Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

Тимчасова слідча комісія ВР з питань Укрзалізниці у  фінальному звіті констатує, що вагоноремонтні підприємства АТ «УЗ» , які мають достатні потужності та займалися будівництвом вантажних вагонів, зокрема, піввагонів та зерновозів, можуть виявитися не готовими навіть до лояльного вибуття рухомого складу. 

На запит ТСК АТ «УЗ» надало відповідь №Ц-4-88/6151-21 від 14.12.2021 року, у якій зазначено, що у 2019 році в АТ «УЗ»  на власних потужностях було виготовлено 21 вантажний вагон, у 2020 – 0 вагонів, у 2021 – 8 вагонів. Що може свідчити про втрату достатнього виробничого та кадрового потенціалу для виготовлення вантажних вагонів у достатній кількості в разі масового вибуття у зв’язку з досягненням граничного терміну служби.

ЗВІТ ТСК

Експерти та члени ТСК наголошують, що на таких підприємствах бракує професійних кадрів, деталей та навіть кисню для зварювальних апаратів. За три роки повністю порушено виробничі ланцюги будівництва вагонів. Крім того, так і не створено конкуренції ринку виготовлення лиття. На сьогодні суцільнокатані колеса виготовляє лише ТОВ «Інтерпайп Україна», а ринок литих деталей візків поділили між собою ПАТ «КСЗ» та ПрАТ «Азовелектросталь».

https://urm.media/vagonobudivni-pidpriyemstva-uz-ne-gotovi-do-masshtabnogo-onovlennya-ruhomogo-skladu-zvit-tsk/

эх, не тех они экспертов пригласили...

  • Лайк 2
  • Не подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Старт програми оновлення вантажного парку — завод АТ «Укрзалізниця» збудував 60 нових піввагонів

https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/575652/

Цитата

Акціонерне товариство «Українська залізниця» розпочало програму оновлення парку вантажних вагонів. Так, на власному підприємстві — Панютинському вагоноремонтному заводі (ПВРЗ) — компанія виготовила вже 60 піввагонів. Роботи проводяться у рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

 

Сьогодні, 28 січня 2022 року, новозбудована партія вагонів передана в експлуатацію на станцію Лозова, звідки оператор рухомого складу Укрзалізниці «Центр транспортної логістики» відправить їх під навантаження.

Впродовж 2022 — 2025 років Укрзалізниця планує поповнити свій вантажний парк 7900 новими вагонами: 6500 піввагонів та 1400 зерновозів. Це найбільше оновлення парку вантажних вагонів з 2016 – 2018 років, коли було поповнено парк 7120 вагонами.

«Минулого року за підтримки Президента та Уряду ми розпочали оновлення пасажирських вагонів та інфраструктури, цього року до програми «Велике будівництво» приєднується оновлення й вантажних вагонів. Наше завдання ліквідувати з колій металобрухт та підтримувати свій парк у кількісному та якісному стані. Акцент робимо на рухомий склад із найбільшим попитом — піввагонах та зерновозах», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Так, у 2022 році АТ «Укрзалізниця» планує збудувати на власних підприємствах — Панютинському вагоноремонтному заводі, Дарницькому вагоноремонтному заводі та Стрийському вагоноремонтному заводі — 1496 вантажних вагонів: 1446 піввагонів та 50 зерновозів. Зокрема, на Панютинському вагоноремонтному заводі буде збудовано 714 піввагонів та 50 зерновозів. Ще 1 560 вантажних вагонів планується відремонтувати на ПВРЗ.

За словами в.о. директора філії «Панютинський вагоноремонтний завод» Алли Миснік, відновлення замовлень на будівництво вагонів матиме й позитивний ефект для економіки країни та регіону. «Вперше за три останні роки завод починає працювати та нарощувати свої потужності. Для мешканців регіону — це робочі місця та стабільна заробітна плата. Для держбюджету та місцевого бюджету — відрахування у вигляді податків. Так, за 2019 – 2021 роки завод здійснив платежів до бюджету та цільових фондів на суму 266,6 млн грн, з них до місцевого бюджету — 91,4 млн грн», — зазначила керівниця заводу.

Будувати нові вантажні вагони АТ «Укрзалізниця» планує за власні та залучені кошти.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України 28 грудня 2021 року зареєструвало наказ Міністерства інфраструктури України № 647, який дав старт масштабній програмі оновлення парку вантажних вагонів України в період 2022-2031 років. У рамках програми буде впроваджуватися поетапне обмеження терміну експлуатації вантажних вагонів у завантаженому стані протягом цілих 10 років та приведення цього терміну до нормативного, тобто піввагонів — з 44 років до 22 років; зерновозів — із 45 років до 30 років. Це той граничний термін експлуатації вагонів, який визначив саме виробник таких вагонів. Окрім цього, програма оновлення парку вагонів передбачає запуск програми будівництва вагонів на українських вагонобудівних підприємствах, що потребуватиме інвестиції в вагонобудівну галузь у розмірі понад 120 млрд грн, з боку АТ «Укрзалізниця» розмір інвестицій — 52,3 млрд грн; з боку учасників ринку — 68,1 млрд грн.

