Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

«НІБУЛОН» спустив на воду унікальне днопоглиблювальне судно

17 вересня, одразу після святкування Дня міста Миколаєва, на суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН», як і було обіцяно, відбувся спуск другого в цьому місяці судна – унікального самохідного надпотужного днопоглиблювального судна проекту СДС-15 з символічною назвою «МИКОЛАЇВЕЦЬ».

Перед спуском потужного земснаряда генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський ознайомив гостей із потужностями заводу, що наразі проходить глибоку реконструкцію, а саме:  із працюючими вже складом металу з ділянкою очистки та ґрунтовки металу і цехом металообробки з найсучаснішим обладнанням від провідних виробників світу (Швеції, Нідерландів, Німеччини) та збірно-секційним цехом та складом суднового обладнання, відкриття яких відбудеться найближчим часом.

За словами директора суднобудівно-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» Дмитра Горбенка, спущене цього дня судно, дійсно, унікальне, аналогів йому немає:

– В принципі, йому і аналогів немає .... Це самохідне судно, яке може працювати на глибинах до 15 метрів – ковшем, фрезою та гідромолотом. Тобто воно універсальне. Для нього спеціально будуються в Херсоні дві вантажовідвізні самохідні шаланди. Тобто це буде потужний комплекс із днопоглиблення, якого сьогодні немає в Україні. Це дуже актуально для нашої країни. Була дуже складна підготовча частина, тому що і для проектантів, і для нас, це було в перший раз. І як виявилося, і для постачальників наших західних теж: ми не очікували, що у них стільки складнощів виникне при виготовленні цього досить унікального обладнання, яким оснащено судно.

Так, виявилося, що і в ЄС не готові були виготовити  ексклюзивне обладнання для такого складного інженерного судна в обумовлені терміни. Але для «НІБУЛОНа» немає нічого неможливого, і після напружених переговорів вдалося знайти спільну мову з постачальниками, тож судно спустили на воду із затримкою всього на 2 тижні від запланованого терміну.

Як зауважив директор судноплавної компанії «НІБУЛОН» Олексій Лалін, земснаряд «МИКОЛАЇВЕЦЬ» зможе проводити ефективні днопоглиблювальні роботи на Дніпрі:

– Це унікальне судно – самохідний земснаряд. Його основні розміри: довжина – 38 м, ширина – 12 м, і осадка – 1,6м. Це судно з потужним інженерним комплексом. На ньому встановлено екскаватор з гідромолотом, який може дробити скельні породи, а також гідронасосна станція, яка може передавати 2 тис. м3 пульпи за годину на відстань 1,5 км. Це судно дозволить поглибити Дніпро, Південний Буг, а також акваторії портів та терміналів до тих глибин, які необхідні для ефективної роботи флоту, який працює на наших річках і в акваторіях.

Окрім того, судно побудовано за найвищими європейськими екологічними стандартами: відповідно до Конвенції МАРПОЛ 73/78, Правил із запобігання забруднення з суден та Державних санітарних правил для морських суден України. Уже в наступному місяці «МИКОЛАЇВЕЦЬ» приступить до експериментального виконання  днопоглиблювальних робіт на Дніпрі, а саме в Дніпродзержинському водосховищі,  куди також буде запрошений і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

На сьогодні флот компанії налічує більше ніж 60 одиниць. Однак завдяки модернізації заводу та співпраці з Європейським інвестиційним банком компанія «НІБУЛОН» матиме можливість будувати до 15 одиниць вантажного флоту в рік та збільшити у найближчі роки флот до 100 одиниць. На черзі будівництво наступної серії несамохідних суден вантажомісткістю 5 тис. т кожне та перевантажувача. Уже замовлені та розробляються проекти багатоцільових морських буксирів потужністю 3500 к. с., будівництво яких заплановане на 2018/2019 роки. Так, лише за минулий маркетинговий рік судноплавна компанія «НІБУЛОН» транспортувала внутрішніми водними шляхами України близько 2 млн тонн вантажів, у результаті чого з автошляхів було знято понад 83 тис. вантажівок. У планах «НІБУЛОНа» збільшити обсяги річкових перевезень до 4 млн т/рік.

