Перейти до вмісту

Рекомендовані повідомлення

9 минут назад, v-tur сказал:

А при температуре -8С. Тариф будет 36,11*4=144,44 грн.?  Круто, что сказать....

 Что -то не то.  Где-то немножко на....ют.  Надо оглянуться вокруг. А если  -15?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Житомир, тариф 29, 45 (вроде, копейка туда сюда неважно), среднесуточная 3.9. коэф - 0.44многоцифр, получилось за квадрат 13,3цифры

  • Подобається 3
  • Не подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

http://www.naftogaz.com/www/3/nakweb.nsf/0/486E117B34CF13EEC2257BCE0041B995?OpenDocument

"Население, приготовиться. В сравнении с январем с 1 февраля Нефтегаз повышает цены для пром-сти на 1800 и более грн/тыс. куб. м. Или 20%. Зато теперь у нас есть газовая биржа, газовый рынок есть"(с-Марунич)

  • Подобається 3
  • Не подобається 2

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 23.01.2017 в 21:17, Sofia Vatrushkina сказал:

http://www.naftogaz.com/www/3/nakweb.nsf/0/486E117B34CF13EEC2257BCE0041B995?OpenDocument

"Население, приготовиться. В сравнении с январем с 1 февраля Нефтегаз повышает цены для пром-сти на 1800 и более грн/тыс. куб. м. Или 20%. Зато теперь у нас есть газовая биржа, газовый рынок есть"(с-Марунич)

А для населения - только надеяться... Рынок газа: реформа реформе рознь

http://m.biz.nv.ua/experts/vitrenko/rynok-gaza-reforma-reforme-rozn-647339.html

Цена на газ для населения

Если не будет продлено государственное регулирование цен для потребностей населения, так называемые специальные обязанности, то исходя из текущих цен на газ на европейских рынках, курса гривны и прочих факторов, то можно ожидать, что цены на газ для потребностей населения вырастут на 40%....

... Если госрегулирование продлят, с чем ещё должен согласиться МВФ, поскольку в меморандуме правительство обещало МВФ, что специальные обязанности вводились только до 1 апреля, то тогда повышение цен возможно удастся отложить до октября.

К этому времени, как мы рассчитываем, Стокгольмский арбитраж удовлетворит наши исковые требования к Газпрому, и мы будет импортировать газ по цене «хаб минус». Тогда можно ожидать, что оптовая цена для потребностей населения снизится в два раза по сравнению с текущей ценой, а не повысится. 

Если до 1 октября не будет позитивного решения в арбитраже, и если использовать текущие форвардные цены на газ с поставкой зимой 16/17 года, а остальные параметры оставить неизменными, то можно ожидать, что повышение оптовых цен на газ для потребностей населения составит как минимум 47%.

Поэтому очень важно получить позитивное решение Стокгольмского арбитража, чтобы избежать необходимости опять повышать цены.

Правда, надо учитывать возможное изменение структуры конечной цены на газ для населения. Сейчас в эту цену входят и тарифы на транспортировку газа... 

Змінено користувачем Ole_ksA
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Правительство утвердило новые правила пересмотра газовых тарифов для населения

Во вторник, 21 февраля, Кабинет министров принял постановление №90, согласно которому правительство сможет пересматривать тарифы на газ для населения каждые полгода в случае, если за предыдущий период цена на импорт топлива выросла более чем на 10%.

Ранее правительство имело право пересматривать тарифы каждый квартал, передает Правительственный портал:

Новые правила начнут действовать с 1 апреля 2017 года.

Напомним, что главный коммерческий директор Нафтогаза Украины Юрий Витренко заявил о возможном повышении цены на природный газ для населения с 1 апреля 2017 года на 40% в случае, если не будут продлены возложенные на НАК Нафтогаз Украины специальные обязательства по продаже газа для населения на льготных условиях.

Позже премьер-министр Украины Владимир Гройсман заявлял, что правительство не допустит роста цен на газ для населения.

Цитата

ЗМІНИ, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758

1. Пункт 2 постанови викласти в такій редакції:

“2. Установити, що граничні роздрібні ціни на природний газ для побутових споживачів, релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності), ціни, за якими Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” постачає природний газ виробникам теплової енергії з метою надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню та для виробництва теплової енергії для релігійних організацій, визначених Положенням, затвердженим пунктом 1 цієї постанови, переглядаються кожного півріччя (1 жовтня та 1 квітня).

Умови, за яких здійснюється перегляд зазначених цін та порядок їх перерахунку, визначено у згаданому Положенні.”.

