Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
8 часов назад, Mozart сказал:

Текущая модель подразумевает, что часть валюты на рынок все же поставляют экспортеры. Если ситуация изменится настолько, что Нацбанку придется продавать 90%, а не 50-60%, как сейчас... то возможны варианты. 
Да, народ удалось одурачить успокоить. Вопрос, надолго ли.

В текущей модели , также нужен ПОСТОЯННЫЙ спрос на валюту ,чтоб уравновесить экспортеры+НБУ=импортеры+ серые иморт+другие потребители зелени...

я ж про то и писал сверху.. что НБУ курс не заговаривает, а он продает , Потому как ЕСТЬ ОСТРАЯ ПОСТОЯННАЯ НЕОБХОДИМОСТЬ В СРЕДСТВАХ в ГРН ...и тут уже вопрос  тот постоянный спрос на валюту на МБ - он больше  необходимости продавать или меньше...с момента отказа от фиксированого курса , ярко выраженным - ПРЕОБЛАДАНИЕМ СПРОСА на протяжении месяца ,   было только в декабре 2023 года... насколько помню ,ранее импорт ,как правило не рос в потребностях с января по июнь ....Народ частично успокоили , банки 50/200 наливают , карусель крутится при росте наличного  ...всплески роста на выходных на оптах высковероятны постоянные , с откатом пн-вт ,когда появится возможность купить в банках/снять купленное онлайн...                                                                                                                      и да ,  я не заговариваю цифру 37 или сколько там ( продавать НБУ будет аккуратно и по минимуму необходимого , чтоб дороже продать и меньше ... но и выше 39 на продаже в банках не вижу до середины лета ...опты ситуативно могут быть выше  ...

• Не розумію 1
  • Сумно 1
  • Подобається 1
Опубліковано
12 години тому, Mozart сказав:

Цікаво буде побачити ще один прогноз від пана qwerty2. Таке враження, що пише хтось із будинку на Інститутській... З помічників Гелетія чи Николайчука... Перечитав текст від квітня 2003-го... підозріло знайомий стиль викладення.
То поділіться інсайдом, якщо ви такий обізнаний. 
І ... трохи стриманіше, хоч розумію, Вас переповнюють емоції. Давайте ближче до справи.

На форум я почав писати рік назад. Тому, ви дарма  витратили час переглядаючи архів до 2003 р.

Якби ви мали звичку читати, то ще в листопаді, я дав прогноз на весну - без змін.

Ну, а стосовно "стриманості", то з цим все в порядку. Я просто для діалогу з вами дзеркально перейняв вашу манеру спілкування, але в досить коректній формі.

• Хаха 3
  • Подобається 7
  • Не подобається 2
Опубліковано (змінено)
6 годин тому, lincoln21 сказав:

Потому как ЕСТЬ ОСТРАЯ ПОСТОЯННАЯ НЕОБХОДИМОСТЬ В СРЕДСТВАХ в ГРН

Тобто НБУ потрібна гривня, і тому він "сушить" ринок, зменшуючи кількість гривні - депозитами та іншими інструментами?

Чи ви про те, що НБУ якимсь механізмом фінансує КМУ гривнею від продажу валюти?

Змінено користувачем Ashuprox
Опубліковано
2 часа назад, Ashuprox сказал:

Тобто НБУ потрібна гривня, і тому він "сушить" ринок, зменшуючи кількість гривні - депозитами та іншими інструментами?

Чи ви про те, що НБУ якимсь механізмом фінансує КМУ гривнею від продажу валюти?

1.  на мій погляд НБУ  "сушить"  -  більше для того , щоб збити темпи росту інфляції , тими методами котрі доступні НБУ.                                                                                        2.  я не зовсім розумію , всіх механізмів перетоку валюта/грн між різними кишенями уряду (НБУ й КМУ ) ...але левова частина  валютної допомоги донорів  , конвертується в грн  через МБ й закриває потреби уряду для фінансування бюджету ... притримати на 3-7 днів , але все одно потрібно виплатити ..ці потреби зростають ,тому потреба продавати допомогу +резерви ,нікуди не дінеться.....міркую ,своїх резервів , +можливості позичати під більший процент  + підтвердженої допомоги окремих країн партнерів буде достатньо до початку  літа... а там або допомога ЄС+США або поміркований друк грн..

Опубліковано
56 хвилин тому, lincoln21 сказав:

1.  на мій погляд НБУ  "сушить"  -  більше для того , щоб збити темпи росту інфляції , тими методами котрі доступні НБУ.                                                                                        2.  я не зовсім розумію , всіх механізмів перетоку валюта/грн між різними кишенями уряду (НБУ й КМУ ) ...але левова частина  валютної допомоги донорів  , конвертується в грн  через МБ й закриває потреби уряду для фінансування бюджету ... притримати на 3-7 днів , але все одно потрібно виплатити ..ці потреби зростають ,тому потреба продавати допомогу +резерви ,нікуди не дінеться.....міркую ,своїх резервів , +можливості позичати під більший процент  + підтвердженої допомоги окремих країн партнерів буде достатньо до початку  літа... а там або допомога ЄС+США або поміркований друк грн..

Так, задача НБУ - фінансова стабільність економіки, в тому числі контроль інфляційних та девальваційних процесів. З цієї причини НБУ заборонено фінансувати Мінфін. Тому продане з резервів не йде на бюджетні витратити та не перекриває потреби уряду. А от продаж валютної допомоги - як раз для фінансування витрат бюджету.

В обох випадках ця гривня створює інфляційний тиск, який повинен нівелюватися монетарною політикою НБУ.

Моя ремарка стосується виключно Ваших дописів стосовно продажу резервів.

Опубліковано
11 часов назад, Ashuprox сказал:

А от продаж валютної допомоги - як раз для фінансування витрат бюджету.

Ви все вірно написали..

це й був мій посил , що й хотів донести.. є постійни велики потреби бюджету , вони ростуть і їх  нічим закривати ,крім як постійний продаж валютної допомоги ( і якщо єї буде мало чи не буде , то  с ЗВР )   . А чи буде  в нас  в лютому-травні 2024 такий попит на валюту  ? ...від цього й буде залежати рух курсу на МБ... 

Опубліковано
1 час назад, lincoln21 сказал:

Ви все вірно написали..

це й був мій посил , що й хотів донести.. є постійни велики потреби бюджету , вони ростуть і їх  нічим закривати ,крім як постійний продаж валютної допомоги ( і якщо єї буде мало чи не буде , то  с ЗВР )   . А чи буде  в нас  в лютому-травні 2024 такий попит на валюту  ? ...від цього й буде залежати рух курсу на МБ... 

Крім продажу валюти, ще є борги, які потрібно віддавати. Кожного місяця на це йде досить багато валюти...Не вся валюта, що потрапляє в Україну, продається. 
А за попит на валюту... не хвилюйтесь :) Аби було що продавати.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...