Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
1 час назад, NWEN сказал:

Золотые слова.

Мне важна правильно сделанная инженерка. Правильно=чтобы было удобно и потом не делало голову.
А наши "специалисты" больше специалисты по наворотить кучу избыточных узлов тяп-ляп и сверху губы накрасить.

По типу, вместо поставить проточник на точке где нужна просто слегка теплая вода на помыть руки/овощи, предлагают тянуть трубу от бойлера в 10+метров. А поскольку с такой длинной и сечением неизбежно будут проблемы, то еще и коллекторный узел впендюрить. Цена вопроса думаю понятна. И совершенно избыточна если дело решается 3кВт проточником за 100-150 баксов.

П.С. И это я молчу про то куда потом эту трубу прятать, и в сколько обойдется сделать ее так, чтобы оно выглядело нормально а не как колхоз.

У нас люди всі "дуже розумні" ) А от зробити технічні документи, технічний дизайн -  більшість жлобляться і пробують на пальцях показати майстру що вони хочуть. На виході і отримують гівно а винні майстри. Тому щоб не було "по типу" не було зайвих узлів, не було тяп ляп і не красили губи -  користуватись потрібно спеціально навченими людьми, їх ще іноді інжеренами називають - тому що сантехнік що паяє труби це сантехнік)

Я жодного разу не бачив проблеми коли на обєкті інженер прораб і дизайнер спільно роблять свою роботу з відповідною документацією, договором з робітниками де вказані чітко стандарти і вимоги до кінечного результату. 

Змінено користувачем bobryk
Опубліковано
51 минуту назад, bobryk сказал:

У нас люди всі "дуже розумні" ) А от зробити технічні документи, технічний дизайн -  більшість жлобляться і пробують на пальцях показати майстру що вони хочуть. На виході і отримують гівно а винні майстри. Тому щоб не було "по типу" не було зайвих узлів, не було тяп ляп і не красили губи -  користуватись потрібно спеціально навченими людьми, їх ще іноді інжеренами називають - тому що сантехнік що паяє труби це сантехнік)

Я жодного разу не бачив проблеми коли на обєкті інженер прораб і дизайнер спільно роблять свою роботу з відповідною документацією, договором з робітниками де вказані чітко стандарти і вимоги до кінечного результату. 

Последнее время стало модным использование дизайн проектов и здесь соглашусь 50/50 о вреде и пользе.Многие проекты рисуют так,что технически воплотить в реальность не так просто и сделать,ну и часто дизайнер навязывает своих работников,которые в доле и цель их бабки,а не твой ремонт,а также использование материалов и предметов,которые есть в их магазинах по таким ценам,что ай ай яй.

Опубліковано
3 минуты назад, Moskit сказал:

якраз споживають легко та завзято) більшість користувачів цифрової фотографії смартфону навряд чи сформулюють принцип роботи цього чуда. Але ж експлуатують, ще й як)

а чи завжди це погано? чи всі користувачі ноутбука повинні детально розбиратися в його комплектаціях і програмному забезпеченні? При тому ці "чайники" будуть висококваліфікованими спецами в своїй галузі

звичайно треба! і якщо власних знань не вистачає - питай того, хто пояснить/порадить (якщо це вплине на твої роботу чи відпочинок)

це зараз називається модним терміном "післядипломний безперервний професійний розвиток")

все так; розглядайте це як профілактику хвороби Альцгеймера)

:hi:

Так.

Але це все працює поки є хоч хтось хто розбирається. 

Я бачу тенденцію до того що не останеться нікого і буде як в фільмі Ідіократія.

Коли рослини поливають газіровкою, і ніхто не може аргументовано пояснити чому. При цьому ніхто й не розуміє чому урожаю нема. Пояснюють божими карами.

Коротше рядовий користувач вже часто-густо сприймає технології як магію, а скоро як магію почнуть сприймати й профільні спеціалісти. Лякає якщо чесно.

Только что, bobryk сказал:

Я робив проект електропостачання та розводки водопостачання/водовідведення. Сам. Для квартири там не складно. Я хоч інженер з телекомунікацій, а не з будівельної галузі, але якби ж то майстри ще слухали інженерів, ціни б не було.

А то ти йому план, ще й по квартирі екскурсію робиш з цим планом в руках і показуєш на місцевості, а майстер покивав-покивав, а потім я приходжу а електрик вихід для світильника не по проекту зробив, з десяток точок не з тої коробки розвів, ну і куча того що легше переробити, а-ля в нього дифавтомат остався "лишній" через те що він на один дифавтомат більшого номіналу повісив і довгу і коротку лінію.

А сантехнік взагалі завис, і почав розказувати що проект хріновий бо коллекторного вузла на гарячу воду нема. А те що колектор стоїть на холодну, а гаряча подається точково, т.я. точки ГВС занадто далеко одна від одної то він не подумав. 

