Moskit Опубліковано 15 січня Опубліковано 15 січня виявляється, НБУ майже два місяці тому заборонив діяльність двох мереж. А вони працюють і далі) https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-zaboroniv-tov-fk-obmin24-ta-tov-fk-iks-chendj-nadannya-finansovih-poslug-cherez-internet-servisi-ta-brendovani-viddilennya-obmin24-ta-x-change https://spilno.org/news/nbu-zablokuvav-diyalnist-obmin24-ta-x-change-robota-bez-litsenzii-i-obkhid-valyutnoho-rehulyuvannya а "ксіви" були БЕБівські; начальник там новий https://spilno.org/news/nbu-zablokuvav-diyalnist-obmin24-ta-x-change-robota-bez-litsenzii-i-obkhid-valyutnoho-rehulyuvannya 6 Цитата
asti Опубліковано 15 січня Опубліковано 15 січня 2 часа назад, Saver сказал: Читаю ваши опусы и диву даюсь , вы гривну зарабатываете , не доллар.? Я честно немного в потерях от таких действий , овгз ! Банки! Депозит ! Продал в минус ! Купил дороже чем продал ! Не понимаю ничего вот честно.... то у вас продажа была по курсу которого нет ,,,, А что вас, собственно, удивляет? Я - экономический агент, иными словами, экономически активный гражданин который располагает определенными средствами и пытается управлять ими с наибольшей возможной выгодой. А какие он инструменты для этого использует - депозиты, ОВГЗ, обмен валют - это уже дело десятое. Уверен, что большая часть респондентов форума именно такими людьми и является, иначе зачем им здесь находится - читать мои и не мои опусы? Вряд-ли... 1 2 1 Цитата
kmk Опубліковано 15 січня Опубліковано 15 січня У нас Х- работают, реклама в Инсте, канал в Телеге... Цитата
asti Опубліковано 15 січня Опубліковано 15 січня 14 минут назад, kmk сказал: У нас Х- работают, реклама в Инсте, канал в Телеге... И у нас во время шмона всё работало - курсы в телеге обновлялись каждые 10 минут как ни в чём не бывало. Хоть бы сообщение кинули о тех. перерыве)) 😏😏😏 Цитата
Т.С. Опубліковано 16 січня Опубліковано 16 січня 16 часов назад, asti сказал: А что вас, собственно, удивляет? Я - экономический агент, иными словами, экономически активный гражданин который располагает определенными средствами и пытается управлять ими с наибольшей возможной выгодой. А какие он инструменты для этого использует - депозиты, ОВГЗ, обмен валют - это уже дело десятое. Уверен, что большая часть респондентов форума именно такими людьми и является, иначе зачем им здесь находится - читать мои и не мои опусы? Вряд-ли... Якраз вибір правильних та ефективних інструментів і є першим і найголовнішим (а не десятим) фактором збереження і примноження тих «определенных средств» про які пишете, принаймні хоча б вони десь випадково не зникли в походах по незаконним пунктам обміну. І виходячи з того роду своєї діяльності яку тут декларуєте, поняття «экономический агент» не дуже точно, більше підходить – «спекулянт», погодьтесь, але «гроші не пахнуть», та і всі ми тут трохи спекулянти)) І повірте, якщо з цими походами по нелегальним точкам вами зацікавляться СБУ чи якісь більш сумнівні елементи, то ніяка кабінка вас не врятує – не закрита, не відкрита, не вигадки про перевірку на справжність – «Граждане! Храните деньги в сберегательной кассе – если конечно они у вас есть» (с) Тепер по темі гілки. Цікавий факт - міжбанк присів на 18 копійок з відкриття, а готівка лише на 3-5 копійок (по Києву)... 3 1 Цитата
Moskit Опубліковано 16 січня Опубліковано 16 січня 55 хвилин назад, Т.С. сказав: Якраз вибір правильних та ефективних інструментів і є першим і найголовнішим (а не десятим) фактором збереження і примноження тих «определенных средств» про які пишете, принаймні хоча б вони десь випадково не зникли в походах по незаконним пунктам обміну. - клієнт або, як Ви зазначили, "всі ми тут трохи спекулянти" не має можливості реально перевірити легальність діяльності пункту обміну. Ксерокопії дозволів - так собі аргумент). Стосовно "Х-сhenge", так там і вивіски великі/кольорові, і дозволи начебто правильні. Звідки клієнт знає, що обмінка поза законом? 1 годину тому, Т.С. сказав: І повірте, якщо з цими походами по нелегальним точкам вами зацікавляться СБУ чи якісь більш сумнівні елементи, то ніяка кабінка вас не врятує – не закрита, не відкрита, не вигадки про перевірку на справжність – «Граждане! Храните деньги в сберегательной кассе – если конечно они у вас есть» (с) - є у нашому місті "намолене" місце операторів валютного ринку, що працюють під відкритим небом без жодних ліцензій. Вже більше тридцяти років; місця у спадок передаються). Так звідти до управління СБУ - сто метрів по прямій. І нічого, всіх все влаштовує) 2 Цитата
