Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

Высота плотины 64 м. Образуется волна как цунами.  Высота приличная.

  • Хаха 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
6 минут назад, Анджелина сказал:

Высота плотины 64 м. Образуется волна как цунами.  Высота приличная.

Не нужно путать геометрию строения, напор и перепад уровня воды. Там он метров 8-12.

1024px-Дніпрогес_(гребля_і_силова_станція)_(Панорама_№2).jpg

  • Лайк 1
  • Дякую 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Еще никогда Штирлиц не был так близок к провалу

photo_2024-02-26_18-04-14.jpg

  • Хаха 7
  • Не розумію 1
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Президент України підписав закон, який передбачає зміни у законі «Про військовий обов’язок і військову службу», а саме звільнення в запас строковиків. Однаки, строки демобілізації визначатимуться окремим указом Президента України. При цьому демобілізованим строковикам надаватиметься відстрочка від подальшої мобілізації, але лише на 12 місяців:

https://sud.ua/uk/news/ukraine/294200-zelenskiy-podpisal-zakon-o-demobilizatsii-srochnikov

Тимчасом, Комітет Верховної Ради з питань національної оборони розпочав аналіз поправок, поданих до законопроекту Кабміну № 10449 про посилення мобілізації. Відповідно до поправок, поданих до законопроекту до другого читання, голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики від «Слуги народу» Денис Маслов пропонує залишити можливість накладення обмежень на ухилянтів, але передбачити їх дещо в іншій процедурі.

Так, Кодекс адміністративного судочинства України пропонується доповнити статтею 283-2 «Особливості провадження у справах за позовними заявами територіального центру комплектування та соціальної підтримки з приводу тимчасового обмеження громадян України у праві виїзду за межі території України та праві керування транспортним засобом під час мобілізації».

Зокрема, пропонується скорочена процедура розгляду справ за позовами ТЦК, а саме:

позов подається до суду першої інстанції протягом 15 днів з дня виникнення підстав, що дають ТЦК право на пред’явлення позовних вимог;

питання про відкриття провадження в адміністративній справі суд вирішує протягом 5 днів з дня надходження позовної заяви;

суд розглядає позов протягом 30 днів з дня відкриття провадження у справі, а за ініціативою суду чи клопотанням сторони – з проведенням судового засідання, а неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає її розгляду;

рішення суду у справах, визначених цією статтею, підлягають негайному виконанню в порядку встановленому законом;

апеляційні скарги на судові рішення у справах, визначених цією статтею, можуть бути подані протягом 15 днів з дня їх проголошення, але подання апеляційної скарги на рішення суду у справах, визначених цією статтею, не перешкоджає його виконанню;

суд апеляційної інстанції розглядає справу у п’ятнадцятиденний строк з дня відкриття апеляційного провадження, а його рішення може бути оскаржено в касаційному порядку.

Також пропонується доповнити законопроект про мобілізацію нових розділом під назвою «Заходи впливу щодо громадян, які не виконують обов’язки, передбачені цим законом під час мобілізації». Відповідно до цієї пропозиції у разі невиконання під час мобілізації громадянином обов’язків, передбачених частиною третьою статті 22 цього Закону, та після накладення на нього адміністративного стягнення за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення, керівник ТЦК звертається до органів та підрозділів, що входять до системи поліції, щодо здійснення адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до ТЦК.

Нарешті, відповідні зміни вносяться і до Закону України "Про виконавче провадження". Так, Денис Маслов пропонує, аби постанова про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання рішення суду про тимчасове обмеження громадянина України у праві виїзду за межі території України та у праві керування транспортним засобом, не пізніше наступного робочого дня з дня її винесення надсилалася органам прикордонної служби – для застосування до особи тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України; органам Національної поліції – для застосування до особи тимчасового обмеження у праві керування транспортним засобом.

https://sud.ua/uk/news/publication/294211-poryadok-ogranicheniya-uklonistov-v-prave-na-upravlenie-avto-i-na-vyezd-za-granitsu-stali-izvestny-popravki-k-zakonoproektu-o-mobilizatsii-v-kasu

  • Лайк 1
  • Дякую 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
5 часов назад, San4es сказал:

Аарон Бушнелл

Не захотел больше быть соучастником геноцида.

