Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

37 minutes ago, Аид said:

Мусора в погонах высокого ранга решили собраться на посвистеть в центре Одессы, по итогу они сменили памперсы, а 7 рядовых ментов и 3 мирняка задвухсотило. Ракету слупили буквально над землей.

То есть таки "патриот" перехватил "искандера"? Или то был не искандер? 

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 часов назад, MPesterev сказал:

Давайте вместе подумаем зачем над городом сбивать ракету другой ракетой ? Что такого важного в черте города что дороже жизней жителей ? 

Мабуть тому, щоб вона не прилетіла по місту. Й тому, що ймовірність ушкодження чогось, коли ракети збиту, або при підпиві б/ч високо в небі значно меша аніж вона уразить ціль в межах міста. Або промахнеться по цилі і прилетить в житлову зону.

Поділитися повідомленням

44 минуты назад, Аид сказал:

Мусора в погонах высокого ранга решили собраться на посвистеть в центре Одессы, по итогу они сменили памперсы, а 7 рядовых ментов и 3 мирняка задвухсотило. Ракету слупили буквально над землей.

Може слід почати з того, що якщо й була нарада то хтось з місцевих "злив" час та місце?

Поділитися повідомленням

3 часа назад, Аид сказал:

где фото разгонного блока ЗРК Patriot в коридоре Аграрного Университета и БЧ ее же возле фото вверху?

Може розкаже як ракеьа може без розгонного блоку працювати?

А без жатрів. Ракета до Patriot PAC-3 має кінетичний перехоплювач. Бойова частина ракет до С-300 щонайменше в 100 разів більша.

PAC-3 MSE (англ. Missile Segment Enhancement)
Подальша модернізація ракет серії PAC-3 CRI. Має поліпшений англ. Lethality Enhancer — модуль підвищення ефективності з порівняно невеликим вибуховим зарядом масою 330 грамів та 24 готовими уламками зі сплаву титану масою 95 грамів кожен. Попри наявність цього модуля принцип ураження цілі залишився кінетичним (англ. Hit to Kill, H2K) а цей модуль покликаний дещо збільшити імовірність удару по цілі та підвищити ефективність ураження аеродинамічних цілей, швидкості яких може бути недостатньо для знищення завдяки кінетичній енергії удару з ракетою. Серійне виробництво розпочате в 2018 році. Максимальна ефективна дальність ураження не розголошується[12][15].

Поділитися повідомленням

Только что, Mixa85 сказал:
1 час назад, Аид сказал:

Не знаю, кто что собрался посвистеть, но факт, что именно в этот "пятак" прилетает минимум 3й раз.... До этого 2 раза шахеды туда прилетали (в этот пятачок: армейская, Шевченко, Гагарина)

• Дякую 2

Поділитися повідомленням

Олексій Кущ - Держбюджет на 2025 рік: уповільнення зростання ВВП і ризик двозначної інфляції

Цитата

Уряд, очевидно, очікує можливості продовження війни протягом усього наступного року. Отже, аж на рік відкладається і початок динамічного відновлення української економіки. Тут можна припустити наявність ще одного сценарію, а саме — певної заморозки війни (переведення її у формат воєнного конфлікту низької інтенсивності), але все одно без очікування запуску проєктів із динамічного відновлення. Це дуже важливий момент, адже запуск програм відновлення — це суттєве прискорення темпів економічного зростання. Тоді прогноз динаміки ВВП був би в діапазоні 4–5%, а не 2–3%.

Темпи збільшення імпорту скоротяться з 6,3 до 3,7% (рік до року). Це можна пояснити саме відсутністю планів на масштабне відновлення економіки, адже за наявності таких програм можна було очікувати суттєвого зростання імпорту, передусім технологічного. Але можна розглянути і версію скорочення імпорту подвійного призначення, що є ознакою планів з переведення війни у формат воєнного конфлікту низької інтенсивності.

Зростання за важливими соціальними та економічними програмами досить номінальне. Тут слід звернути увагу лише на збільшення фінансування критичної інфраструктури цивільної авіації, що може сигналізувати про початок відновлення авіаційного сполучення в Україні 2025 року.

До речі, збільшення додаткової дотації центрального бюджету місцевим пов’язане із скороченням очікуваних надходжень за податком на доходи фізичних осіб 2025 року на 20 млрд грн (що може свідчити про очікування часткової демобілізації військових, які є платниками цього податку, — ті самі плани із заморозки війни).

Загалом зміни до проєкту бюджету свідчать, що 2025 року економіка перебуватиме у своєрідному лімбі, або чистилищі між пеклом війни та раєм відновлення. Війна, можливо, із повномасштабної перейде у воєнний конфлікт низької інтенсивності із частковою демобілізацію військових. Але значна частина ЗСУ буде знаходитися на лінії розмежування, тобто ключові видатки бюджету — і надалі на сектор оборони.

Розморозка політичних процесів у країні (із можливістю виборів) займе майже весь рік, при цьому певні обмеження прав і свобод громадян можуть діяти і надалі, зокрема і закриті кордони.

https://zn.ua/ukr/macroeconomics/derzhbjudzhet-na-2025-rik-upovilnennja-zrostannja-vvp-i-rizik-dvoznachnoji-infljatsiji.html

• Дякую 2

Поділитися повідомленням

11 часов назад, Totolya сказал:

меня еще прикалывает эта логика, что рф специально запускает ракеты и дроны в многоэтажки. 

тогда почему так мало? за обстрел должно быть тогда 30-50 попаданий в разные многоэтажки минимум. 

и если раньше говорили, что мало попаданий, потому что все сбивают, то сейчас же уже все знают про дефицит пво и что процент сбития далек от "все сбивают". 

и если цель убивать мирных, то почему в многоэтажки? почему не в рынки в час пик, не по концертам, не по учебным заведениям, не по тцк к которым очереди стоят?

и про цели таких ударов по мирным - что снизить моральный дух, посеять панику. 

ну ведь уже третий год войны, даже умственно отсталый бы заметил, что никакой дух не снижается и паника не сеется, а наоборот после каждого удара это разносится по медиа и привлекает помощь, взращивает больше ненависти. 

на что конечно скажут "ну они же тупые". 

но если они тупые, то берут все новые и новые территории? 

на что ответят - ну они закидывают мясом. 

но почему тогда у них мобилизации 2 года нет, а у нас сами знаете что?

на что ответят - у них там вообще все на последнем издыхании, вот-вот развалятся, надо всего лишь немножко потерпеть. 

на вопрос "сколько потерпеть?", ответят "сколько надо, или что, ты хочешь чтобы рф победила?"

У меня к теще в панельку каб прилетел, на следующую ночь, в другой дом, в другом районе, до этого с300 в дома прилетали. Их тоже сбивали? 

Когда авианалеты были, лупили по центру города по горсовету и другим зданиям.

Не нужно у русских искать логику, ее нет. Они нас люто ненавидят всю свою историю. 

Насчет их мобилизации, не все так однозначно. рф гораздо более растянута по территории с отсутствием нормальной коммуникации и жесткой цензурой, что творится в глубинках знают только там. Но факт рекрутинга вояк с др.стран не просто так. 

• Лайк 2
  • Дякую 2
  • Подобається 1
  • Не подобається 2

Поділитися повідомленням

2 часа назад, Mixa85 сказал:

Не знаю, кто что собрался посвистеть, но факт, что именно в этот "пятак" прилетает минимум 3й раз.... До этого 2 раза шахеды туда прилетали (в этот пятачок: армейская, Шевченко, Гагарина)

Вгадайте, чому в Києві луплять по Лук'янівці?

Поділитися повідомленням

18.11.2024 в 14:07, Denka сказал:

Коли Ви останній раз були в Харківській області?

Уявляєте що таке ГПА?

Не маніпулюйте. Зарплати в ІТ дозволяють або жити в режимі: рік працюєш - рік відпочиваєш (знав кілька таких людей), або скуповувати квартири біля метро для здачі їх в оренду. А військовослужбовець, якщо він не в зоні бойових дій та не офіцер - то там 22-24 тис. грн з/п. Нічого порівнювати. Максимум, що доступно пересічним - пільгова іпотека. Але це квартира за 20 років, а не квартира на 2 роки.

Мені, наприклад банально не вистачає часу на суттєве покращення свого побуту. В мене десь 1 вихідний на 2 тижні, бо є чергування. Далеко не 8 годинний робочий день.

І вчора, наприклад за день було 5 тривог по КАБам - ніякі  суттєві роботи не зробиш.

Кого Ви хочете забронювати? Людей які платять податки як з мінімалки та не займаються задачами національної безпеки та оборони. Щоб вони далі скуповували по квартирі біля метро раз на 2 роки.

Ті, що виїхали, там все 100% законно було? Бо щось Ви хочете сплачувати податки як в країні 3 світу, щоб багато хто міг "порішати", а всі державні органи працювили виключно в правовому полі ще й під час правового режиму воєнного стану.

Я прикриваю сідницю начальнику по важливому питанню від командира частини. Останній раз я їздив у відпустку синхронно з командиром частини, але мене відправили на 3 дні пізніше і відповідно приїхав на 3 дні пізніше командира. Начальник та 2 його позаштатних помічники схоаили по суворій догані. При моїй напруженості роботи я й може й рад би був кудись поїхати... Принаймні киїзд кудись біля 0 - це майже завжди якийсь адреналін та емоції.

Є представники креативного класу, які досить суттєво допомагають мені у моїй діяльності. Вони не звалять. Тих, хїто звалив - ну певно мені вони не потрібні. Тут інше питання: кому вони будуть потрібні, якщо війна стане гарячою 3-ою світовою?

Хотел отвечать конкретно, пока не дочитал до выделенного жирным.

Я б не брался судить людей которые свалили. Не считаю что это может делать кто-то кроме суда.
И даже если они свалили незаконно, пусть суд решает, а не очередная политическая и эмоциональная целесообразность.

Я не свалил, но с такой постановкой вопроса, - алаверды.
Не нужны так не нужны, но не удивляйтесь если это взаимно. Даже от тех кто остался. Война всех приведет к одному знаменателю.
А вообще именно поэтому детей и отправил за границу, хотя сам пока здесь. Что-то мне начинает казаться что ненадолго. Потому что или пришьют или выдавят.

• Лайк 1
  • Дякую 3
  • Подобається 2

Поділитися повідомленням

16.11.2024 в 16:46, alex790579 сказал:

Очень верно подмечено. Ну и какие методы и подходы для ослабления рф остались у них в запасе кроме продолжения БД на украинском фронте? Санкции? Смешно. С их помощью они уже "подтолкнули" китай с рф к созданию стратегического союза. Да и "в запасе" у них более нет санкций, способных нанести вред оппоненту без причинения ущерба своим интересам.

Кроме собственно продления войны - никаких рычагов влияния на рф не осталось, а потому - вынуждены будут продолжать в надежде на появление иных точек пересечения интересов и рычагов влияния. Масштабы подачек при этом могут уменьшится, но количество жертв и разрушений - врядли. 

Способ постановки задач не меняет их сути, а потому для пересичных в Украине правление "рудочолого заокеанского гетьмана" врядли что-то изменит в сторону облегчения.

Имхо.

Я б сказал, да только озвучивание этих их возможных методов нарушит украинское законодательство. И что самое интересное, это мы тут закон блюдем, а штатам пофиг, могут и нарушить. Поэтому обтекаемо, у сша всегда есть вариант забить рф в глотку все их желания.
Ну по принципу "бойтесь своих желаний".
Просто трусливые демы на такое были не способны. Способен ли Трамп я не знаю, но шансы не нулевые.

16.11.2024 в 18:28, gadina86 сказал:

я тоже делаю выводы на основании общения со своим окружением...второй десяток лет в этой сфере как бы...

DOU и львовский кластер - использовал как пруф...если конкретно про мое окружение то оценка такая:

- примерно в 97% за Пороха\Байдена и кордоны 91-го года...(чужими руками разумеется)

- примерно 50% вещают про регулярные донаты в большие фонды.. у держави та влади важкі часи - треба допомагати. истории про виллы военкомов и МСЕК - это все преувеличено и раздуто пропагандой!

- примерно 80% поддерживают экономическую бронь и судя по общению готовы платить $500 - $800 у.е. ежемесячно

- у кого нет брони не выходят из дому месяцами...но тцк для них 'хлопці які змушені у тяжкі часи для країни виконувати морально важку роботу' 

но это ж все больше локальная субьективная оценка малой группы людей. поэтому я и скинул про DOU и кластер...наверно у вас IT-окружение не такое...завидую по хорошему.

Не совпадает с моим окружением от слова совсем. Даже уехавшие ведут себя приличнее.
Возможно региональные отличия, или коллектив.

У меня все же больше зрелые дядьки работают, 40-50, - не редкость, большинство 30+, многие на галерах не прижились. Поэтому воодушевленных hr и их клиентов в коллективе не наблюдается.

Тут опять же что считать ИТ, давайте до обмена аргументами уточним, для меня ИТ это технари с опытом, знанием английского и работой или на прямых контрактах или в филиях. Все остальные это так, примазавшиеся, у них и компетенции не але, и доходы ни в какое сравнение, и работа, - формочки клепать.

16.11.2024 в 18:42, gadina86 сказал:

Ответ на вопрос: 1 октября ж приняли постанову что теперь военные части могут пополняться минуя тцк...То есть следующая итерация - бусификация силами военных частей. Кстати, это ж мечта О****м, он же писал тут как меня забусифицирует с удовольствием...ну а там по пути можно и за NWEN заехать... можно и за Аидом но пока нет филиала в Бургасе нажаль... 

Та можно заехать за кем угодно, главное чтобы с этого был толк, а не геморрой на задницу себе найти.
Вопрос незаконности итд, оставляю в стороне потому что там никого моя броня и основания для отсрочки волновать не будут.
Однако, если никого не волную я, то чего меня должны волновать они?
В эту игру рано или поздно начинают играть обе стороны.

• Подобається 1

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз