Перейти до вмісту

Suhoy

Форумчанин
  • Публікації

    358
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Suhoy

  1. Есть ли у нас банки, которые дают возможность получать переводы (вестрн и т.д.) на карту онлайн, с последующим получением через кассу валюты. Спасибо. А то все указывает на то, что приват по-тихоньку умрет, включая все его удобыне сервисы
  2. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Постає питання:чи теперішнє падіння є різким? Чи знали в НБУ 3-5 місяців назад, що бюджет буде рахуватись з середнього курсу 29,5? У них в любому випадку є інструкції за якої динаміки і при якому курсу виходити на аукціон і інструкції ці змінюються. Так як МВФ вимагає всюди максимально ринкових реформ, то логічним є вимога до НБУ взагалі не чіпати курс. Ну а стаття Закону про НБУ, що він має забезпечувати стабільність гривні така смішна, що і згадувати про неї не варто.
  3. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Питання до спеціалістів валютних спекуляцій: Чи є сенс НБУ палити валюту, якщо для бюджету девальвація необхідна? Теоретично можна дати гривні падати і до 32 без будь-яких дій, з подальшим сезонним відкатом до 28-29. Коли замаячить 30 грн за 1 дол, це зіграє на руку Міхо і Ко, це ,як мені здаєтсья , це найвагоміший аргумент на користь тушіння аукціонами.
  4. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Зима найкращий період для філософських роздумів, особливо в нашій країні. Що до гривні, як нашої крові, то очевидно, що кров у нас фіговенька ( хоча порівняння погане). Бо перша (на мою думку) функція грошей - це здатність накопичення майбутніх благ. Саме ця функція робить папірці, записи на рахунку чи монети грошима. Гривня таку функцію не виконує. Якщо точніше - людей ,які розглядають гривню як інструмент накопичення майбутніх благ так мало, що фактично їх не має (якщо чумою хворі 95% населення, можна сказати хворі всі). Що до українського соціуму як системи економічної (здатної до створення конкурентних благ) - організована вона не найкращим чином, якщо без матюків. Створювати щось достойне уваги у нас не виходить (у масштабах інших успішних країн). Девальвація нашої валюти - практично єдина перевага над конкурентами, тільки ця перевага зі знаком мінус для нас. Країна , що має науково-інноваційну основу може бути успішною з міцною валютою, інші - тільки за рахунок дешевої раб. сили і викачуванні ресурсів для експорту. Як можна надіятись на зміцнення грошей, якими користуються лише під примусом, зберігати в них майбутнє населення не хоче - дурнів не має, а їх стабільність в першу чергу залежить від урожаю?
  5. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    НБУ підняв % ставку на 1% https://korrespondent.net/business/economics/3917964-natsbank-povysyl-uchetnuui-stavku півтора місяця назад співав іншу пісню: https://korrespondent.net/business/economics/3890070-nbu-net-osnovanyi-povyshat-uchetnuui-stavku
  6. Suhoy

    Анархо-примитивизм

    Есть процес эволюции (усложнения, развития) вселенной и мы ее часть. Все эти желания вернутсья в беззаботное и счастиливое прошлое - желание естественное, особенно на сломе эпох ,как было подмечено (будуще представить очень сложно в такие моменты). Во все эпохи есть свои + и -, и в древности, боюсь, минусов было куда быльше, просто люди в силу своего тогдашнего развития к этому привыкали. Остуствие иерархии - бред, она даже у крыс есть и у муравьев, у всех социальных животных. Она небоходима для выживания. А если почитать про Адама и Еву внимательно, то можно увидеть другую сторону поступка змея: он сделал с них людей, дал познать им все оттенки жизни. До этого взрослый мужик и баба бегали по саду голые, и даже не знали зачем им "причендалы". Тоесть это были по развитию дети 2-3х годов. Так что этот библейский рай был очень старнным местом. Это с самой книги выплывает - не я придумал. Подметить можно лишь одно - интернет и возможное развитие энергетики (когда она станет доступной и автономной) дадут деревне новое дыхание. Многие "+" большого города придут в сельсткую месность. И жить в коробке подвешенной в воздухе не будет смысла - все блага цивилизации станут доступны ближе к природе.
  7. Suhoy

    Так ли всё хреново?

    Такая вот гипотеза: После майдана, начала ато началась паника - все население реально перепугалось, замерло и ждало, что будет. Прошел год, все немного привыкли, но неопрделенность и страх ,что "путин все же нападет и будет большая война" еще весели в воздухе. После 2х лет войны, и перехода ее в "статическую" фазу люди окончательно адаптировались и поняли - самое страшное (в военном плане) позади + гривна более-менее нащупала свое равновесие, все привыкли к курсу около 25 грн. Ну а далее на первый план вышли долларовые запасы, которых не мало, и желание пожить в удовольствие (нужно было снимать накопленный стрес) - что сейчас и наблюдаем. Девалвьация дала стимул для экспортноориентируемых производств, а так же для строительства (как частного так и многоэтажного). Но если смотреть комплексно, с проэкцией в будщее - то все это очень похоже на пир во время чумы. Как ни крути 80% населения живет за чертой бедности, а этот потребительский бум устроило 20% меньшенство.
  8. Все очень просто и логично: человек по природе иррациональное существо (раб своих желаний и ощущений) , которому эволоюция (Бог) дала самый мощный на планете (а может и не только) интелект, тоесть рациональные возможности. У кого-то рациональная составляющяя более сильная, у кого-то менее ( тут как мышцы - кто-то с рождения здоровее, но еще и спортом занимаетсья -выходит атлет , кто-то с рождения средний но тоже занимаетсья, а кто-то не имеет первого и не занят вторым - слабак и т.д. ). И вот те люди, кому хочеться (а хочетсья нам всем - чувства первычны) а средств не хватает и делает поступки описаные выше, более раузмные - себя сдерживают, умеют ждатть и терпеть, добиватсья желаемого умом и трудом. А вот насчет кредитов - это фигня. Проблема не в кредитах как таковых - хочешь рискуй и бери, а хочешь копи и покупай потом. Каждый сам решает - кредит это индивидуальный риск. Пробелма в штучной процентной ставке, которую использует государство в своих целях и эмиссии, но это отдельная тема.
  9. Suhoy

    Порошенко не пьет.

    З Шарієм все ясно, він пише ці ролики завжди під потрібним кутом для потрібної публіки, це ж бізнес для нього, в кінці кінців. Що до Порошенка, то він явно був під дією чогось, що піднімає настрій і сушить, уважно подивіться за рухом його губ і підборіддя і за жестами (занадто різкі і розмашисті). Ясно, що він про транш сказав на емоціях і експромтом, цього йому ніхто не писав. Ще нюанс - у той вечір основні канали в прайм-новинах показували його виступ уже при роздачі квартир солдатам, цього відео де він виглядає "цікаво" не було. Скоріше за все подзвонили , домовились. Було дослідження недавно, наскільки часто у новинах згадують президента негативно, виявилось меньше 10% від усіх згадувань. Це штовхає на логічну думку, що серйозні гравці (власники центральних ЗМІ) домовились, що логічно. Ось він відразу після виборів: 2 роки і 4 місяці всього на всього пройшло, він просто не знав, в яку гру влазив.
  10. Схема эта на поврехности , думаю, еще что-то должно быть для обхода закона о ЦБ. Чем больше вникаю в тонкости современной финансовой системы, тем четче понимаю - рухнет вся эта пирамида и причем уже скоро. Зацепит еще нас, а разгребать последствия будут уже дети.
  11. Вот как я понял ситуацию с МВФ (замечания приветствуются): Суть разширенного финансирования - спасение экономики страны через структурные реформы (что сводиться к уменшению нагрузки на бюджет всема способами). Значит деньги эти должны попасть в экономику. Значит НБУ должен их положить (виртуально, разумееться) в резервы и напечатать под них гривну. Но закон о НБУ запрещает кредитировать Государство напрямую и покупать у Минфина облигации займа (ключевое слово напрямую у эмитента). Самое интересное интересно - как попадут напечатаные гривны в бюджет, а попасть должны - там дыра уже в теории, на практике будет еще больше. Скорее всего Минфин продаст НБУ свои бумажки через посредников, что бы соблюсти Закон о НБУ. Или есть другие схемы? Основная часть кредита - "типа" деньги МВФ "Специальные права заимствования" , которые просто лежат и создают эффект стабильности и роста резервов, и которую можно отдать назад МВФ. Под нее можно печатать гривну, но ею нельзя гасить пожары на межбанке. Выходит вот что: кредит МВФ это ширма для эмиссии + психологический фактор для всех учасников. И если пойдет панический спрос на доллар, эти транши никто не заметит. А паника може прийти из вне.
  12. Кто знает: этот транш по программе разширенного финансирования куда именно поступает? Как я понял, он идет в резервы НБУ. Или есть варианты? Спасибо
  13. Suhoy

    Порошенко не пьет.

    Спалився "гарант": вірити його словам тепер можна лише тоді , коли хреститься)))). А що до його вигляду в Дніпрі, то там мав місце як алкоголь, такі і хвороба. І здоров’я за часи президентства погіршилось сильно, можна просто порівняти фотки 2013р. і зараз.
  14. Новые дома строяться активно - девальвация и недорогая рабсила способствует, а вторчика все старее с каждым годом (на некторые дома смотреть страшно, не то что жить). Так что девиз вторичного рынка на ближайшие годы : "спроса нет, но вы держитесь."
  15. Можно заменить на повышеную осторожность.
  16. Начать нужно с того ,что такой элемент в системе социума как валютчик необходим - есть спрос на такие услуги. Так как черынй и других не белых оттенков нал гуляет по экономике, и его нужно менять. А когда есть профессия, то человек найдеться. И то ,что большинство валютчиков недоверчивые, жадные, часто неприятные личности - это необходимый набор качеств, котрые дают им возможность успешно делать свою работу (жить постоянно на измене , что могут принять с конфискацией товара или просто ограбить - еще тот стрес). А были они такими до "занимания должности" или приобрели психологические характеристики по ходу - это уже вторично.
  17. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    МВФ не дурак, і думаю перед траншем захоче досить таки детально вивчити наш бюджет 2017 (це лоігчно), тому мають тягнути з траншем десь до листопада-грудня і попутно вимагати всякого урізання видатків і збільшення надходжень. Якщо дадуть швидко, то можна дійсно задуматись про їх політичну заангажованість. Мене завжди дивували заяви наших експертів по тєліку, що транши МВФ такі важливі для інвесторів. Сигнал для гравців , що захочуть купити наші цінні папери - так, для реальних інвесторів в реальний сектор головніше питання власності (а це на пряму залежить від стабільності влади, у нас з цим біда), податки і вартість робочої сили. Для курсу гривні транш МВФ несе лише психологічний ефект: транш дали, дефолту не буде, значить і гривня ще буде жити.
  18. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Ці недоакціони НБУ наводять на думку, що "регулятор" малою кров’ю хоче згладити девальвацію, щоб вона йшла плавно і не викликала сильної паніки. В бюджет заклали 27,2, так що коридор від 27 до 28 буде дуже комфортним для кабміну (дефіцит бюджету так легше буде зменшити). Як варіант : плавно можем падати до 27,5+/- (з малими корекціями, як недавно) потім різко до 29-30 (тут уже всі запанікують) і відкат на 27, а там уже будем барахтатись весну-літо 2017го.
  19. http://www.epravda.com.ua/news/2016/09/4/604375/ Коли прем’єр-міністр каже : "Я думаю, що це такі сезонні коливання ", значить все під контролем)))). Сєня в окулярах , з щетиною і знанням англійської ніс всяку маячню більш впевнено і весело, а цьому навіть бабулі вірити перестануть.
  20. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Валютчики і обмінник (абсолют)у мене в місті (Рівненська обл.) не в "тємі", рубль прийом по 0,39, долар - 26,2/26,5. Жінка здала пару рублів в Приваті по 0,401. Інформація якось туго йде, що дивно.
  21. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Приват тягнеться за міжбанком і задає тренд : 26,4- 26,6, буде цікавий тиждень.
  22. Suhoy

    Газ, нефть и около них

    вопрос к специалистам по нефтяным ценам: почему не можем в 17-19 годах повторить цены нефти конца 90х начала 00х? Было уже ниже 20, почему не может в ближайшем будущем? Спасибо
  23. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Я так понимаю, банки эти государственные. Они покупают валюту на межбанке, а потом "меняют" ее на эти бумажки. Гривну им дает (тоесть одалживает) НБУ. Такая схема?
  24. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Уточните , пожалуйста, как это происходит? Тоесть, кто именно от лица Минфина ее "привлекает": где берет гривну и где покупает доллар?
  25. Suhoy

    Прогноз курса доллара к гривне

    Про співпрацю з агресором, не можу промовчати: ті , хто через гідність перестав продавати товари/послуги в Росію (саме через це, а не через економічні чинники) поступили по-дитячому , і своєму гаманцю і економіці України нашкодили. Коли ви добровільно покинули певний ринок, ви тільки допомагаєте внутрішньому виробнику, бо зменшуєте йому конкуренцію.Значить внутрішній виробник розширюється, створює нові робочі місця (зменшує безробіття, значить зменшує соціальну напругу), платить більше податків в бюджет агресора. Одним словом його економіка від цього виграє, а ваша навпаки - експорт падає, валюти на мільйонний відсоток приходить менше. А от коли закрити великі підприємства (хоча б одне))), що належать українцям на території Росії, то це хоча б збільшить кількість безробітних там. Збитки будуть великі , але патріотично було б як. От тільки у цих людей голова холодна, а емоції вони спускають нам на низ. Менше емоцій - більше здорового глузду. Ну а те , що європейським деревообробникам не подобається цей мораторій - це факт, і те що вони намагаються його відмінити теж факт. Це логічно . Питання на якому рівні вони здатні відстоювати свої інтереси.
×