Jilane2 Опубліковано 15 січня, 2018 Опубліковано 15 січня, 2018 1 час назад, orest777 сказал: Спробую два слова про сьогоднішню ситуацію. А что там с ойро? Вы все же хороший эксперт в паре eur/usd. Это сейчас пик или все же дела у тайлера плохи и пойдем тестировать новые вершины? 1 Цитата
Популярний пост orest777 Опубліковано 16 січня, 2018 Популярний пост Опубліковано 16 січня, 2018 12 часов назад, Jilane2 сказал: А что там с ойро? Вы все же хороший эксперт в паре eur/usd. Это сейчас пик или все же дела у тайлера плохи и пойдем тестировать новые вершины? Я більш ніж чітко виклав свою позицію щодо євро і ЄС і в цій гілці і в перших своїх розгорнутих дописах на цьому ресурсі, які шановний Хасан розклав по різних, тематично найдоречніших розділах ресурсу. І Ви і всі бажаючі можуть їх знайти і почитати. Очевидно, поведінка євро зараз для багатьох (і для мене також) не зовсім очікувана. У тих, хто має в інвестиційному портфелі цю валюту (я до таких не відношуся) є бажання терміново і детально розібратися в ситуації. Спробую допомогти, але, оскільки я абсолютно нічого не розумію в ТА (а по євро в даний період вважаю це і не зовсім доречним) продовжу у вже вибраному способі. Для наочності виберу три європейські економіки: німецьку, іспанську і чеську і порівняю їх та проаналізую стан і перспективи при теперішньому євро. Німеччина провідна європейська економіка. По великому рахунку євро – це реінкарнація дойчмарки, яку Берлін насадив більшості інших країн Європи (які, для ефективнішого протистояння США, обєднав в ЄС) щоб легше і зручніше пити їх кров (оскільки не маю часу рити змістовно і найбільш актуально, наводжу по всіх країнах дані з Вікіпедії тих самих років). ВВП 3,8 трлн Структура економіки: с/г – 0,7%, промисловість – 30%, послуги 69% (при чому основу послуг складає банківський сектор) Експорт в ЄС – 50% від всього експорту економіки (ще 10% - в США) Імпорт з ЄС – 60%!!!!!! Борг країни становить десь 150% ВВП, але це як у нас з ОВДП – більшість боргу самим собі решта - обмін держпаперами з США Іспанія ВВП 1,2 трлн Структура економіки: с/г – 4 %, промисловість – 24%, послуги 72% (при чому основу послуг складає туризм і значна частина туристів не з ЄС) Експорт в ЄС – 52% Найбільші партнери – Франція 17,8% і Німеччина – 12% Імпорт з ЄС – 41% Основу промисловості країни становить авто виробництво, яке складається з заводів компаній Фольксвагена, Мерседеса, Форда, Фіату, Опеля, Нісану, Пежо та Рено. Тобто, весь жир промисловості країни осідає в Німеччині, Франції, США, Італії і для самої Іспанії є дуже мало помічним. Борг країни становить десь 85,3% ВВП, основна частина боргу перед ЄЦБ в євро. Чехія ВВП 0,35 трлн Структура економіки: с/г – 3%, промисловість – 38%, послуги 59% Експорт в ЄС – 62% від всього експорту економіки (при чому 32% - в Німеччину) Імпорт з ЄС – 54% (30% - Німеччина) Ситуація трохи схожа з іспанською, адже левова частка промисловості це філія Фольксвагена і обслуговуючі її підприємства Борг країни становить 41% ВВП. Абсолютно очевидно, що теперішній євро для економіки Німеччини (особливо враховуючи фантастично велику частку імпорту з ЄС) це - жива вода. Тоді як для економіки тої ж Іспанії така ситуація дуже плачевна. Ситуацію в промисловості коротко, але наочно змалював, в с/г і послугах (туризм) дороге євро є великою бідою, адже робить ці галузі не конкурентоздатними. В свою чергу, для Чехії, яка залишилася на своїй грошовій одиниці дороге євро є бідою, але значно меншою. Все це призводить до значних відцентрових процесів в ЄС (детально описував, повторюватися не буду) та до значного падіння популярності євровалюти (жодна з країн ЄС, яка залишилася з своєю валютою, не спішить переходити на євро, а Польща витискає з ситуації максимум і спринтерськими темпами нарощує свою потужність і незалежність від Берліну). Для збереження цілісності ЄС Берліну треба буде зробити багато важливих речей. Не останньою з яких буде здешевлення євро для активізації економік євро периферії. Я якось прораховував оптимальну ціну євро в залежності від ціни нафти і інших фундаментальних чинників (не маю часу шукати) і тоді ця величина складала приблизно 1,1, туди євро і тяжіє. Інша справа, що євро (як і долар) є квазівалютою з вагомими ознаками прибуткового і надійного фінінструменту (хоча, бум в крипто валютах зараз зменшує вагу інших спекулятивних інструментів, в тому числі і євро, полегшуючи завдання Берліну) крім того, вартість нафти-газу-євро є величиною політичною (особливо з 2014 року і це також детально пояснював). Підозрюю, що очікувані процеси щодо євро «нормалізуються» після доповіді по РФ в США. Можливо, зараз євро і заганяють максимально високо, що б не так сильно впало через кілька тижнів. П.С. За хорошого експерта спасибі (якщо не стьоб), але я себе таким не рахую. Хорошими є професіонали, а для мене це безкоштовне хобі (хоч згоден, інколи профі за гроші таку єресь несуть) та й в євро я не заангажований і розглядаю його тільки як одну з вагомих складових теперішнього і майбутнього ЄС, яке мене цікавить з огляду 2-го по вагомості чинника нашого майбутнього. 1 6 21 Цитата
Боб Губка Опубліковано 21 січня, 2018 Опубліковано 21 січня, 2018 В 16.01.2018 в 11:24, orest777 сказал: Я більш ніж чітко виклав свою позицію щодо євро і ЄС і в цій гілці і в перших своїх розгорнутих дописах на цьому ресурсі, які шановний Хасан розклав по різних, тематично найдоречніших розділах ресурсу. І Ви і всі бажаючі можуть їх знайти і почитати. Очевидно, поведінка євро зараз для багатьох (і для мене також) не зовсім очікувана. У тих, хто має в інвестиційному портфелі цю валюту (я до таких не відношуся) є бажання терміново і детально розібратися в ситуації. Спробую допомогти, але, оскільки я абсолютно нічого не розумію в ТА (а по євро в даний період вважаю це і не зовсім доречним) продовжу у вже вибраному способі. Для наочності виберу три європейські економіки: німецьку, іспанську і чеську і порівняю їх та проаналізую стан і перспективи при теперішньому євро. Німеччина провідна європейська економіка. По великому рахунку євро – це реінкарнація дойчмарки, яку Берлін насадив більшості інших країн Європи (які, для ефективнішого протистояння США, обєднав в ЄС) щоб легше і зручніше пити їх кров (оскільки не маю часу рити змістовно і найбільш актуально, наводжу по всіх країнах дані з Вікіпедії тих самих років). ВВП 3,8 трлн Структура економіки: с/г – 0,7%, промисловість – 30%, послуги 69% (при чому основу послуг складає банківський сектор) Експорт в ЄС – 50% від всього експорту економіки (ще 10% - в США) Імпорт з ЄС – 60%!!!!!! Борг країни становить десь 150% ВВП, але це як у нас з ОВДП – більшість боргу самим собі решта - обмін держпаперами з США Іспанія ВВП 1,2 трлн Структура економіки: с/г – 4 %, промисловість – 24%, послуги 72% (при чому основу послуг складає туризм і значна частина туристів не з ЄС) Експорт в ЄС – 52% Найбільші партнери – Франція 17,8% і Німеччина – 12% Імпорт з ЄС – 41% Основу промисловості країни становить авто виробництво, яке складається з заводів компаній Фольксвагена, Мерседеса, Форда, Фіату, Опеля, Нісану, Пежо та Рено. Тобто, весь жир промисловості країни осідає в Німеччині, Франції, США, Італії і для самої Іспанії є дуже мало помічним. Борг країни становить десь 85,3% ВВП, основна частина боргу перед ЄЦБ в євро. Чехія ВВП 0,35 трлн Структура економіки: с/г – 3%, промисловість – 38%, послуги 59% Експорт в ЄС – 62% від всього експорту економіки (при чому 32% - в Німеччину) Імпорт з ЄС – 54% (30% - Німеччина) Ситуація трохи схожа з іспанською, адже левова частка промисловості це філія Фольксвагена і обслуговуючі її підприємства Борг країни становить 41% ВВП. Абсолютно очевидно, що теперішній євро для економіки Німеччини (особливо враховуючи фантастично велику частку імпорту з ЄС) це - жива вода. Тоді як для економіки тої ж Іспанії така ситуація дуже плачевна. Ситуацію в промисловості коротко, але наочно змалював, в с/г і послугах (туризм) дороге євро є великою бідою, адже робить ці галузі не конкурентоздатними. В свою чергу, для Чехії, яка залишилася на своїй грошовій одиниці дороге євро є бідою, але значно меншою. Все це призводить до значних відцентрових процесів в ЄС (детально описував, повторюватися не буду) та до значного падіння популярності євровалюти (жодна з країн ЄС, яка залишилася з своєю валютою, не спішить переходити на євро, а Польща витискає з ситуації максимум і спринтерськими темпами нарощує свою потужність і незалежність від Берліну). Для збереження цілісності ЄС Берліну треба буде зробити багато важливих речей. Не останньою з яких буде здешевлення євро для активізації економік євро периферії. Я якось прораховував оптимальну ціну євро в залежності від ціни нафти і інших фундаментальних чинників (не маю часу шукати) і тоді ця величина складала приблизно 1,1, туди євро і тяжіє. Інша справа, що євро (як і долар) є квазівалютою з вагомими ознаками прибуткового і надійного фінінструменту (хоча, бум в крипто валютах зараз зменшує вагу інших спекулятивних інструментів, в тому числі і євро, полегшуючи завдання Берліну) крім того, вартість нафти-газу-євро є величиною політичною (особливо з 2014 року і це також детально пояснював). Підозрюю, що очікувані процеси щодо євро «нормалізуються» після доповіді по РФ в США. Можливо, зараз євро і заганяють максимально високо, що б не так сильно впало через кілька тижнів. П.С. За хорошого експерта спасибі (якщо не стьоб), але я себе таким не рахую. Хорошими є професіонали, а для мене це безкоштовне хобі (хоч згоден, інколи профі за гроші таку єресь несуть) та й в євро я не заангажований і розглядаю його тільки як одну з вагомих складових теперішнього і майбутнього ЄС, яке мене цікавить з огляду 2-го по вагомості чинника нашого майбутнього. Все значно простіше--під час правління республіканців --просадка долара,за демократів -ріст,тому долар будуть валити всю каденцію президентства Трампа,кінець року 1.35-1.38.Наразі йдемо до локальної цілі 1.245-1.255 шатдаун нам в поміч 1 4 Цитата
Felix 123 Опубліковано 24 січня, 2018 Опубліковано 24 січня, 2018 парни а какие мнения о евро ??? 1 1 Цитата
Боб Губка Опубліковано 24 січня, 2018 Опубліковано 24 січня, 2018 В 09.01.2018 в 01:11, Jilane2 сказал: Это все из раздела "розовые мечты". ИМХО - в ближайшие месяцы увидим 1,14-1,16. Увидел 1 Цитата
Jilane2 Опубліковано 24 січня, 2018 Опубліковано 24 січня, 2018 1 час назад, Боб Губка сказал: Увидел Так ближайшие месяцы еще не наступили. Шарахнит евро уже совсем скоро и потеряет за 7-10 дней 4-5 пунктов. Цитата
Jilane2 Опубліковано 24 січня, 2018 Опубліковано 24 січня, 2018 Хотя, конечно, согласен, что быки по евро устроили баксу кровавую резню. Но ничего страшного, день расплаты близок 2 Цитата
pay Опубліковано 25 січня, 2018 Опубліковано 25 січня, 2018 12 часов назад, Jilane2 сказал: Хотя, конечно, согласен, что быки по евро устроили баксу кровавую резню. Но ничего страшного, день расплаты близок Дни, недели или месяцы? Цитата
vladimir43 Опубліковано 25 січня, 2018 Автор Опубліковано 25 січня, 2018 Скрытый текст Все поверили что только вверх значит скоро розворот. Думаю к выборам в Италии должны развернутся. 2 Цитата
pay Опубліковано 25 січня, 2018 Опубліковано 25 січня, 2018 Ребят, что там по результатам ЕЦБ? Переходить в грн или подождать? Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.