alex790579 2 266 Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 30 минут назад, Moskit сказал: Все гарно описано та спрогнозовано, лишилося маленьке нез'ясоване питання (принаймі для мене): В якій валюті із запропонованих (юань, рупія, рубль) будуть розраховуватися між собою Індія та Китай? А в іншому - все виглядає перфектно) Це вже з іншого більш давнього посту цього ж автора: "В первую очередь, речь о крупнейших участниках БРИКС: России, Индии и Китае. Будет создана расчетно-платежная платформа БРИКС-Bridge. Ее запустят на базе трех цифровых валют: цифрового юаня, рубля и рупии. Это промежуточное звено между денежными агрегатами М0 (наличка) и М1 (счета в нацвалютах). Назовем ее М 0-1. То есть на одну платформу зальют три цифровые валюты, что позволит проводить расчеты между компаниями трех стран в режиме 24/7 и в течение нескольких минут на транзакцию. Платформа также позволит открывать мультивалютные счета и депозиты в цифровой валюте той или иной страны без прямой конвертации в другие валюты. Таким образом, из расчетов полностью выводятся китайские и индийские банки, которые боятся западных санкций и ограничивают операции с российскими компаниями. Расчеты теперь будут организовывать центральные банки, в обход банковской системы второго уровня - коммерческих банков. Скорее всего, данную модель акцептуют на саммите БРИКС в Казани. Как ограничить ее работу с помощью санкций? Тут придется блокировать работу центробанков трех стран: Китая, РФ и Индии. Реально ли это? Оставлю за скобками" Я скажу так - це точка зору. Я не економіст і не можу проаналізувати життєздатність наведеної Кущем моделі. Можливо, мають місце маніпуляції інформацією - не знаю. Може, хтось більш компетентний в цьому питанні знайде нестиковки. Але моє імхо - ця версія виглядає дійсно логічно. І якщо вона справдиться то дійсно кардинально змінить розклад сил. Змінено 17 жовтня користувачем alex790579 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Moskit 6 743 Опубліковано: 17 жовтня (змінено) 15 хвилин тому, alex790579 сказав: Я скажу так - це точка зору. Я не економіст і не можу проаналізувати життєздатність наведеної Кущем моделі. Можливо, мають місце маніпуляції інформацією - не знаю. Може, хтось більш компетентний в цьому питанні знайде нестиковки. Але моє імхо - ця версія виглядає дійсно логічно. виділеному жирним тексту - "бурхливі, тривалі оплески, які місцями переходять в овації" (с) аналітик так багато і гарно написав про майбутнє, але на сьогодні наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). П.С. скільки років треба вирощувати і збирати чай на 20 млрд доларів? П.П.С. "роздуми Куща" про майбутні розрахунки нагадали стару історію про Вовочку, який питав у тата "Що таке реальне та віртуальне?") Змінено 17 жовтня користувачем Moskit 2 1 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex790579 2 266 Опубліковано: 17 жовтня 4 минуты назад, Moskit сказал: виділеному жирним тексту - "бурхливі, тривалі оплески, які місцями переходять в овації" (с) аналітик так багато і гарно написав про майбутнє, але на сьогодні наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). П.С. скільки років треба вирощувати і збирати чай на 20 млрд доларів? Якщо (це ключове слово))) я вірно зрозумів теорію - то мова йде про мультивалютні платежі за допомогою блокчейн- технологій, при яких в транзакціях закладено співвідношення курсів однієї валюти до іншої, і, відповідно, таким чином визначена вартість товарів або послуг, які продаються/купляються. Такий собі опосередкований натуральний товарообмін. Тоді дійсно - в перспективі цим країнам долар (або євро) будуть непотрібні. Ну, якось так бачу. Але, повторюсь - не спеціаліст. Цікаві думки людей обізнаних з цього приводу, які могли спрогнозувати, скажімо, майбутнє долара як валюти резервування... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Moskit 6 743 Опубліковано: 17 жовтня (змінено) 6 хвилин тому, alex790579 сказав: Якщо (це ключове слово))) я вірно зрозумів теорію - то мова йде про мультивалютні платежі за допомогою блокчейн- технологій, при яких в транзакціях закладено співвідношення курсів однієї валюти до іншої, і, відповідно, таким чином визначена вартість товарів або послуг, які продаються/купляються. Такий собі опосередкований натуральний товарообмін. Тоді дійсно - в перспективі цим країнам долар (або євро) будуть непотрібні. Ну, якось так бачу. Але, повторюсь - не спеціаліст. Цікаві думки людей обізнаних з цього приводу, які могли спрогнозувати, скажімо, майбутнє долара як валюти резервування... скоріше за все, але є маленьке "але" (я теж не спеціаліст, можливо помилаюсь): розрахунки в "цифрових валютах" мають бути узаконеними на рівні законодавчих органів країн і тільки після цього будуть "припасовуватися" одна до одної деталі цих майбутніх операцій. Тобто поки що - це розмови про "віртуальне" П.С. до речі останній "прикордонний конфлікт" між Індією та Китаєм був лише чотри роки тому, із потерпілими з обох боків Змінено 17 жовтня користувачем Moskit 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex790579 2 266 Опубліковано: 17 жовтня (змінено) 24 минуты назад, Moskit сказал: наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). П.С. скільки років треба вирощувати і збирати чай на 20 млрд доларів? А яка тоді різниця, власне, північному сусіду, в чому отримати оплату за поставлені енергоресурси - у чаї чи у ліках, чи ще в чомусь, якщо співвідношення вартості нафти до цих товарів буде чітко й адекватно визначене? Змінено 17 жовтня користувачем alex790579 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
alex790579 2 266 Опубліковано: 17 жовтня 2 минуты назад, Moskit сказал: розрахунки в "цифрових валютах" мають бути узаконеними на рівні законодавчих органів країн і тільки після цього будуть "припасовуватися" одна до одної деталі цих майбутніх операцій. Согласие есть продукт при полном непротивлении сторон ©️ Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Moskit 6 743 Опубліковано: 17 жовтня 4 хвилини тому, alex790579 сказав: А яка тоді різниця, власне, північному сусіду, в чому отримати оплату за поставлені енергоресурси - у чаї чи у ліках, чи ще в чомусь, якщо співвідношення вартості нафти до цих товарів буде чітко й адекватно визначене? хочуть бартерні відносини - нехай так і буде. Ми це проходили в 90-х, коли зарплату видавали "товарами народного споживання" і люди замість грошей мусили міняти кастрюлі з емальованими баняками на гроші. Кому зарплату давали горілкою - були у виграші, одразу до поляків) от тільки і ліки, і чай мають терміни придатності( Треба добре порахувати, скілько того треба взяти. А якщо ще й Китай захоче замість юаней зелений чай підсунити? 7 хвилин тому, alex790579 сказав: Согласие есть продукт при полном непротивлении сторон ©️ не має і не буде там "по любви") 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Modestus 4 177 Опубліковано: 17 жовтня 1 час назад, Moskit сказал: "роздуми Куща" про майбутні розрахунки нагадали стару історію про Вовочку, який питав у тата "Що таке реальне та віртуальне?") Новая платежная система БРИКС Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Moskit 6 743 Опубліковано: 17 жовтня 6 годин тому, Modestus сказав: Новая платежная система БРИКС якщо точніше, то це роздуми про планування нової платіжну систему. що з того вийде побачимо: що запланували - через декілька тижнів, як буде працювати - 1 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Modestus 4 177 Опубліковано: 17 жовтня 2 часа назад, Moskit сказал: якщо точніше, то це роздуми про планування нової платіжну систему Я мав на увазі, насамперед, що це роздуми не лише Куща. І взагалі, теорія створення декількох валютних зон існує давно і вже здійснюється її реалізація на практиці: http://bulletin-econom.univ.kiev.ua/wp-content/uploads/2016/01/110_10.pdf 1 2 Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах