San4es 7 154 Опубліковано: 19 вересня, 2023 4 часа назад, 200314 сказал: Гаразд, давайте перейдемо у відповідну тему. 1) Куди пристроїти гривне-купюри, які не приймає термінал? Наприклад, в мене не раз було таке, що термінал (різні відділення, у різні роки) не приймає купюри. І одна справа, якщо не приймає одну купюру 100грн, чи дві по 200грн, і може ще десь зношена купюра, чи з написом, печаткою, плямою, тощо. І зовсім інше, коли не приймає одразу декілька новеньких купюр по 1000грн. 2) Що взагалі робити з тим новеньким але гривне-мусором, який не приймає термінал? Питати у продавців валюти перевірені гривне-купюри, купюри певного року випуску? А якщо пропонують якісь підозрілі гривні (з печатками, написами, чи не того року друку), тоді вимагати приплачувати зверху, за той гривне-мусор, або взагалі відмовлятись від обміну? Я цілком серйозно. Было время, когда банкоматы тысячуи не принимали. Ни одну. Потом сделали что бы принимали, насколько я помню, но не все банки. А некоторые очень точную настройку провели. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
200314 3 248 Опубліковано: 20 вересня, 2023 DenUa: Спробував 3-й термінал, прийняв купюри номіналом 1000грн 2019року, але не всі, одну не взяв. І на додачу ще не взяв одну купюру номіналом 500грн 2006року (в нормальному стані). Просто щоб закрити питання, іншим разом, спробую ще 4-й термінал, якщо не візьме, тоді 1000грн купюра піде в магазин. Дістав цей гємор в терміналах з купюрами номіналом 1000грн 2019року. 2 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
abcd 499 Опубліковано: 20 вересня, 2023 18.09.2023 в 21:09, 200314 сказал: 2) Що взагалі робити з тим новеньким але гривне-мусором, який не приймає термінал? Если мусор-аккуратно выбросьте в мусорный бак.🙂 Создаёте проблему на ровном месте. 1000,что не взял терминал,сдал в кассу банка. Кассир сунула под уф и без вопросов приняла. 2 1 4 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Ostik 58 Опубліковано: 20 вересня, 2023 18.09.2023 в 20:02, 200314 сказал: На момент онлайн продажі грубо 37,5, навіть якщо лише 1996, одразу пішов здав в банк по 38,0 (гадаю, у місті знайти банк де прийом в районі 38 - не проблема), на 1300$ навар 650грн. Тобто витрати часу мінімальні, кілька десятків хвилин, ну година = 650грн. Елементарно. Кому треба, давно робе. С евро еще проще, правда не знаю или выгодней, но вообще без геморроя. Поменял на 50 000 в привате24, снял с карты для выплат без %, пошел в обменник через дорогу и заработал 650 грн +-.. Даже переживать не нужно за купюры:) 1 5 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
200314 3 248 Опубліковано: 20 вересня, 2023 (змінено) 3 часа назад, abcd сказал: Если мусор-аккуратно выбросьте в мусорный бак.🙂 Создаёте проблему на ровном месте. 1000,что не взял терминал,сдал в кассу банка. Кассир сунула под уф и без вопросов приняла. Те саме я можу порадити тим, хто долар називає мусором - викунити в мусорний бак. Мені ще не зустрічались долари мусор, тому широке вживання цього терміну по відношенню до долара відверто просто шокує, може то є якісь кримінальники поплутали, в якому контексті колись вживалось слово мусор? Я вже пояснював, якщо не взяв термінал, є два варіанти: - така настройка терміналу, - підробка. Якщо перше - нема проблем, вистояти чергу в касу (як правило в більшості випадків бачу чергу на касу, а інколи доводилось стояти пів години і більше), і здати. Якщо друге - можуть бути проблеми з законом, а воно мені не треба. Тим більше, що я ті купюри десь отримав, банк/обмінка, а не друкував. Змінено 20 вересня, 2023 користувачем 200314 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
200314 3 248 Опубліковано: 20 вересня, 2023 (змінено) 3 часа назад, Ostik сказал: С евро еще проще, правда не знаю или выгодней, но вообще без геморроя. Поменял на 50 000 в привате24, снял с карты для выплат без %, пошел в обменник через дорогу и заработал 650 грн +-.. Даже переживать не нужно за купюры:) В мене не було жодних проблем з 1996. Всі банки, куди звертався, приймали. Курс мене влаштовував. Тому відверто дивує, коли хтось пише, що десь є проблеми з 1996. Той пост написав саме для того, щоб акцентувати, не бачу проблем, ні з білим, ні з білим 1996. От і все. Стосовно купюр з печатками/написами чи надривами - можливі проблеми абсолютно ідентичні і для доларів і білих/ і синіх, і для євро. Тобто, євро це не гарантія, що не привезуть з печатками/написами чи надривами. Перевірено, мені останній раз коли видавали депо в євро і це НЕ У ПРИВАТІ і одразу намагались всучити кілька купюр з надривами і з написами, от просто так тупо всучити. А потім, вже знаю, з такими євро-купюрами можливі проблеми. А в часи, коли ще ходили купюри 500 євро, коли видавали євро-депо, всучили сильно забруднену купюру, яку потім ледь вдалося здати. Тому поради про євро це якось - мімо мене. Змінено 20 вересня, 2023 користувачем 200314 1 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Listrigon 107 Опубліковано: 20 вересня, 2023 В банках нет проблем с 96-99 годом, а мелкоопт. обменники их почти не берут. 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
200314 3 248 Опубліковано: 20 вересня, 2023 Самі собі видумали проблему з трьома курсами долара, ну і нехай бавляться у три курси за готівковий долар. Я не годую три-курсові обмінники. 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lutsak.oleg@ukr.net 1 497 Опубліковано: 21 вересня, 2023 Банк Пумб сьогодні грибе 1996 рік по курсу 38.00 без проблем! 1 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
200314 3 248 Опубліковано: 22 вересня, 2023 4-й термінал теж не взяв купюру номіналом 1000грн 2019, але взяв всі купюри номіналом 500грн (2006-2021). В касі аншлаг: черга десь 10 чоловік чи й більше, і підходять ще, пенсіонери, отримувачі якихось виплат і т.д. і т.п., це чекати в черзі мінімум пів години, а швидше годину... а тому купюра номіналом 1000грн 2019 успішно зайшла в магазин. Висновки: - з купюрами номіналом 1000грн 2021року проблем в терміналах не було; - з купюрами номіналом 1000грн 2019року проблеми в терміналах були, 2 термінали не брали такі купюри, 1 взяв, але не всі купюри, ще 1 не взяв останню наявну купюру 1000грн 2019року. Каса не завжди вільна, як правило черга, інколи довга. Тому, для себе вирішив, що при можливості, купюри номіналом 1000грн краще не брати, а якщо брати, уточнювати, якого року друку. А краще брати купюри номіналом 500грн - з ними у терміналах проблем нема. 1 1 4 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах