Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
33 минуты назад, qwerty2 сказал:

Дарма ви цього хлопця захейтали та допогаєте іншим.

На 100% згоден! Рей Даліо, відомий фінансист тільки тоді сколотив статки, коли зібрав біля себе команду, котра думала інакше і в обличчя казала, що він не правий. Скільки тут толкових ображених і пішли, або не пишуть? Чому? Є проблема...

Опубліковано
7 минут назад, Gennadiy08 сказал:

На 100% згоден! Рей Даліо, відомий фінансист тільки тоді сколотив статки, коли зібрав біля себе команду, котра думала інакше і в обличчя казала, що він не правий. Скільки тут толкових ображених і пішли, або не пишуть? Чому? Є проблема...

Я бачу, ніхто не захотів вникнути в суть написаного. Добре... збирайте команду :) Дійте. Я більше не буду реагувати. Але коли гілка перетвориться на цілковитий бардак, і звідси підуть не лише ображені, а усі... згадаймо тих, хто закликав махнути рукою на цей безлад... 

• Лайк 1
  • Сумно 3
  • Подобається 3
  • Не подобається 2
Опубліковано

Не секрет, що курс гривні зараз залежить від міжнародної допомоги, яку ми отримуємо. І поведінка нацвалюти сигналізує нам про те, що цієї допомоги у нас зараз недостатньо.

Сам факт того, що ми поступово переходимо на кредитування від МВФ, свідчить про те, що цієї допомоги у 2024 році від міжнародних фінансових інституцій у нас недостатньо. Як і замало дешевих кредитів. Приміром, йдеться про кредитування ЄС на суму 50 млрд євро.

Щодо американської допомоги: 60 млрд доларів, але левова частка цих коштів піде у військово-промисловий комплекс США. Тобто на пряму бюджетну підтримку в Україні закладено не більше 7 млрд доларів.

Таким чином, нам здається, що американська допомога надто велика. Але курс гривні залежить не від неї, а від того, скільки грошей надійде на валютні рахунки Міністерства фінансів України.

Від цього залежатиме курс нацвалюти. А на цей рахунок нашого міністерства надходитиме з часом все менше коштів, адже партнери левову частку грошей надсилатимуть не на Мінфін, а на пряму підтримку компаній, які працюють в Україні.

А також, як я казав вище, на закупівлю зброї саме у своїх країнах (у США, приміром). Тому я впевнений, що прямих коштів, які надходитимуть саме на державні валютні рахунки України у 2024 році, буде у півтори рази менше, ніж торік.

Тому девальвація гривні, яка відбувається зараз, є нормальним природним процесом, який залежить від цих факторів.

Курс гривні до долара далі, на мій погляд, формуватиметься від базової позначки 40.

https://banki.ua/articles/ya-dosyt-skeptychno-ocinyuyu-rol-nbu-u-znyzhenni-inflyaciyi-stavka-za-depozytnymy?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR24JKRrbeNGSHVJyj5D99SrWq5hFma-jdilDM7YR96oAy7oPURNgWOzlY4_aem_AWd27nIiJ6dsttV5gccvISOBP5DYuJBr3EiElBaqY7oOWhESD1FrqhUtgqR3OUCIlUryWt6kAQIgy1TsNdX-8YjH

• Лайк 3
  • Дякую 4
  • Сумно 1
  • Подобається 1
Опубліковано

Народ решил в долларе встретить завтрашнее заседание правления НБУ по вопросам монетарной политики, на котором, как предполагают, могут (не обязательно!) опустить ставку на 0,5% годовых, до 14%. цитата Моцарта….Моцарт вы серъёзно…думаете «народ» отслеживает…

Опубліковано
29 минут назад, nikolay_andreev сказал:

Народ решил в долларе встретить завтрашнее заседание правления НБУ по вопросам монетарной политики, на котором, как предполагают, могут (не обязательно!) опустить ставку на 0,5% годовых, до 14%. цитата Моцарта….Моцарт вы серъёзно…думаете «народ» отслеживает…

Под "народом" я подразумевал крупных импортеров. А Вы о ком подумали? О тех, кто по оптовым обменкам бегает? :) 

• Лайк 1
  • Подобається 3
  • Не подобається 1
Опубліковано (змінено)
16 часов назад, Mozart сказал:

Олеже, я наступив собі на горло, щоб написати цього поста. Це - останній на Вашу адресу, але не написати його я не можу.
Тут багатьох втомила (і саме це Вам намагаються донести дизлайками) не Ваша "міцна позиція гривнепатріота", яким Ви себе намагаєтесь позиціонувати... А відверта і неприхована дурня, яку Ви пишете через раз , сукупно з відвертим блазнюванням (я про називання голови НБУ "Андрійком" і т.п.). Пишний молодший від мене і я знав його ще до НБУ - але я НІКОЛИ собі не дозволив би назвати його "Андрійком". Хто Ви такий і що з себе ставите, що таке пишете? 

Просто для справедливості - щоб розвіяти Ваше вірогідне упередження стосовно Олега - чомусь Ви не робили ніколи зауважень деяким особам тут,  які керівництво НБУ називали ЛГБТ командою. Чи Андрійком - не можна, а ЛГБТ командою - можна? 

Ну і до того ж Ваше постійне згадування про  якихось уявних, напевно ваших знайомих  -  "ждунів па 37" (бо наприклад тут на форумі я зустрічав лише одного, нам всім відомого) не менше коле око, ніж пости Олега. 

Змінено користувачем valutominyailo
  • Лайк 1
  • Дякую 1
  • Хаха 1
  • Подобається 9
  • Не подобається 3
Опубліковано
2 часа назад, nikolay_andreev сказал:

Президент Ассоциации украинских банков А. Дубас считает, что НБУ снизит учетную ставку на 1,5%, а советник председателя правления банка "Кредитвест" В. Невмержицкий предполагает, что снижение ставки будет на 2%. Таким образом, завтра может быть сюрприз.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid033Z737wo8Ck5EE3FxjhhPryodSSkebgchfniUJvdquRG74SzXcD8b28PHUyMaZZXBl&id=100014911926481

• Лайк 3
  • Дякую 3
  • Подобається 1

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...