І нашо я той проект робив якщо його не читали толком.
Говорив же "шоб не было 3,14***у делай по чертежу". Нє. Вони краще знають, бо мол кучу квартир переробили. А потім люди в тих квартирах живуть, і то вимикач включає розетку, то контрастний душ виходить якщо ще ще один кран включить.

Так шо обидві сторони хороші. Одні невігласи економлять на проекті, а інші такі великі спеціалисти що звикли робити тяп-ляп без проекту, що навіть коли їм даєш проект вони його не читають.

Більш того, можу і за телекомунікації з слаботочкою розказати історій з минулого. Там такі ж "майстри". Питаєш у нього якого біса а у відповідь "ми завжди так робили". А те що у них, бовдурів, по плану FTTH, а не мідь то на те стрілочка не повертається. І не розгониш же, бо крім цих ніяких немає, бо всюди одні менеджери турсправи та всілякі блогери.

Опубліковано
25 минут назад, NWEN сказал:

Так.

Але це все працює поки є хоч хтось хто розбирається. 

Я бачу тенденцію до того що не останеться нікого і буде як в фільмі Ідіократія.

Коли рослини поливають газіровкою, і ніхто не може аргументовано пояснити чому. При цьому ніхто й не розуміє чому урожаю нема. Пояснюють божими карами.

Коротше рядовий користувач вже часто-густо сприймає технології як магію, а скоро як магію почнуть сприймати й профільні спеціалісти. Лякає якщо чесно.

Я робив проект електропостачання та розводки водопостачання/водовідведення. Сам. Для квартири там не складно. Я хоч інженер з телекомунікацій, а не з будівельної галузі, але якби ж то майстри ще слухали інженерів, ціни б не було.

А то ти йому план, ще й по квартирі екскурсію робиш з цим планом в руках і показуєш на місцевості, а майстер покивав-покивав, а потім я приходжу а електрик вихід для світильника не по проекту зробив, з десяток точок не з тої коробки розвів, ну і куча того що легше переробити, а-ля в нього дифавтомат остався "лишній" через те що він на один дифавтомат більшого номіналу повісив і довгу і коротку лінію.

А сантехнік взагалі завис, і почав розказувати що проект хріновий бо коллекторного вузла на гарячу воду нема. А те що колектор стоїть на холодну, а гаряча подається точково, т.я. точки ГВС занадто далеко одна від одної то він не подумав. 

І нашо я той проект робив якщо його не читали толком.
Говорив же "шоб не было 3,14***у делай по чертежу". Нє. Вони краще знають, бо мол кучу квартир переробили. А потім люди в тих квартирах живуть, і то вимикач включає розетку, то контрастний душ виходить якщо ще ще один кран включить.

Так шо обидві сторони хороші. Одні невігласи економлять на проекті, а інші такі великі спеціалисти що звикли робити тяп-ляп без проекту, що навіть коли їм даєш проект вони його не читають.

Більш того, можу і за телекомунікації з слаботочкою розказати історій з минулого. Там такі ж "майстри". Питаєш у нього якого біса а у відповідь "ми завжди так робили". А те що у них, бовдурів, по плану FTTH, а не мідь то на те стрілочка не повертається. І не розгониш же, бо крім цих ніяких немає, бо всюди одні менеджери турсправи та всілякі блогери.

З Вашого допису винні тільки Ви. Ніколи ні в одній компанії не може бути винним крайнє звено завждив винен організаотор, менеджер. 

Опубліковано
3 години назад, NWEN сказав:

Цена вопроса думаю понятна. И совершенно избыточна если дело решается 3кВт проточником за 100-150 баксов.

Це не говорить про некваліфікованість а називається збільшенням чеку. Всі хотять заробити. 

Опубліковано

З Вашого допису винні тільки Ви. Ніколи ні в одній компанії не може бути винним крайнє звено завждив винен організаотор, менеджер. 

Винний той, хто не читаючи документацію зробив по-своєму.

Або той хто не зробив документацію і щось там на пальцях пояснює.

Я за що й кажу, - більшість т.зв. майстрів не здатні прочитати простий план з розмірами та позначеннями згідно дсту. А потім плачуться що їх таких спеціалістів ображають. 

Знайти ж насправді нормального майстра, який розбирається у своїй роботі дуже важко, і часто коштують такі люди х3 від цін на кабанчику/олх/ооо "ремонт під ключ". Всі інші, тупо не думаючи роблять так, як колись навчились.

Только что, Олександрм сказал:

Це не говорить про некваліфікованість а називається збільшенням чеку. Всі хотять заробити. 

Та наздоров'я але не за мій рахунок. Тим більше що вони намагались продати вирішення проблеми яку було вирішено в проекті більш оптимальним способом. Тож на мій погляд то були недалекі і самовпевнені люди. Намагатись впарити дурню тому хто показав що розбирається в питанні. Тож все таки до їх здібностей в мене є питання.

Опубліковано
6 минут назад, NWEN сказал:

Та наздоров'я але не за мій рахунок. Тим більше що вони намагались продати вирішення проблеми яку було вирішено в проекті більш оптимальним способом. Тож на мій погляд то були недалекі і самовпевнені люди. Намагатись впарити дурню тому хто показав що розбирається в питанні. Тож все таки до їх здібностей в мене є питання.

ой, если бы мастера были ответственными, умными, компетентными людьми, которые стараются оптимальным способом понять и решить проблему клиента, то ремонт был бы одним удовольствием. 

а так постоянный контроль, изучение всех ремонтных вопросов чтобы самому понять как лучше и чтобы не обманули, все сверять и считать и переспрашивать, чтобы не обманули, изгольнутся как все это проговорить, чтобы мастер не обиделся, не подумал что не доверяешь и так далее, отбор мастеров по каждой задаче, обеспечение их всеми расходниками хотя очевидно мастеру проще и дешевле обеспечить себя расходниками, а если и сами себя обеспечивают, то используют это как возможность содрать сверх. 

и не забыть про широкий спектр в каждом виде работ где мастер знает что недоговорить или сформулировать, чтобы у заказчика сложилось ложное впечатление ожидаемого счета, а счет по итогу всегда больше, и как они меряют, и как округляют. 

и по рекомендациям кого-то брать - никаких гарантий, большинство все равно так не углубляются, и их жестко обманывают, а по итогу они еще и довольны и всем советуют. 

Опубліковано (змінено)
36 минут назад, NWEN сказал:

Винний той, хто не читаючи документацію зробив по-своєму.

Або той хто не зробив документацію і щось там на пальцях пояснює.

Я за що й кажу, - більшість т.зв. майстрів не здатні прочитати простий план з розмірами та позначеннями згідно дсту. А потім плачуться що їх таких спеціалістів ображають. 

Знайти ж насправді нормального майстра, який розбирається у своїй роботі дуже важко, і часто коштують такі люди х3 від цін на кабанчику/олх/ооо "ремонт під ключ". Всі інші, тупо не думаючи роблять так, як колись навчились.

Ні, винний менеджер - якщо співробітник не читає документацію його не потрібно брати на обєкт. 

Ніколи не працював з майстрами що не читають документацію і тд.

Якщо майстер ,на Ваш погляд, коштує Х3 від ціни і він якісно робить -  то це значить що він на себе бере частково роботу інженера прораба а іноді і дизайнера .

Знову ж таки:  Ви їх взяли на роботу -  відповідно не провели переговори, не домовились і не провели котроль - в такій ситуації за все відповідає прораб - тобто ВИ. 

Змінено користувачем bobryk
Опубліковано

первый ремонт мне обошелся в 400 баксов на метре. последний 200 баксов на метре и качество было в 2 раза лучше минимум...давно было, лет 7 прошло с последнего.... 
нужно начинать с условий переговоров и оплат и вплоть до того, что просто стоять и все мерять. Иначе могут посчитать минимум х1,5-х2. 
плюс, если видите что строители "ушлые" но работящие, то надо включить режим Петра 1 - то есть дать возможность украсть или нахимичисть что-то на 5-10% по мелочи и сделать вид, что не видишь. Иначе за всем материалом, за всеми мелкими поручениями придется смотреть лично и тратить время лично.
Как ни странно, но тут и люди довольны и делают более-менее. Сглаживает много углов такая постановка вопроса. 
А насчет того, что много народу не разбирается, то лучше все-таки взять прораба, который немного разбирается и поставить ему планку по цене, а также подписать договор бумажный. Или оговорить наперед и попросить список, что и как будут делать. С ценами на работы. И само собой - планы нарисованные, потом планы выполненные.

57 минут назад, Totolya сказал:

ой, если бы мастера были ответственными, умными, компетентными людьми, которые стараются оптимальным способом понять и решить проблему клиента, то ремонт был бы одним удовольствием. 

клиент довольно часто считает, что если он платит то и любая блажь должна быть реализована. Но могут быть нюансы...

Опубліковано

Ні винний менеджер - якщо співробітник не читає документацію його не потрібно брати на обєкт 

Ніколи не працював з майстрами що не читають документацію і тд.

Якщо майстер на Ваш погляд коштує Х3 від ціни і він якісно робить то це значить що він на себе бере частково роботу інженера прораба а іноді і дизайнера .

Знову ж таки Ви їх взяли на роботу відповідно не провели переговори не домовились і не провели котроль - в такій ситуації за все відповідає прораб - тобто ВИ. 

Це все припущення і діагнози по фото в інтернеті. Хто сказав що не провів, не домовився, не впевнився що вони відкрили проект?

Робота майстра прочитати готову сторінку/декілька проекту, яка в його зоні відповідальності. І зробити монтаж відповідно до того що вказано.

А не напарювать мені лапшу на вуха що тягнути більше ніж 10м труби, яка не вказана на проекті то є норм.

Чи підключати обидві мокрі зони до одної з яких понад 10 метрів через один дифавтомат. Що до речі заборонено не тільки ПУЕ. В цілому будучи в здоровому глузді таке робити не варто.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Останні відвідувачі   1 користувач онлайн

• Створити...