Перейти до вмісту

Ирина_

Друг форуму
  • Публікації

    1 185
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Репутація

4 840 Душка

5 підписників

Про Ирина_

  • Звання
    Advanced Member

Відвідувачі профілю

7 227 переглядів профілю
  1. Ирина_

    Так ли всё хреново?

    якщо з'являться мовні омбутсмени, їхній пост номер 1 повинен перебувати на воротах ТЦК. обов'язок служити – почесний і довіряти його будь-кому не варто.
  2. Ирина_

    Так ли всё хреново?

    так Берія, людина який зробив величезний вплив на ракетобудування в срср.без нього, було б інакше – це факт. проте хохма все ж таки в тому, що в умовах копіювання виробів, оцінки його (виробу) характеристик, технологічного дизайну, інших способів як повторити навряд чи існує. а куля фарби якраз один із елементів технологічного дизайну, про збереження якого, власне, мова...якщо такого розпорядження не було віддано (безпека фарбування корпусу балістичної ракети !!!) то це був би мінус. тобто концепція копіювання ніяк не може йти в розріз із твердженням, якщо Ви звичайно вмієте читати написане. заступник з радіоуправління. і як я думаю, у своїй сфері він виклався. тобто взяли що могли. про гіроскоп зрозуміло, про нього тільки в коміксах не писали, напевно, а ось згадується установка отримання рідкого кисню. якщо ви не по авіамодельках вивчали ракетобудування, то не могли б описати її роль у технологічній архетектурі комплексних досліджень у ракетобудуванні?
  3. Ирина_

    Так ли всё хреново?

    визначивши сумірність життя галузі відрізком життя Фон Брауна - то з хохми почали саме ви... хто з них мав компетенцію Фон Брауна або якогось провідного конструктора в галузі розробки фау2? ну просто, щоб розуміти можливий внесок у розробку того чи іншого фахівця, потрібно ж розуміти його можливість. у практику пішла копійована фау2...і в сша і в срср, з різницею - американці копіювали проект/ розробку, а срср - виріб.
  4. Ирина_

    Так ли всё хреново?

    я почала з історії перших пусків балістичних ракет срср. нді88 створювався під кураторством голови держ.комітету зі сприяння роботам з використання атомної енергії у військових цілях. про копіювання фау2 це ви притягли (німецькі специ створювали/не створювали), швидше за все, зі спід інфо і, мабуть, не розуміючи різниці між першими радянськими балістичними ракетами(копіювання фау2) і першими пусками балістичних ракет з радянських полігонів. тобто не розуміючи суті.
  5. Ирина_

    Так ли всё хреново?

    13 лютого 1949 року вийшла ухвала сов.міна срср /про виготовлення з вітчизняних матеріалів ракет далекой дії р1 першого варіанту (типу Фау-2) та підсумки проведення заводських льотних випробувань/. йдеться про результати випробувань 1948 року. чи має сенс далі фалі жувати? а фарбу "охороняли" на всіх зібраних після війни на заводі в Нордхаузен під керівництвом нді88 та кб456 зразках, зібраних з "іноземних" комплектуючих. секція "Дослідження наукової творчості К.Е. Ціолковського" музей імені Ціолковського м.Калуга "В октябре 1946 г. представлявшие технический интерес немецкие специалисты вместе с семьями были вывезены в СССР для участия в воспроизведении ракеты А-4 на советских заводах и из советских материалов. В Химки было направлено 23 немецких специалиста, включая секретаря-машинистку. в основном, выполняли роль технических консультантов. Наибольший вклад они внесли при проектировании различных испытательных стендов и промышленных установок для получения жидкого кислорода. После освоения изготовления двигателя ракеты А-4, получившего обозначение РД-100, советские конструкторы приступили к его дальнейшему форсированию по тяге. Однако к этим работам немецкие специалисты допущены не были. " тільки це не про тих хто збирав фау, а саме про тих, хто відтворював. а хто саме збирав фау2, я не знаю. а чому це не могли бути німці?
  6. Ирина_

    Так ли всё хреново?

    розгінний блок сучасної мкр це також модифікація фау2. з першої ракети, що вдало стартувала з радянського полігону, за розпорядженням Берії не стерли номери, щоб не пошкодити фарбування і не порушити баланс ваги
  7. Ирина_

    Так ли всё хреново?

    що за дивні організації, з обмеженим доступом, але при цьому громадська...товариство садівників - поліцейських. Остап Бендер би заплакав. "товариство вирішення господарських суперечок". незабаром у вікна заглядатимуть у жилетці громадського діяча. заглянув, подивився по кутках, записав.
  8. Ирина_

    Энергетика и угольная промышленность Украины

    для вибуху потрібна швидкість переведення речовини в критику та надкритику. для цього, масу, що знаходиться в щільному потоці нейтронів, у стані близьким до критичності необхідно стиснути, обжати імплозивним вибухом. це забезпечить швидкість. а просто в щільному потоці нейтронів відбудеться виділення тепла в докритичному стані, близькому до критичності та зруйнує конструкцію, реакція припиниться, маса не досягне стану критичності.
  9. Ирина_

    Энергетика и угольная промышленность Украины

    поки що пиляти нема чого. а так ще два майданчики проходять сертефікацію повним ходом. все на тій же хаес так само просить ремонту один з ТГ. і на це грошей, як і раніше, немає... зараз хвиля знову підніметься і не тільки з добудови блоків. вкотре чзв відзначилися якоюсь черговою дичиною. все поллється перед голосуванням за проект.
  10. Ирина_

    Энергетика и угольная промышленность Украины

    я не знаю – це ж дикий захід. але з паперів один навіть заарештували.ну я то майку рвати не буду. я їх точно не бачила. проте підготовка інструкторського складу йде повним ходом. платять хтось, не ми точно.
  11. Ирина_

    Энергетика и угольная промышленность Украины

    ламають голову - як впхнути це. проекти різні. потрібно ж все робити з розуму і починати з експертизи конструкцій та їх відповідність іншому виконанню проекту ввер1000. на хаес 320, а у Болгар 440. ну і по парогенераторам там ситуація на 1 блок + рем комплект.їх педаліли раніше, зараз затихло.
  12. Ирина_

    Энергетика и угольная промышленность Украины

    незабаром голосування в раді. воно стосуватиметься саме Вєсти.були два корпуси десь. корейці погоджуються турбінний острів звести.
  13. вони ж не загинули від спеки. отримали шок, зупинилися у розвитку. бур'ян пішов у зріст і забив соняшник. соняшник все одно переміг, але ціною затримки розвитку рослини. частково проблему можна вирішити вносячи гербіциди понад/ додатково існуючих "регламентів". або застосування якоїсь формули з можливістю ДЕПО компонентів. ну це суто мої міркування. тому що в основному, що бачила я - прибитий бур'яном соняшник. а фермери стверджують, що обробляли від бур'яну як завжди.
×