Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

30 минут назад, Moskit сказал:

Все гарно описано та спрогнозовано, лишилося маленьке нез'ясоване питання (принаймі для мене):

В якій валюті із запропонованих (юань, рупія, рубль) будуть розраховуватися між собою Індія та Китай? 

А в іншому - все виглядає перфектно)

Це вже з іншого  більш давнього посту цього ж автора:

"В первую очередь, речь о крупнейших участниках БРИКС: России, Индии и Китае.

Будет создана расчетно-платежная платформа БРИКС-Bridge.

Ее запустят на базе трех цифровых валют: цифрового юаня, рубля и рупии.

Это промежуточное звено между денежными агрегатами М0 (наличка) и М1 (счета в нацвалютах).

Назовем ее М 0-1.

То есть на одну платформу зальют три цифровые валюты, что позволит проводить расчеты между компаниями трех стран в режиме 24/7 и в течение нескольких минут на транзакцию.

Платформа также позволит открывать мультивалютные счета и депозиты в цифровой валюте той или иной страны без прямой конвертации в другие валюты.

Таким образом, из расчетов полностью выводятся китайские и индийские банки, которые боятся западных санкций и ограничивают операции с российскими компаниями.

Расчеты теперь будут организовывать центральные банки, в обход банковской системы второго уровня - коммерческих банков.

Скорее всего, данную модель акцептуют на саммите БРИКС в Казани.

Как ограничить ее работу с помощью санкций?

Тут придется блокировать работу центробанков трех стран: Китая, РФ и Индии.

Реально ли это? Оставлю за скобками"

Я скажу так - це точка зору. Я не економіст і не можу проаналізувати життєздатність наведеної Кущем моделі. Можливо, мають місце маніпуляції інформацією - не знаю. Може, хтось більш компетентний в цьому питанні знайде нестиковки. Але моє імхо - ця версія виглядає дійсно логічно. І якщо вона справдиться то дійсно кардинально змінить розклад сил.

Змінено користувачем alex790579

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
15 хвилин тому, alex790579 сказав:

Я скажу так - це точка зору. Я не економіст і не можу проаналізувати життєздатність наведеної Кущем моделі. Можливо, мають місце маніпуляції інформацією - не знаю. Може, хтось більш компетентний в цьому питанні знайде нестиковки. Але моє імхо - ця версія виглядає дійсно логічно.

виділеному жирним тексту - "бурхливі, тривалі оплески, які місцями переходять в овації" (с)

аналітик так багато і гарно написав про майбутнє, але на сьогодні наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). 

П.С. скільки років треба вирощувати і збирати чай на 20 млрд доларів? 

П.П.С. "роздуми Куща" про майбутні розрахунки нагадали стару історію про Вовочку, який питав у тата  "Що таке реальне та віртуальне?") 

Змінено користувачем Moskit
  • Лайк 2
  • Дякую 1
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням

4 минуты назад, Moskit сказал:

виділеному жирним тексту - "бурхливі, тривалі оплески, які місцями переходять в овації" (с)

аналітик так багато і гарно написав про майбутнє, але на сьогодні наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). 

Якщо (це ключове слово))) я вірно зрозумів теорію - то мова йде про мультивалютні платежі за допомогою блокчейн- технологій, при яких в транзакціях закладено співвідношення курсів однієї валюти до іншої, і, відповідно, таким чином визначена вартість товарів або послуг, які продаються/купляються. Такий собі опосередкований натуральний товарообмін. Тоді дійсно - в перспективі цим країнам долар (або євро) будуть непотрібні. Ну, якось так бачу. Але, повторюсь - не спеціаліст. Цікаві думки людей обізнаних з цього приводу, які могли спрогнозувати, скажімо, майбутнє долара як валюти резервування...

Поділитися повідомленням

6 хвилин тому, alex790579 сказав:

Якщо (це ключове слово))) я вірно зрозумів теорію - то мова йде про мультивалютні платежі за допомогою блокчейн- технологій, при яких в транзакціях закладено співвідношення курсів однієї валюти до іншої, і, відповідно, таким чином визначена вартість товарів або послуг, які продаються/купляються. Такий собі опосередкований натуральний товарообмін. Тоді дійсно - в перспективі цим країнам долар (або євро) будуть непотрібні. Ну, якось так бачу. Але, повторюсь - не спеціаліст. Цікаві думки людей обізнаних з цього приводу, які могли спрогнозувати, скажімо, майбутнє долара як валюти резервування...

скоріше за все, але є маленьке "але" (я теж не спеціаліст, можливо помилаюсь): розрахунки в "цифрових валютах" мають бути узаконеними на рівні законодавчих органів країн і тільки після цього будуть "припасовуватися" одна до одної деталі цих майбутніх операцій. Тобто поки що - це розмови про "віртуальне"

П.С. до речі останній "прикордонний конфлікт" між Індією та Китаєм був лише чотри роки тому, із потерпілими з обох боків

Змінено користувачем Moskit
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням

24 минуты назад, Moskit сказал:

наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). 

А яка тоді різниця, власне, північному сусіду, в чому отримати оплату за поставлені енергоресурси - у чаї чи у ліках, чи ще в чомусь, якщо співвідношення вартості нафти до цих товарів буде чітко й адекватно визначене? 

Змінено користувачем alex790579

Поділитися повідомленням

2 минуты назад, Moskit сказал:

розрахунки в "цифрових валютах" мають бути узаконеними на рівні законодавчих органів країн і тільки після цього будуть "припасовуватися" одна до одної деталі цих майбутніх операцій.

Согласие есть продукт при полном непротивлении сторон ©️

Поділитися повідомленням

4 хвилини тому, alex790579 сказав:

А яка тоді різниця, власне, північному сусіду, в чому отримати оплату за поставлені енергоресурси - у чаї чи у ліках, чи ще в чомусь, якщо співвідношення вартості нафти до цих товарів буде чітко й адекватно визначене? 

хочуть бартерні відносини - нехай так і буде.

Ми це проходили в 90-х, коли зарплату видавали "товарами народного споживання" і люди замість грошей мусили міняти кастрюлі з емальованими баняками на гроші. Кому зарплату давали горілкою - були у виграші, одразу до поляків)

от тільки і ліки, і чай мають терміни придатності( Треба добре порахувати, скілько того треба взяти. А якщо ще й Китай захоче замість юаней зелений чай підсунити?

7 хвилин тому, alex790579 сказав:

Согласие есть продукт при полном непротивлении сторон ©️

не має і не буде там "по любви")

• Лайк 2

Поділитися повідомленням

1 час назад, Moskit сказал:

"роздуми Куща" про майбутні розрахунки нагадали стару історію про Вовочку, який питав у тата  "Що таке реальне та віртуальне?")

Новая платежная система БРИКС

Поділитися повідомленням

6 годин тому, Modestus сказав:

Новая платежная система БРИКС

якщо точніше, то це роздуми про планування нової платіжну систему. 

що з того вийде побачимо: що запланували - через декілька тижнів, як буде працювати - :search:

• Лайк 1

Поділитися повідомленням

2 часа назад, Moskit сказал:

якщо точніше, то це роздуми про планування нової платіжну систему

Я мав на увазі, насамперед, що це роздуми не лише Куща. ;)

І взагалі, теорія створення декількох валютних зон існує давно і вже здійснюється її реалізація на практиці:

http://bulletin-econom.univ.kiev.ua/wp-content/uploads/2016/01/110_10.pdf

• Лайк 1
  • Подобається 2

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

• Зараз на сторінці   0 користувачів

Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.