Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ну что же, 5млрд получены. Есть подозрения, что 3млрд уйдет на оплату за газ+предыдущие долги и на удовлетворение отложенного спроса. Остальные, скорей всего кинут в ЗВР...и панику устранят (а то и бабульке на лавочке понятно что с пустыми ЗВР ничего хорошего не жди) и давление на курс собьют. Поэтому мой прогноз в стабильном курсе 22-25 до конца года. Или до какого-либо значимого события, типа возобновления боевых действий или данных о безработице в 30%, ежемесячном сокращении экспорта как в феврале (тьфу тьфу тьфу)

Опубліковано

Ну что же, 5млрд получены. Есть подозрения, что 3млрд уйдет на оплату за газ+предыдущие долги и на удовлетворение отложенного спроса. Остальные, скорей всего кинут в ЗВР...и панику устранят (а то и бабульке на лавочке понятно что с пустыми ЗВР ничего хорошего не жди) и давление на курс собьют. Поэтому мой прогноз в стабильном курсе 22-25 до конца года. Или до какого-либо значимого события, типа возобновления боевых действий или данных о безработице в 30%, ежемесячном сокращении экспорта как в феврале (тьфу тьфу тьфу)

этого нам хватит максимум на 2 месяца. потом нужно срочно еще искать

Опубліковано

Еще один момент добавлю.

Все почему-то уверовали, что вот таким незамысловатым способом (выгнать покупателей и брать на себя) НБУ может в любой момент стабилизировать курс. Хочу сказать, что это не так.

Помните притчу про пастуха, который кричал "Волки, волки!" Люди два раза сбегались всем селом отбить стадо от волков - а оказывалось, что никаких волков нет. На третий раз , когда действительно напали волки, они просто ему не поверили. И волки все стадо порезали...

Можно развести экспортеров раз... ну, два раза... Но на третий этот фокус не пройдет.

Что касается покупателей - опять-таки, удалось потому, что с одной стороны были запасы товара... который не сильно брали из-за возросшей цены (например, бензин). В следующий раз таких запасов просто не будет. И тогда начнется дефицит... и хорошо, если дефицит Роллс-Ройсов и БМВ в салонах... а не препаратов для онко-больных...

А импортеры не смогут обойти межбанк?)

Бизнес я думаю прекрасно все понимает, что их ждет не один такой сюрприз, и желание их прокатить на качелях никуда не делось...(собственно как и население)...

С долгосрочным трендом всеясно, краткосрочный непрогнозируемый...среднесрочный рост...вопрос...постепенный или....?

Опубліковано

Уважаемый Маэстро, дефицит уже начался, он пока не так ощутим еще, но он уже есть. Я уже не могу купить некоторые компоненты для велоструктуры, когда раньше их было навалом. А какие цены на телевизоры УЖЕ? Даже самой банальной сгущенки Рогачев уже нет ни в одном супермаркете. В общем, искусственный стабилзец опять, а-ля 14 перед выборами. Не согласен с мнениями о прогнозах 25 в долгосрочной перспективе, увы, хотя, конечно, очень хотелось бы.

Опубліковано

Зміни до  пункту  161 підрозділу 10 Перехідних положень Податкового кодексу України Законом України 02.03.2015 № 211-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України», з 13.03.2015  оподатковуються військовим збором  за ставкою 1,5 % доходи фізичних осіб від операцій з валютними цінностями (крім цінних паперів), пов'язаних з переходом права власності на такі валютні цінності та інвестиційний прибуток від операцій з борговими зобов'язаннями Національного банку України та казначейськими зобов'язаннями України, емітованими центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну фінансову політику, у тому числі від зміни курсу іноземної валюти.

Тобто, з 13.03.2015  об’єктом оподаткування військовим збором фізичних осіб є:

1.    операції з купівлі/продажу (як готівкові так і безготівкові; в т.ч. СПД) іноземної валюти, банківських металів, монет;

2.    інвестиційний прибуток від операцій з борговими зобов'язаннями Національного банку України та казначейськими зобов'язаннями України, емітованими центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну фінансову політику, у тому числі від зміни курсу іноземної валюти.

Т.е. даже оплачивая товар или услугу в валюте получаем +1,5% к стоимости? ( И минус 1,5% за денежный перевод...

Придется вспоминать кто такие валютчики, это для меня та капля которая переполнила сосуд....и я подумаю не так один...ктото ооочень хочет расцвета ЧР...

Опубліковано

Якщо НБУ адміністративними методами зумів загнати вниз офіційний курс до 21.7 в аккурат до того дня, коли МВФ прийняв рішення виділити нам транш, то що завадить такими-ж методами загнати курс вниз до 15 червня - саме тоді "Перша оціночна місія Міжнародного валютного фонду очікується в Україні 15 червня." (с) http://www.epravda.com.ua/news/2015/03/13/533614/

Відповідно - числа так до 1-ого червня, за умови замороженості конфлікту, може бути що завгодно. Адже планується приватизація, можна продати менше доларів за бІльшу кількість гривень. Качелі цілком можливі. Але з 1-ого червня і до 15-ого червня - плавно вниз під приїзд МВФ.

Опубліковано

Дефіцит? На дворі 21 століття. Дорого буде так але на дефіцит не той час.

Так, реалізація впала, виробник і продавець шукають замінники дешевші, ринок вжучили конкретно, згідний. Наприклад легка промисловість десь на 70% перекрила свою сировину вітчизняним виробником (синтепон волокно купує українське, тканини наші, нитки наші) і т.д. якість наша кульгає але в допустимих нормах.

Так ми не замінемо бензин, ліки (де багато корупції), якісні шини і т.д. але це і добрий копняк в задницю нашим виробникам, для того щоб випускати своє, і думаю що це можливо навіть робиться навмисне.

Неможемо ми існувати на одному зерні...

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...