Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 20.11.2025 в 20:04, Digger сказал:

"До Нового року, за словами операторів, усі очікують мінімум 43 грн за долар. А максимум залежатиме від дуже багатьох факторів..."

https://kurs.com.ua/novost/1420362-chto-proishodit-na-mezhbanke-i-kak-ato-otrazitsja-na-kurse-dollara

Редакционная статья 

/  месяца полтора назад писал... не ниже 43.0 но и не выше 44.0 на конец декабря 

Если с деньгами на бюджет и на войну 140-160 ярдов на следующий год Европа для Украины в декабре не порешает, будет катастрофа 

Что порешает очень маловероятно 

Ресурсов хватит, максимум, на первый квартал 

Курс может улететь к 70.0... и дальше 

а може і до 100 і до 200. Чому б ні. Це як в тому анекдоті. Чи можна на вулиці в Києві зустріти слона? Вірогідність 50/50 Або так або ні. 

Так ось цікаво не скільки саме може бути, а з якою вірогідністю. 

Як думаєте - 70 на кінець першого кварталу( враховуючи всі аспекти, які ви зазначили) з якою  вірогідністю буде - 100% ? 70%? 50%?

Змінено користувачем valutominyailo
Опубліковано
55 хвилин назад, Striker сказав:

Я описав найгірший, як я бачу, варіант. А реально ж навряд чи ми перейдемо навіть 43. А взагалі, я прогнозами не займаюсь, і я написав тут не для того, щоб слухати поради тих, хто труситься за кожну копійку. Минулого разу також було багато коментарів, чи не страшно заходити в гривню, бо ось-ось буде девал. Вже рік майже пройшов, а девала все не видно)

насамперед Вам подяка за те, що проілюстрували свої дії та думки/прогнози!

наскільки ці дії будуть продуктивними - побачими, дай Бог нам всім дожити ці два "з хвостом" роки)

але лишилося питання: що у Вашому розумінні "девал"? це скільки? 49? 52? 61?

Опубліковано
1 час назад, Striker сказал:

Я описав найгірший, як я бачу, варіант. А реально ж навряд чи ми перейдемо навіть 43. А взагалі, я прогнозами не займаюсь, і я написав тут не для того, щоб слухати поради тих, хто труситься за кожну копійку. Минулого разу також було багато коментарів, чи не страшно заходити в гривню, бо ось-ось буде девал. Вже рік майже пройшов, а девала все не видно)

Підождіть, ну ви ж самі написали що очікуєте 45-46 на максимумі, і при цьому зливаєте долар по 42,05 фактично за 40 днів до цих самих максимумів. І для чого?! - щоби вкластися на 3 роки в ОВДП...?!  Як на мене це якось трохи дивно. Чому б вам тоді було вже не почекати той місяць-півтора і не злитися хай не по 45, а, наприклад, по 44 - такий курс дав би  вам удвічі більший прибуток ніж ОВДП. От у мене, наприклад, інша ситуація - мені завтра потрібно гасити 140 тис кредиту у Сенсі, на які у свій час купувалися папери з погашенням влітку наступного року і я дотепер вагаюся, що мені робити - продавати долар по 42,5, або ж продати папери і погасити свій борг))

Опубліковано
1 годину тому, Moskit сказав:

але лишилося питання: що у Вашому розумінні "девал"? це скільки? 49? 52? 61?

Коли я заходив в кінці минулого року в ОВДП до вересня 25-го, то курс також був десь в районі 42, а курс беззбитковості був десь 46.50. Все що нижче - прибуток, чи дохід. Тобто, я вже на вересень був в плюсі на 4.5 на доларі. От і вважайте, що 46.50 - плановий девал, ближче до 50 і вище - неплановий) По-факту, ні того, ні того не сталося, як би тут багатьом не хотілося. От якщо на 22.03.28 буде курс 60, то нічого страшного не станеться. Сподіваюсь на не більше 50, бо гроші нам повинні давати, навіть якщо теоретично війна закінчиться. 

Опубліковано
1 годину тому, asti сказав:

Підождіть, ну ви ж самі написали що очікуєте 45-46 на максимумі, і при цьому зливаєте долар по 42,05 фактично за 40 днів до цих самих максимумів. І для чого?! - щоби вкластися на 3 роки в ОВДП...?!  Як на мене це якось трохи дивно. Чому б вам тоді було вже не почекати той місяць-півтора і не злитися хай не по 45, а, наприклад, по 44 - такий курс дав би  вам удвічі більший прибуток ніж ОВДП. От у мене, наприклад, інша ситуація - мені завтра потрібно гасити 140 тис кредиту у Сенсі, на які у свій час купувалися папери з погашенням влітку наступного року і я дотепер вагаюся, що мені робити - продавати долар по 42,5, або ж продати папери і погасити свій борг))

Я нічого не очікую, вам щось приснилося) Я сподіваюсь, що курс погуляє в районі 43, а ближче до весни піде на укріплення. А я чекати не хочу, поміняв, купив і сиджу спостерігаю. Зараз ОВДП повністю покриває оренду квартири і ще й зверху нормально залишається. А раптом курс ще полізе вверх, то піду ще здам) 

Опубліковано
9 часов назад, Striker сказал:

Я нічого не очікую, вам щось приснилося) Я сподіваюсь, що курс погуляє в районі 43, а ближче до весни піде на укріплення. А я чекати не хочу, поміняв, купив і сиджу спостерігаю. Зараз ОВДП повністю покриває оренду квартири і ще й зверху нормально залишається. А раптом курс ще полізе вверх, то піду ще здам) 

Мені нічого не приснилося, я усе взяв з ваших слів.  Просто мені здалося трохи дивним те що людина здає долари у середині листопада, коли всі у нашій країні добре знають що середина листопада це умовне дно по валюті внаслідок сплати компаніями податку на прибуток і після 20 числа долар зазвичай іде догори, принаймні останні три роки було саме так. То чому б вже не почекати той місяць і гарантовано не заробити на курсі зайву гривню?

Я б іще зрозумів, якби ви купляли папір із погашенням 18.11.26, бо на минулому тижні він продавався 'голим' - без купону, але купляти саме у середині листопада облігацію з погашенням у березні....  Дивно. 🙄🙄🙄

Опубліковано

Боже, з чого ви взяли, що ГАРАНТОВАНО курс піде догори? Рік тому всі кричали, що гарантовано буде девал, що ось-ось курс буде по 45 і т.д. Коротше, поживемо - побачимо. Рахуйте свої гроші, свої я якось сам порахую. Треба було взагалі нічого не писати, просто захотів відповісти Моцарту. Мені поради не потрібні, якщо ви ще не зрозуміли. 

• Лайк 2
  • Хаха 1
  • Подобається 1
Опубліковано
3 минуты назад, Striker сказал:

Боже, з чого ви взяли, що ГАРАНТОВАНО курс піде догори? Рік тому всі кричали, що гарантовано буде девал, що ось-ось курс буде по 45 і т.д. Коротше, поживемо - побачимо. Рахуйте свої гроші, свої я якось сам порахую. Треба було взагалі нічого не писати, просто захотів відповісти Моцарту. Мені поради не потрібні, якщо ви ще не зрозуміли. 

Я вам нічого не раджу - та й що у такій ситуації можна порадити, коли ви вже все зробили - злили долар і вклалися в гривневі папери. Мені просто здалося трохи дивним, що ви це зробили у середині листопада, а не у кінці грудня, наприклад, от і все))

Опубліковано
47 минут назад, Striker сказал:

Друже, не реагуйте надто емоційно. У Ваших діях є певна логіка, просто реально можна було хоч частково здати у кінці грудня, тоді курс буде кращим. Але в цілому... Ви можете виявитися правим. Єдине... До 2028-го, на мою скромну думку, дуже багато часу... І так довго тримати гривню... досить великий ризик. Але якщо це не більше 15-20%... то можливо, в якості експерименту... чом би й ні...
Останні два роки (2023-2024) багатьох впевнили у стабільності гривні. Щоправда, ми ж розуміємо, за рахунок чого це відбувалось.

• Лайк 5
  • Дякую 1
  • Подобається 3

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...