US airman dies after setting himself on fire outside Israeli Embassy in Washington:

Цитата

An active-duty member of the US Air Force who set himself on fire outside the Israeli Embassy in Washington, DC, on Sunday, has died, authorities said. Aaron Bushnell, 25, of San Antonio, Texas, said in a video of the incident obtained by CNN that he would “no longer be complicit in genocide” and that his suffering was minimal compared to that of Palestinians as the humanitarian crisis persists in Gaza. He then sets the recording device on the ground before pouring an unknown liquid over himself and igniting it while yelling “Free Palestine” repeatedly. He eventually collapses as police officers rush to douse the flames with fire extinguishers.

He was subsequently transported by DC Fire and emergency services to a local hospital where he died, the Metropolitan Police Department said in a statement. Local police are working with the US Secret Service and the Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives to investigate the incident, which took place around 1 p.m. in northwest Washington.

Bushnell’s identity was confirmed by MPD, and Rose Riley, a spokesperson for the US Air Force, said he was an active-duty airman. Additional details will be provided after next of kin notifications are completed, the Air Force said. A spokesperson from the Israeli Embassy said no embassy staff were injured.

https://edition.cnn.com/2024/02/25/politics/man-sets-himself-on-fire-israeli-embassy-washington-dc/index.html

  • Лайк 1
  • Хаха 1
  • Сумно 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 часов назад, Modestus сказал:

US airman dies after setting himself on fire

Жаль парня

Реализовал протест как мог ибо имел на это полное право, ведь в США демократия, а это высшая форма её проявления

Вопрос в том что это ничем не поможет, это все равно что иранец из КСИР сейчас бы сделал тоже самое перед посольством рф-ии в Иране с требованиями прекратить "Shahed-изировать" Украину, ведь там люди гибнут.

Отличие же в том что в Иране (или рф-ии с её "прозревшим" армейцем/пилотом) подобное даже представить себе невозможно от слова совсем... Печально

  • Подобається 2
  • Не подобається 3

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
26.02.2024 в 21:34, Анджелина сказал:

А я читала что квартиры сильно подешевели .  Так ли это?

Все зависит от места расположения и состояния. На Северной Салтовке да, подешевели. А в целом по городу цены потихоньку возвращаються. Это год-полтора назад было много интересных вариантов. Ну и что считать сильно - 5% или 20% или 50%? Летом знакомый риелтор рассказывала, что с квартирами легче, в бюджет 40-50к можно найти приличные варианты 2-3к квартиры. Проблема с домами - люди массово перебирались в частный сектор.

Змінено користувачем Gudym
  • Дякую 1
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 минут назад, Gudym сказал:

Все зависит от места расположения и состояния. На Северной Салтовке да, подешевели. А в целом по городу цены потихоньку возвращаються

Возвращаются хотелки, продаж нет. Продажи идут от дисконта 30% от заявленных цен. Коробки настроенные вообще никому не надо, ибо ремонт космос выходит и работников нет. По людям в городе, ощущение, как будто город пустеет с каждым днем. Вчера по Пушкинской от Никольского до Поэзии, днем пролетел без единой остановки. 

  • Дякую 3
  • Хаха 1
  • Сумно 1
  • Подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
On 2/26/2024 at 9:58 PM, Анджелина said:

Во время войны была история с подрывом ДнепроГЭС а. Так в итоге затопило 2 армии, 3 села  ( и ещё что-то) и дома все были под водой на левом берегу.

так водохранилища небыло. и подорвали с испугу невовремя.. 

  • Не розумію 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Раз про Харьков заговорили. Мониторил цены. Недвига серьезно в цене упала. Есть смысл сейчас брать или подождать ещё пока упадет?

  • Хаха 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   2 користувача

×