Fura! Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 В 10.10.2025 в 18:53, Modestus сказал: Ви знов помиляєтесь. По-перше, в Україні діяв закон "Про захист суспільної моралі" 2003 року, який було замінено законом "Про медіа" 2022 року. В цих законах йшлося та йдеться про суспільну мораль. По-друге, ЄСПЛ визнає, що закони можуть бути нечіткими, адже не можна в них все чітко передбачити на майбутнє, і в цьому випадку він завжди звертає увагу на його тлумачення судами, зокрема, касаційними судами. Тобто, право складається з писаного права (закони та інші нормативно-правові акти) і неписаного права (судові тлумачення актів права). Висновок: якщо вважаєте Кримінальний кодекс України нечітким, відкривайте судові рішення, але не першої та апеляційної інстанцій, а Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, в яких Ви повинні знайти остаточні відповіді на Ваші сумніви. Ви праві, але не зовсім. Тут важливо розрізняти дві речі, які ви змішали в одне: наявність поняття "суспільна мораль" у законі і його допустимість як кримінально-правового критерію. Так, закон "Про захист суспільної моралі" існував з 2003 року, а зараз є закон "Про медіа", де теж згадується суспільна мораль. Але ці закони мають регуляторний характер і не створюють складу злочину. Вони можуть застосовуватись у сфері адміністративного або медійного регулювання (ліцензування ЗМІ, обмеження реклами), але це не дорівнює кримінальному переслідуванню. Перенесення цих нечітких понять у кримінальне право -то вже саме по собі проблема, бо кримінальне право вимагає найвищого рівня визначеності І тут якраз ви згадали ЄСПЛ, але знову перекрутили його позицію. Так, суд визнає, що абсолютної чіткості бути не може. Але він так само наголошує, що чим серйозніше втручання у права людини, тим точніше має бути закон. У кримінальному праві допустимий рівень невизначеності - мінімальний, бо йдеться про позбавлення волі. Саме тому ЄСПл неодноразово критикував держави за застосування розмитих понять типу "аморальна поведінка" без конкретного визначення чи шкоди. Щодо касаційної практики - ви абсолютно праві, її треба вивчати. Але вона не спростовує мого аргументу, а навпаки, підтверджує його. У постановах верховного суду щодо 301 ККУ повторюються ті самі нечіткі формули: "захист традиційних моральних цінностей", "етичні уявлення суспільства", "збудження статевої пристрасті". Суд не конкретизує, що це означає на практиці, і не встановлює чітких критеріїв, які дозволили б людині заздалегідь передбачити, чи її дії є злочином. А саме це і є базовий принцип кримінального права. І ось це для мене головне. Коли держава витрачає ресурси на контрольні закупки на OnlyFans і фінансує експертизи сором'язливості, ми маємо не кримінальне право, а моральний контроль під виглядом закону. Якщо в пошуку судового реєстру ввести OnlyFans - відкривається ціла низка дріб'язкових кримінальних справ, які не захищають нічиїх прав, не запобігають жодній шкоді й не мають жодної суспільної користі. Це і є мій головний аргумент. 2 3 3 Цитата
ZzzZzzZzz Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 Кабмін турбується за громадян: опалювальний сезон зменшено на місяць https://radnuk.com.ua/novyny/zminy-do-polozhennia-pro-pokladennia-spetsialnykh-obov-iazkiv-na-sub-iektiv-rynku-pryrodnoho-hazu-dlia-zabezpechennia-zahalnosuspilnykh-interesiv-2/ 2 Цитата
ozon1 Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 C 1:23 есть и такое мнение... 1 Цитата
viking-joss Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 1 час назад, ozon1 сказал: C 1:23 есть и такое мнение... Фейк это. Кто-то используя образ Джангирова, наложив с помощью ИИ его голос, вбивает вам в голову понятие "глубинное государство", а также всю остальную чушь. Видели ли вы последнее видео с Джангировым, как он выглядел и что говорил? Задавались ли вы вопросом, где он был в течение 3 лет и почему все, что сейчас находится на ютуб без его изображения, только фотка? Такую яркую личность, как Джангиров, невозможно подделать, просто заменив его голос. Как бы мне не хотелось, чтобы с ним все было в порядке, пока я не увижу его на видео, я не поверю в то, что он жив и с ним все хорошо. Если по сути понятия, то откровенной глупостью является представление о возможности существования простой и компактной структуры, способной управлять всем миром. Фантазии про "глубинное государство" и "рептилоидов" – суть дикое упрощение вопроса. Однако, ещё большей глупостью является уверенность, что скрытые механизмы управления миром невозможны и отсутствуют, а все разговоры про элитную, надгосударственную координацию, контроль и стратегическое управление не более чем конспирология. Мир слишком сложен и неоднозначен. 2 1 1 Цитата
ozon1 Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 Извините, мне все равно. Я о другом. Константин из Сан-Франциско высказывает свою точку зрения, ее можно послушать с 1:23 минуты. Как она вам? Цитата
Fat Point Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 17 часов назад, gosha сказал: А с этого места поподробней можна ?? Это какие такие выгодные условия были для Украины в 2022 году. ?? Сами ищите . У меня нет с вами договорённости про " информацию на блюдечке ". Всё есть в открытом доступе. 1 Цитата
viking-joss Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 30 минут назад, ozon1 сказал: Извините, мне все равно. Я о другом. Константин из Сан-Франциско высказывает свою точку зрения, ее можно послушать с 1:23 минуты. Как она вам? бред Цитата
Олександрм Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 3 години назад, viking-joss сказав: Фейк это. Кто-то используя образ Джангирова, наложив с помощью ИИ его голос, В мене теж таке враження. Або підробка, або він сильно змінився... Цитата
ZzzZzzZzz Опубліковано 13 жовтня, 2025 Опубліковано 13 жовтня, 2025 9 минут назад, Олександрм сказал: В мене теж таке враження. Або підробка, або він сильно змінився... 3 часа назад, viking-joss сказал: Фейк это. Кто-то используя образ Джангирова, наложив с помощью ИИ его голос, вбивает вам в голову понятие "глубинное государство", а также всю остальную чушь. Видели ли вы последнее видео с Джангировым, как он выглядел и что говорил? Задавались ли вы вопросом, где он был в течение 3 лет и почему все, что сейчас находится на ютуб без его изображения, только фотка? Такую яркую личность, как Джангиров, невозможно подделать, просто заменив его голос. Как бы мне не хотелось, чтобы с ним все было в порядке, пока я не увижу его на видео, я не поверю в то, что он жив и с ним все хорошо. Если по сути понятия, то откровенной глупостью является представление о возможности существования простой и компактной структуры, способной управлять всем миром. Фантазии про "глубинное государство" и "рептилоидов" – суть дикое упрощение вопроса. Однако, ещё большей глупостью является уверенность, что скрытые механизмы управления миром невозможны и отсутствуют, а все разговоры про элитную, надгосударственную координацию, контроль и стратегическое управление не более чем конспирология. Мир слишком сложен и неоднозначен. Там Джангірова на дві години відео декілька хвилин... Або ші, або весільним генералом затягнули 1 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.