Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:
25 минут назад, abcd сказал:

На 9 июня соцзахист еще не определился с формами заявлений,просят подойти с июля.  Если решили получать через Приват - то у него есть карта КДВ Социальная + к ней в отделении надо попросить распечатать Заявление о  зачислении соц выплат на ваш счет. Именно Заявление,а не бумажку с реквизитами карты!

Спасибо большое! Це у будь-якому місті? Чи краще вже зробити цю картку, взяти заяву та з ними звертатися до соцзахисту?

Опубліковано:
1 час назад, Kometa сказал:

Доповісти треба протягом місяца від дня купівлі-продажу (про зміну місця реєстрації - від дня продажу, про купівлю - від дня купівлі).

Що значить доповісти? У який спосіб і кому? 

Опубліковано:
11 минуту назад, Kometa сказал:

Спасибо большое! Це у будь-якому місті? Чи краще вже зробити цю картку, взяти заяву та з ними звертатися до соцзахисту?

Да,скорее всего. Я узнавал у себя в Днепре. Не особо торопясь оформите все в Привате - 10 мин. максимум все оформление. А потом  в в соцзахист.

Опубліковано: (змінено)
4 минуты назад, Іван88 сказал:

Що значить доповісти? У який спосіб і кому? 

Треба довідку про реєстрацію, копію договіру купівлі-продажу, за яким ви продали житло. Це я пишу, знаючи, що при працевлаштуванні треба довідку з місця роботи з указанням ідентифікаційного коду.

Привезти до соцзахисту. Вони повинні припинити виплату субсидії за попередньою адресою. А потім через рік після купівлі житла подавати заяву на субсідію за новою адресою.

Змінено користувачем Kometa
Опубліковано:
4 минуты назад, Kometa сказал:

Треба довідку про реєстрацію, копію договіру купівлі-продажу, за яким ви продали житло. Це я пишу, знаючи, що при працевлаштуванні треба довідку з місця роботи з указанням ідентифікаційного коду.

Привезти до соцзахисту. Вони повинні припинити виплату субсидії за попередньою адресою. А потім через рік після купівлі житла подавати заяву на субсідію за новою адресою.

Дякую. Це точна інформація чи можливо ще хтось щось скаже?

Опубліковано:

Просто от що я прочитав 

1. Продаж квартири або будинку не входить в перелік критеріїв, які позбавляють права на отримання субсидії.

Більш того, про факт продажу квартири громадяни не зобов'язані інформувати органи соцзахисту. У той же час, дохід від продажу квартири повинен бути задекларованим у наступному році. Він буде враховуватися при розрахунку розміру субсидії на наступний період. 

Тож хотілося дізнатися детально.

Опубліковано:
7 минут назад, Іван88 сказал:

Просто от що я прочитав 

1. Продаж квартири або будинку не входить в перелік критеріїв, які позбавляють права на отримання субсидії.

Більш того, про факт продажу квартири громадяни не зобов'язані інформувати органи соцзахисту. У той же час, дохід від продажу квартири повинен бути задекларованим у наступному році. Він буде враховуватися при розрахунку розміру субсидії на наступний період. 

Він продає і виписується, я так зрозуміла. Інакше хто купуватиме? Якщо він виписався, то змінився склад сім'ї. А про це треба повідомляти у місячний термін. Він може подати на субсідію по місту нової реєстрації. Але після річного терміну по придбанні товару вартістю понад 50000 грн. тобто, він може зареєструватися будь-де, там отримати субсидію, але у місячний термін сповістити про придбання вартістю 50000 грн. Я так розумію.

Щодо доходів, ваша правда. Зміна місця роботи у 2016 вказується приоформленні субсидії у 2017му році. Про це не треба доповідати одразу. А ось про склад сім'ї треба. 

Опубліковано:
18 минут назад, Іван88 сказал:

Просто от що я прочитав 

Вы прочитали правильно, но там идёт речь только про продажу, а Вы спрашиваете и про продажу и про покупку квартиры, Вам Kometa всё правильно написал, если квартира которую купили стоит больше чем 50 тыс грн, то субсидию, человек который потратил 50 тыс грн ( или больше ) за один раз, можете начать получать, через год от момента покупки.

Опубліковано:

п.с. я не юрист, но кроме продажи и купли квартиры, есть ещё:  обмен, дарения.

Но как эти способы " получить" квартиру - влияют на субсидию, я не знаю.

Опубліковано:

Это все теория. На практике читал, что пенсионерка продала  трешку и купила двушку. Подала заявление на субсидию и получила ее. Но ее заявку рассматривала комиссия, которая решила, что можно дать субсидию. Пенсионерка аргументировала тем, что ей тяжело платить за трешку и она таким образом уменьшила жилплощадь.