kot1978 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 "Среднестатистическая зарплата" в Киеве в 2007 г. составляла 2300 грн. http://e-news.com.ua/show/163021.html (примерно $455). Если правильно понял, то, следуя логике прорицателя, "однушка" в столице должна была стоить $16400. Сколько же стоила тогда однокомнатная квартира в Киеве...так и 2300? Разве что белая, а в конвертах 1 Цитата
Suhoy Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 "Среднестатистическая зарплата" в Киеве в 2007 г. составляла 2300 грн. http://e-news.com.ua/show/163021.html (примерно $455). Если правильно понял, то, следуя логике прорицателя, "однушка" в столице должна была стоить $16400. Сколько же стоила тогда однокомнатная квартира в Киеве... добавте сюда еще 4000т. грн. конвретной зарплаты. Тогда и цена однушки более менее будет близка к стоимости 2007г. Но нужно еще иметь ввиду, что в 2007 был пик инвестиций в недвижимость - все считали это лучшим активом в мире, и покупали ее "на всі гроші". Цитата
adykevuch Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Не знаю чи взагалі можна говорити про дно,так як на нормальні квартири ціни ніхто навіть не думає знижувати,наприклад 3 кімнатна, 70кв ,не центр , без ремонту,ставлять 40-42$, на ділі і нижче 38-37 не віддають,без посередників,і це райцентр львівськ.області 1 Цитата
LAV86 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 нe віддають и никто не берет. Может людям нравится бесплатные экскурсии водить )))Ради интереса, позвоните не знакомому риелтору и спросите, за сколько можно продать подобную квартиру (якобы она у вас есть). Услышите очень интересные цифры 1 Цитата
2PAC SHAKUR Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Не знаю чи взагалі можна говорити про дно,так як на нормальні квартири ціни ніхто навіть не думає знижувати,наприклад 3 кімнатна, 70кв ,не центр , без ремонту,ставлять 40-42$, на ділі і нижче 38-37 не віддають,без посередників,і це райцентр львівськ.області Подтверждаю реальная продажа, г. Сокаль Львовская область (20тыс населения живого), 2-комнатная не чешка (9-ти этажка, 3 этаж), ремонт середины 2000, в городе 2 предприятия еле дышат, все остальные торговля (Польша), и заработки. Так друзья купили за 23000 евро (еле-еле уболтали, торговали месяцев 6). Дурдом как дорого!!!! Во Львове ситуация не лучше, вторичка цены держат зубами, сам уже год жду не могу купить приличную квартиру Франковский р-н по приемлимой цене. Когда русские и евреи бежали с города (выезжали на ПМЖ) в конце 90-х, начало 2000-х поинтереснее был выбор)))) 2 Цитата
vj8 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 В моєму місті Нововолинськ Волинської обл. схожа ситуація з ціноутворенням на квартири. Минулого року в вересні я продав 2-х кімн. хрущ, кутова перший поверх з космет ремонтом, замінені вікна двері, кухня і ванна в плитці за 21500 дол. Відразу не знайшов варіант на заміну тому вирішив перечекати з надією на зниження цін. І ось пройшов рік а ціни на тому самому рівні. Неліквід буває скидають по нижчій ціні, а нормальна 3-ьох кімнатна з автономним так і коштує 43-45 тис у.о., двохкімнатні покращенного планування з космет ремонтом 24-26. Так де те дно? 3 Цитата
Suhoy Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Дно буде тим , хто вміє чекати (тут як в покері, треба стальні нерви і трошки фарту). При такій ситуації в економіці було б логічно поступове щоквартальне просідання цін. Але у нас економіка в тіні (50% як мінімум), тому і закони в нас тіньові + в ціноутворенні вторинної нерухомості психологічний фактор найголовніший. Не хочу продавати дешевше чим стільки-то і все : буду чекати рік, 2, 5. Доводи про курс гривні, зарплати, рівень життя тут не мають сенсу. Чим довше ціни тримаються на одному рівні, тим більше зжимається пружина відкладеної пропозиції. І коли продавцю треба продати швидко, а на ринку продавців буде в кілька разів більше ніж покупців - ось тоді буде обвал. По термінах прогнозувати - тикати пальцем в небо. А зараз всі зайняли вичікувальну позицію: по одну сторону барикад виставили ціни і не опускають, по іншу - чекають просідання. 2 Цитата
Meloman4ik Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 В теме недвижимости возможен вариант как и с "железобетонное дно" по 25 за доллар!!!!!1 Если спроса нет, рано или поздно тем кому нужно продать. цену опустят! Роста пока не видно! Все кто хотел, уже похватал квартиры давно 1 1 5 Цитата
Kataleya Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 вот чисто имхо: как-то так вышло, что в те пики 2005-2006 гг. люди жилья набрались как бы вдоволь... и с целью потом продать...(многие именно брали в новостроиках), в 2009-2010 гг многие стройки встали из-за кризиса, ну а сейчас то уже всё достроили и посдавали в экспл-ию.... люди боялись утратить кровные, банкам недоверяют уже давненько, ещё со времён "Оранжевой" брали квартиры не за последние деньги... соответственно и могут ждать и цену вбили себе в голову мол должно выйти ххххх у.е. и всё.... просто от безвыходя сейчас не продают, единичные случаи, уезжают меньше, вот и стопор пока... 2016 год - покажет думаю через год, мы тут отпишемся (если дадут) и даже кого-то поздравим с новосельем ..... с продажей удачной - вряд ли ((((( терпение и выдержка - больше ничего добавить 7 Цитата
vj8 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Опубліковано: 22 грудня, 2015 Дно буде тим , хто вміє чекати (тут як в покері, треба стальні нерви і трошки фарту). При такій ситуації в економіці було б логічно поступове щоквартальне просідання цін. Але у нас економіка в тіні (50% як мінімум), тому і закони в нас тіньові + в ціноутворенні вторинної нерухомості психологічний фактор найголовніший. Не хочу продавати дешевше чим стільки-то і все : буду чекати рік, 2, 5. Доводи про курс гривні, зарплати, рівень життя тут не мають сенсу. Чим довше ціни тримаються на одному рівні, тим більше зжимається пружина відкладеної пропозиції. І коли продавцю треба продати швидко, а на ринку продавців буде в кілька разів більше ніж покупців - ось тоді буде обвал. По термінах прогнозувати - тикати пальцем в небо. А зараз всі зайняли вичікувальну позицію: по одну сторону барикад виставили ціни і не опускають, по іншу - чекають просідання. Я дивлюсь на графіки зміни цін на нерухомість у Києві, обласних центрах і всюди за рік відбулось зниження ціни а у районних містечках західної України застой. Роботи не має, живуть одні контрабандисти. В мене все частіше виникає ідея профінансувати будівництво новобудови в Києві, щось типу Аркади на етапі котлован, чекати два роки але на даний момент я не в Україні і можу почекати. Цитата
Рекомендовані повідомлення