– За минулий маркетинговий рік ми транспортували річками  2 млн тонн. Цього року ми вже ставимо завдання в 3 млн. тонн, і протягом двох років збільшити вантажоперевезення по воді до 4 млн. тонн на рік. І я думаю, що це не межа, тому що це тільки зернові вантажі. А зараз ми підписуємо дуже цікаві контракти з білорусами і нашими металургійними підприємствами. Після цього ми найближчим часом почнемо перевозити метал вниз по Дніпру і руду вгору по Дніпру. Як ви бачили, в цьому році ми перевезли експериментальну партію баштанних до Києва. До цього є інтерес, зокрема, делегація з Білорусі домовляється з постачальниками, і думаю, що в наступному році будемо перевозити баштанні та інші сільськогосподарські культури в Білорусь дуже активно. Таким чином, ми плануємо перевозити ще мільйон тонн незернових вантажів на рік по Дніпру та інших річках,  – відмітив Олексій Опанасович.

Скрытый текст

18220.jpg18222.jpg18229.jpg18233.jpg

(c) Нiбулон

 

  • Подобається 5

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

«Дніпро» будує сховище для кісточкових місткістю до 200 тонн

ТОВ «Дніпро» (Херсонська область) будує сховище-холодильник для кісточкових потужністю зберігання до 200 тонн плодів. Про це повідомили у Херсонській облдержадміністрації. Господарство має в обробітку 12,5 тис. га сільгоспугідь.  Тут вирощують персики, яблука, сливи, черешні, виноград та інші культури. 

«Черешню, сливу, а згодом і полуницю можна буде зберігати впродовж двох місяців, ‒  зазначив агроном ТОВ «Дніпро» Віктор Кучеров. ‒ Червневу черешню без проблем можна буде продавати у серпні, відповідно, змінюватиметься й ціна».  Продукція підприємства постачається і за кордон. Так, слива експортується до країн Балтії, Польщі, а черешня й виноград ‒ до Китаю.

(с) AgroTimes

  • Подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Группа компаний "Агропросперис" вкладывает $8 млн. в перевозку зерна

Генеральный директор группы "Агропросперис", Игорь Осьмачко, рассказал, что после возникновения в прошлом году вопроса о наличии вагонов, группа приняла решение инвестировать $8 млн. в закупку 200 вагонов для собственных потребностей. В нынешнем году было решено дозакупить еще 200 вагонов. Игорь Осьмачко отметил, что "Агропросперис" ежегодно увеличивает инвестиции, в частности, они касаются агропроизводства и логистики. Группа закупает агротехнику, баржи, вагоны, грузовой и легковой автотранспорт; модернизирует и развивает инфраструктуру.

Группа компаний "Агропросперис" контролируется группой фондов под управлением американской NCH Capital, бенефициарами которой являются Джордж Рор и Морис Табасиник. ГК "Агропросперису" принадлежит второй по размеру земельный банк в Украине после "Укрлендфарминг" Олега Бахматюка. Земельный банк "Агропросперис" достигает 430 тыс. га, а общие мощности по хранению зерновых – 800 тыс. тонн. Группа занимается выращиванием и поставкой на экспорт более 2,5 млн. тонн зерновых и масличных культур ежегодно.

(с) InVenture

  • Подобається 2
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Латвийские инвесторы открыли в Украине новый хлебный завод

Предприятие с латвийскими инвестициями Рижский хлеб открыло хлебозавод в Чернигове проектной мощностью 15 т в сутки. Об этом сообщил Черниговский городской совет. Согласно сообщению, хлебозавод работает в тестовом режиме и выпускает около 3 т в сутки.

На данный момент, на заводе трудоустроены 65 человек, однако основатели планируют увеличить количество сотрудников до 300 человек. По словам генерального директора Рижского хлеба Геннадия Макаренко, размер привлеченных латвийских инвестиций составляет от €3 до €5 млн. Предприятие выпускает 16 сортов продукции. В дальнейшем хлеб данного завода появится в других городах Украины.

(c) Капитал

  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Черноморская верфь SMG изготовила детали корпуса судна для Хорватии

Черноморская верфь компании «Smart Maritime Group» (Черноморский судостроительный завод) завершила изготовление деталей корпуса судна общим весом около 120 тонн для хорватского заказчика. В ходе выполнения работ осуществлялась очистка, грунтовка, порезка и гибка металла. Детали корпуса были отправлены заказчику автотранспортом.

Они предназначены для постройки небольшого грузопассажирского судна для путешествий между островами в разгар туристического сезона. Это судно будет строиться на хорватском судостроительном заводе LEDA. После доставки первой партии металла весом более 60 тонн, заказчик — директор завода г-н Н. Райсли — высоко оценил качество стали и выполненной работы.

Для «Smart Maritime Group» этот проект является пилотным. Теперь компания рассчитывает на дальнейшее продолжение работы с судостроительным заводом LEDA и надеется перейти к изготовлению секций для данного заказчика.

(с) SMG

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мировой производитель DuPont Pioneer запустил производственную линию семян в Украине

Компания DuPont Pioneer, один из крупнейших в мире производителей семян сельхозрастений, запустила линию по производству семян подсолнечника в селе Стаси (Полтавская обл.). Согласно пресс-релизу компании, инвестиции в запуск линии составили $5 млн. Общие инвестиции в семенной комплекс составляют более $55 млн.

"Я горжусь тем, что инвестиции DuPont Pioneer в этот объект продолжаются, несмотря на вызовы, с которыми сталкивается Украина. Это поможет нам значительно увеличить производство подсолнечника и выполнить амбициозную задачу по расширению нашего присутствия на украинском рынке", - цитируется в сообщении руководитель сельскохозяйственного подразделения DowDuPont в Центральной и Восточной Европе Игорь Тесленко.

Как сообщалось, мощность линии - 200 тыс. посевных единиц подсолнечника. После ее запуска общая мощность завода составит более 700 тыс. посевных единиц (кукурузы и подсолнечника вместе). DuPont Pioneer реализует свои семена более чем в 90 странах мира.

Компания открыла свое представительство в Киеве в 1998 году и начала работу по испытанию новых гибридов кукурузы и подсолнечника. В 2001-м было зарегистрировано ООО "Пионер Насиння Украина", а 27 августа 2010 года компания официально сообщила об открытии своего научно-исследовательского центра в Киевской области. В настоящее время компания является одним из крупнейших поставщиков семян гибридной кукурузы, подсолнечника и рапса. Она также реализует в стране силосные инокулянты.

(c) Цензор

 

  • Подобається 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 час назад, FAFNIR сказал:

Мировой производитель DuPont Pioneer запустил производственную линию семян в Украине

Компания DuPont Pioneer, один из крупнейших в мире производителей семян сельхозрастений, запустила линию по производству семян подсолнечника в селе Стаси (Полтавская обл.). Согласно пресс-релизу компании, инвестиции в запуск линии составили $5 млн. Общие инвестиции в семенной комплекс составляют более $55 млн.

"Я горжусь тем, что инвестиции DuPont Pioneer в этот объект продолжаются, несмотря на вызовы, с которыми сталкивается Украина. Это поможет нам значительно увеличить производство подсолнечника и выполнить амбициозную задачу по расширению нашего присутствия на украинском рынке", - цитируется в сообщении руководитель сельскохозяйственного подразделения DowDuPont в Центральной и Восточной Европе Игорь Тесленко.

Как сообщалось, мощность линии - 200 тыс. посевных единиц подсолнечника. После ее запуска общая мощность завода составит более 700 тыс. посевных единиц (кукурузы и подсолнечника вместе). DuPont Pioneer реализует свои семена более чем в 90 странах мира.

Компания открыла свое представительство в Киеве в 1998 году и начала работу по испытанию новых гибридов кукурузы и подсолнечника. В 2001-м было зарегистрировано ООО "Пионер Насиння Украина", а 27 августа 2010 года компания официально сообщила об открытии своего научно-исследовательского центра в Киевской области. В настоящее время компания является одним из крупнейших поставщиков семян гибридной кукурузы, подсолнечника и рапса. Она также реализует в стране силосные инокулянты.

(c) Цензор

 

ИМХО, это не очень хорошая новость. 

Есть конечно плюсы в инвестициях, рабочих места и еще некоторых моментах, но в целом, это печально. 

  • Подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У Вінниці зводять новий завод, що виготовлятиме обладнання для Pepsi і Coca-Cola

У Вінниці та території індустріального парку зводять новий завод холодильного облaднaння компaнії «UBC Group». До кінця року планують завершити будівництво першої черги. Весною 2018-го на роботу вийдуть перші 500 фахівців, загалом підприємство працевлаштує 1200 осіб. Площа забудови – понад 16,5 тисяч квадратних метрів. «Green cool» вироблятиме морозильні лари та холодильні шафи для таких відомих брендів як «Coca-Cola», «Pepsi» та інші.

Основне приміщення складають за принципом конструктора - оцинковані балки та профілі скручують болтами, без зварювання. Металеві каркаси привезли із Швеції. За словами директора «UBC Group» Валентина Коваленка, вартість одного квадратного метру складає 70 євро, українські ж аналоги обійшлися б вдвічі дорожче. Адміністративну частину заводу збудували традиційно – з цегли. Сьогодні роботи завершені на 60-70%. Компанія готова брати на роботу молодих спеціалістів з місцевих вузів.

«Три роки тому ми навіть не могли уявити, що все набуде таких масштабів – і в плані працевлаштування, і в розмірі інвестицій. Ми говоримо про 10 мільйонів євро інвестицій. Прогнозовано, середня зарплата складатиме 10 тисяч гривень. Іде співпраця з вищими навчальними закладами, професійними технічними училищами. Це теж дуже важливо, тому що якість освіти і науки потребує великої уваги», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Всередині «Green cool» встановлять унікальну камеру для випробовування обладнання, в якій можна змінювати кліматичні умови. «Там можна задати температуру і вологість як пустелі Сахара, так і Антарктики. Ми працюємо на експорт з компаніями «Coca-Cola», «Pepsi» і вже зараз постачаємо нашу продукцію в Африку, Латинську Америку. Тому наші холодильники мають витримувати умови кожного кліматичного поясу. Вартість цієї лабораторії сягає більше одного мільйона євро. Вона уже замовлена», - додав Валентин Коваленко.

(c) Вінниця.info

  • Подобається 2
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

"Турбоатом" уклав нові мільйонні контракти

В рамках проведення IX Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" підприємством підписано низку контрактів і угод. На панельній дискусії "Стратегічні напрямки розвитку машинобудування: від регіональних ініціатив до національної промислової політики", велику увагу було приділено енергомашинобудуванню.

В ході панельної дискусії генеральним директором ПАТ "Турбоатом" Віктором Суботіним були підписані договори:
- договір з ПАТ "Укргідроенерго" на поставку турбіни для Каховської ГЕС на суму 92 млн. грн.
- договір з НАЕК "Енергоатом" на поставку конденсатора для блоку № 4 Запорізької АЕС на суму 488 млн. грн.
- договір з АТ "Євразійська енергетична корпорація" (Казахстан) на поставку ротора середнього тиску турбіни потужністю 325 МВт для ТЕС "Аксу" на суму 3,3 млн. дол. США.

Також було підписано угоду про взаємодію з китайською компанією "Donfang Eleсtric Machinery" щодо постачання турбінного і генераторного устаткування на енергетичні ринки України, Китаю і третіх країн з орієнтовним обсягом 20 млн. дол. США.

(c) Турбоатом

  • Подобається 2
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

"Киевхлеб" начал экспортировать продукцию в США

ПАО "Киевхлеб" в 2017 году начал поставлять в Соединенные Штаты продукцию собственного производства.

"Мы отправляем на экспорт продукцию длительного хранения - пряники, соломку, сухарики, сушку. Больше всего отправляем в Германию. Поставляем продукцию в Среднюю Азию, страны Балтии, Израиль, Канаду. Осуществили первые поставки на американский рынок, куда экспортируем пряники и замороженные торты", - сообщил председатель правления компании Владимир Череда на пресс-конференции в Киеве.

Он добавил, что изучаются возможности экспорта в другие страны, но не детализировал эти планы. По словам Череды, в настоящее время "Киевхлеб" отправляет на экспорт 35% произведенной продукции в сегменте длительного хранения, 65% реализует на внутреннем рынке.

(c) Зеркало недели

  • Подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×