Довідково: Панютинський вагоноремонтний завод засновано в грудні 1869 року. Наразі тут працює 1582 працівники. На території заводу можуть одночасно знаходитися до 1000 вагонів. Потужність підприємства дозволяє будувати 2000 нових вагонів та ремонтувати 2160 вантажних вагонів на рік.

Піввагон — залізничний вантажний відкритий вагон з високими бортами, призначений для перевезення навалювальних вантажів (руда, вугілля, флюси, лісоматеріали тощо). Шістдесят збудованих вагонів моделі 12-9911-01 з глухим кузовом. Вагон має вантажопід’ємність — 71 тонну та об’єм кузова — 86 м3. Нормативний строк служби 22 роки.

 

  • Лайк 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

По станції Татарів пасажиропотік збільшився у 6 разів

https://www.railinsider.com.ua/po-stancziyi-tatariv-pasazhyropotik-zbilshyvsya-u-6-raziv/

Цитата

АТ «Укрзалізниця» назвало топ-5 станцій із найдинамічнішим зростанням пасажиропотоку. Про це пишеRail.insider із посиланням на пресслужбу товариства.

Після впровадження нового графіка перевезень з 12 грудня 2021 року, завдяки якому на Захід України попрямувало майже 10 нових поїздів, кількість пасажирів у піковий сезон зимових перевезень по станціях карпатського напрямку суттєво збільшилася.

Зокрема, у період з 12 грудня 2021 року по 25 січня 2022 року по станції Татарів (Буковель) пасажиропотік зріс на 604% відносно минулого сезону, по станції Ясіня — на 128%, по станції Микуличин — на 115%, по станції Яремче — на 90% та по станції Ворохта — на 68%.

«Найбільше зростання активності пасажирів навіть у порівнянні з «доковідним» періодом спостерігається по станції Татарів (Буковель): 26,5 тис. перевезених пасажирів дорівнюють 391% від показника сезону 2019/2020», — наголосили у пресслужбі.

Нагадаємо, що цієї зими АТ «Укрзалізниця» завершило реновацію залізничної станції Татарів, запустило шатли від станції до курорту та організувало «Буковельський експрес» зі Львова.

З іншого боку, вантажовідправники Прикарпаття стурбовані нестачею тяги через додаткові пасажирські поїзди.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

За 2021 рік українські підприємства виготовили 1,9 тис. вагонів

https://www.railinsider.com.ua/za-10-rokiv-obsyagy-vagonobuduvannya-skorotylys-u-25-raziv/

Цитата

У 2011 році українські заводи збудували 48,3 тис. вагонів, що дало країні 3 млрд доларів ВВП. Натомість минулого року виготовили лише 1,9 тис. одиниць рухомого складу на 100 млн доларів. Тобто обсяги скоротились у 25 разів. Такі дані у своєму Telegram-каналі навів голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, передає Rail.insider.

«Так, 10 років тому левова частка наших вагонів будувалася для Росії. Але навіть у 2018—2019 роках Україна будувала по 10 тис. вагонів на рік (11,4 та 10 тис. відповідно, — ред.). І наші вагони продаються від країн Балтії до Ірану. Отже, можемо обходитись і без російського ринку», — написав очільник Укрзалізниці.

Посадовець зауважив, що останні роки вагонобудування «лихоманило, бо не було порядку та державної позиції щодо терміну експлуатації вагона». Він також нагадав, що Міністерство юстиції України 28 грудня 2021 року  зареєструвало наказ МІУ № 647. Згідно з документом, термін служби для найбільш розповсюджених на сьогодні моделей піввагонів буде до 2031 року обмежений з нинішніх 44 років до 22 років; зерновозів — із 45 до 30 років.

image.png.69ab6fd6309e00e135249388f7247a14.png

  • Дякую 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Приватні заводи цьогоріч мають вдвічі більше замовлень на вагони, ніж побудували торік

https://www.railinsider.com.ua/pryvatni-zavody-czogorich-mayut-vdvichi-bilshe-zamovlen-na-vagony-nizh-pobuduvaly-torik/

Цитата

ортфель замовлень приватних вагонобудівних заводів на 2022 рік вдвічі перевищує факт виробництва у 2021 році. Про це у своєму Telegram-каналі написав очільник Укрзалізниці Олександр Камишін, передає Rail.insider.