Т.С. Опубліковано 16 січня Опубліковано 16 січня 4 часа назад, Moskit сказал: - клієнт або, як Ви зазначили, "всі ми тут трохи спекулянти" не має можливості реально перевірити легальність діяльності пункту обміну. Ксерокопії дозволів - так собі аргумент). Стосовно "Х-сhenge", так там і вивіски великі/кольорові, і дозволи начебто правильні. Звідки клієнт знає, що обмінка поза законом? - є у нашому місті "намолене" місце операторів валютного ринку, що працюють під відкритим небом без жодних ліцензій. Вже більше тридцяти років; місця у спадок передаються). Так звідти до управління СБУ - сто метрів по прямій. І нічого, всіх все влаштовує) По-перше – перевірити може, і дуже легко – відповідна інформація на сайті НБУ у відкритому доступі (натиснути лише одну кнопку), якщо не знали Навіщо ж відразу нарікати на «ксерокопії» По-друге, обов’язку клієнта перед законом щодо такої перевірки – немає, як і відповідальності за отримання послуги від нелегальної організації (для цього є спеціально створені органи) По-третє, я нічого і не казав про обов'язок клієнта щодо перевірки законності діяльності таких пунктів обміну (взагалі не було ніяких оцінок, може лише натяк на власну безпеку), але за власним бажанням, щоб в чомусь там особисто для себе переконатись – то це справа добровільна та для власного заспокоєння В-четверте, щодо безпосередньо "Х-сhenge" – коментувати не буду, не знаю які дозволи ви там бачили, але за рішенням НБУ – цей пункт обміну поза законом. Це є беззаперечним фактом, який немає сенсу навіть обговорювати І от зараз, коли умовний «asti» про це вже точно знає, його навряд чи зупинить у майбутньому співпраця з цією обмінкою, якщо там буде досить гарний/вигідний курс, тим більше, якщо точка «намолена» і перевірена, бо власна кишеня ближче до тіла, ніж якісь там «умовності» щодо законності, погодьтесь Переформулюючи відомий вираз – «Собі можна все, а решті – закон» Цитата
Moskit Опубліковано 16 січня Опубліковано 16 січня 39 хвилин назад, Т.С. сказав: По-перше – перевірити може, і дуже легко – відповідна інформація на сайті НБУ у відкритому доступі (натиснути лише одну кнопку), якщо не знали Навіщо ж відразу нарікати на «ксерокопії» По-друге, обов’язку клієнта перед законом щодо такої перевірки – немає, як і відповідальності за отримання послуги від нелегальної організації (для цього є спеціально створені органи) По-третє, я нічого і не казав про обов'язок клієнта щодо перевірки законності діяльності таких пунктів обміну (взагалі не було ніяких оцінок, може лише натяк на власну безпеку), але за власним бажанням, щоб в чомусь там особисто для себе переконатись – то це справа добровільна та для власного заспокоєння В-четверте, щодо безпосередньо "Х-сhenge" – коментувати не буду, не знаю які дозволи ви там бачили, але за рішенням НБУ – цей пункт обміну поза законом. Це є беззаперечним фактом, який немає сенсу навіть обговорювати І от зараз, коли умовний «asti» про це вже точно знає, його навряд чи зупинить у майбутньому співпраця з цією обмінкою, якщо там буде досить гарний/вигідний курс, тим більше, якщо точка «намолена» і перевірена, бо власна кишеня ближче до тіла, ніж якісь там «умовності» щодо законності, погодьтесь Переформулюючи відомий вираз – «Собі можна все, а решті – закон» досиль розлога відповідь, дякую! з деякими моментами згідний, інші - досить категоричні, як на мене) якщо продовжимо дискусію на тему законності валютообміну та конкретної мережі, то @Хасан, скоріше за все просто видалить, оскільки це не тема топіку. Буде шкода пальців, що набирали багато тексту) Цитата
Т.С. Опубліковано 17 січня Опубліковано 17 січня (змінено) 2 часа назад, Moskit сказал: досиль розлога відповідь, дякую! з деякими моментами згідний, інші - досить категоричні, як на мене) якщо продовжимо дискусію на тему законності валютообміну та конкретної мережі, то @Хасан, скоріше за все просто видалить, оскільки це не тема топіку. Буде шкода пальців, що набирали багато тексту) Ваші висновки «згідний» і «категоричні» - це оцінки різного порядку, що не можуть бути між собою у протиріччі, бо думка однієї людини може бути для його опонента одночасно і категоричною і такою, з якою він згоден, ну або не згоден, розумієте сенс) Тому цікаво було б почути ваші роздуми щодо тих моментів, які виявились для вас категоричними та з уточненням – згодні ви з ними чи ні, і головне – якщо ні, то обґрунтувати чому Щодо Хасана, то так, звісно, що тема не дуже цієї гілки (побічно може й так, але ні), але маючи таке власне розуміння, чого ж тоді ви самі цю тему так бадьоро підхопили? П.С. На виконання вимог правил форуму, я навіть не маю уяви, як і куди було б правильно перенести продовження обговорення цієї теми, якщо комусь є до цього якась цікавість Змінено 17 січня користувачем Т.С. 2 Цитата
Fura! Опубліковано 18 січня Опубліковано 18 січня Не читав тему з самого початку, але добре, що тут згадали відсутність у x-change ліцензії. Я іноді користуюсь їхніми послугами, особливо по USDT. Тепер не буду. Бо: обмін валют у цій установі тепер потрапляє під ст 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил про валютні операції. Штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але найстрашніше - закон передбачає конфіскацію валютних цінностей, що фігурували в незаконній операції. Тобто ви можете втратити і гривні, і долари/євро, які намагалися обміняти. Тобто доведеться поділитися. 1 1 2 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.