«Поговорив із керівниками найбільших приватних вагонобудівних заводів країни. Хороша новина — всі приватні заводи вже завантажені роботою на першу половину року. А дехто — і до жовтня. Погана новина — все дорожчає: газ, електроенергія, метал, лиття. І людей складно добирати», — написав голова правління товариства.

Він також наголосив, що попередні роки були складними для вітчизняних вагонобудівників: «2021-й був другим гіршим за останні 10 років».

Зауважимо, що найгірший показник був 2015 року — 998 виготовлених вагонів. Натомість, як розповів Олександр Камишін, у 2021-му вагонобудівні підприємства виготовили 1,9 тис. вагонів. Із них лише 11 побудували підприємства, що входять до складу Укрзалізниці. Натомість левову частку випустили у ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» — 1013 одиниць.

 

  • Дякую 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 часа назад, Denka сказал:

Приватні заводи цьогоріч мають вдвічі більше замовлень на вагони, ніж побудували торік

https://www.railinsider.com.ua/pryvatni-zavody-czogorich-mayut-vdvichi-bilshe-zamovlen-na-vagony-nizh-pobuduvaly-torik/

 

А при чем тут УЗ? В РФ все идут с крюковского. Тупо дешевле. 

  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

УЗ отримала першу партію вагонів від КВБЗ у 2022 році

https://www.railinsider.com.ua/uz-otrymala-pershu-partiyu-vagoniv-vid-kvbz-u-2022-roczi/

Цитата

АТ «Укрзалізниця» 31 січня прийняло чергові 5 нових пасажирських купейних вагонів від ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Про це пише Rail.insider із посиланням на пресслужбу товариства.

У повідомленні зазначається, що виробник виконує роботи із випередженням графіка.

Ці 5 нових купейних вагонів, а також 2 вагони типу СВ, отримані минулоріч, поповнять склад поїзда № 15/16 сполученням Харків—Рахів.

До конструкції отриманих у цій партії вагонів виробник за погодженням з АТ «Укрзалізниця» вніс деякі зміни задля збільшення зручності: додано контрастні маркування для людей з порушеннями зору, встановлено додатковий пульт керування освітленням у купе, тестуються безконтактні сенсорні кнопки зливу у вбиральні.

Крім цього, вагони вже традиційно обладнано кондиціонером, кулером із питною водою, сигналізацією дверей купе, індикатором зайнятості вбиралень і кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах вагонів, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками і USB-портами біля кожного місця.

Як повідомлялося раніше, у 5 нових купейних вагонах від КВБЗ враховано побажання пасажирів.

 

  • Дякую 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У січні Укрзалізниця наростила вантажообіг на 32%

https://www.railinsider.com.ua/u-sichni-ukrzaliznyczya-narostyla-vantazhoobig-na-32/

Цитата

Вантажообіг Укрзалізниці у січні сягнув 15 млн 813 тис. ткм, що на 32% перевищує показник першого місяця 2021 року. Такі дані у своєму Telegram-каналі оприлюднив голова правління товариства Олександр Камишін, передає Rail.insider.

За його словами, вантажообіг також вищий, ніж у 2019—2021 роках.

photo_2022-02-01-12.07.49-400x300.jpeg

Зросли і обсяги перевезень — до 26 млн 118 тис. т вантажів, або +18% до січня торік. Показник перевищив результати першого місяця 2019—2021 років.

Зауважимо, що саме такі результати раніше прогнозували аналітики Rail.insider.

photo_2022-02-01-12.07.51-400x300.jpeg

Окрім того, середньодобове навантаження виявилося найвищим за період з 2018 року. Воно становило 694 тис. т/добу (+15% до 2021 року).

photo_2022-02-01-12.07.47-400x300.jpeg

 

  • Дякую 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Перевезення зерна залізницею у січні зросли майже на 60%

https://www.railinsider.com.ua/perevezennya-zerna-zaliznyczeyu-u-sichni-zrosly-majzhe-na-60/

Цитата

У січні 2022 року залізницею України перевезено 3,7 млн т зерна. Про це у своєму Telegram-каналі написав голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, передає Rail.insider.

Відповідно до статистики, яку оприлюднив очільник УЗ, обсяги зерна, перевезеного залізницею у січні, на 58% перевищили показник першого місяця 2021 року.

«Та й загалом це найкращий січень за останні 10 років», — написав Олександр Камишін.

photo_2022-02-02-16.21.55-301x300.jpeg

 

  • Дякую 2
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×