2. У Положенні про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини у перехідний період), затвердженому зазначеною постановою:

1) пункти 2 і 6 викласти в такій редакції:

“2. У цьому Положенні терміни вживаються у такому значенні:

газовий рік — період часу, який розпочинається з 1 жовтня попереднього календарного року і триває до 30 вересня (включно) поточного календарного року;

газове півріччя — період часу, який розпочинається з 1 жовтня попереднього календарного року і триває до 31 березня (включно) поточного календарного року та з 1 квітня поточного календарного року і триває до 30 вересня (включно) поточного календарного року.

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі України “Про ринок природного газу”.”;

“6. HAK “Нафтогаз України” з 1 травня 2016 р. по 31 березня 2017 р. (включно) придбаває природний газ відповідно до абзаців першого та третього пункту 5 цього Положення за ціною, визначеною на рівні 4849 гривень за 1000 куб. метрів (без урахування податку на додану вартість).

У разі здійснення перегляду граничної роздрібної ціни на природний газ для побутових споживачів, релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності), рівнів цін, за якими HAK “Нафтогаз України” постачає природний газ виробникам теплової енергії з метою надання послуг з опалення та постачання гарячої води установам, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, населенню та для виробництва теплової енергії для релігійних організацій, одночасно переглядається ціна придбання природного газу для формування ресурсу природного газу для наведених споживачів, видобутого ПАТ “Укргазвидобування”.”;

2) доповнити Положення пунктом 121 такого змісту:

“121. За два місяці до початку кожного півріччя газового року, які починаються 1 квітня та 1 жовтня, Міненерговугілля проводить перерахунок граничних роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів, релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності).

За результатами перерахунку у разі відхилення отриманих значень граничних роздрібних цін на природний газ від чинних більш як на 10 відсотків зазначені граничні роздрібні ціни на природний газ публікуються на офіційному веб-сайті Міненерговугілля за два місяці до початку їх дії з 1 квітня або 1 жовтня кожного газового півріччя. У разі відхилення отриманих значень граничних роздрібних цін на природний газ від чинних менш як на 10 відсотків граничні роздрібні ціни не переглядаються.

Розрахункова гранична роздрібна ціна на природний газ для побутових споживачів з метою дотримання паритету середньозваженої оптової ціни газу до ціни імпорту газу обчислюється на підставі показників середньомісячних значень цін на газ на німецькому газовому хабі (NCG) з урахуванням транспортних витрат до західного кордону України та тарифу на вхід в газотранспортну систему України в доларах США за середньомісячним курсом долар США/євро “спот”, перераховується у гривню за офіційним курсом Національного банку за другий та третій місяці поточного газового півріччя з урахуванням тарифів на транспортування і розподіл природного газу, торгової націнки постачальника природного газу, податку на додану вартість, які діють у періоді перерахунку.

Розрахунковий період для обчислення паритету граничної роздрібної ціни на природний газ для побутових споживачів до ціни імпорту газу визначається з дати початку дії встановлених граничних роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів до місяця, що передує даті розрахунку, під час першого розрахунку, а в подальшому з місяця, що передує даті останнього розрахунку, до місяця, що передує даті наступного розрахунку. Якщо граничні роздрібні ціни не переглядались протягом останнього розрахункового періоду, для подальших розрахунків беруться дані за весь період дії таких цін, але не більш як за 12 місяців.

Одночасно з коригуванням граничних роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів підлягатимуть коригуванню рівні цін, за якими HAK “Нафтогаз України” постачає природний газ виробникам теплової енергії з метою надання послуг з опалення та постачання гарячої води установам, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, населенню та для виробництва теплової енергії для релігійних організацій.”.

 

  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

кто мне может пояснить?
взялись они типо серьёзно, контр. пробы взяли, замеры провели.. и т.д., газ нормальный, показательные выступления засчитаны :good:так что теперь меня ждёт оплата калорий?
Уже оприлюднені Нацкомісією зміни в Постанові № 84 від 26.01.2017 р. “Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП щодо запровадження на ринку природного газу використання одиниць енергії”. Передбачено, що разом з обсягом спожитого палива в кубометрах, у рахунках за газ буде вказано розмір використаного ресурсу в енергетичних одиницях, тобто кіловатах (кВт/год), гігакалоріях (Гкал) та мегаджоулях (МДж/м3).
как они себе это видят или представляют?

а счётчик который считает кубы, теперь, в разе чего, надо менять на другой счётчик? или добавлять второй счётчик:fool: а за чей счёт банкет?, звиняйте..
я ничего не понимаю:dash1:
оно к тому шло, т.к. вопросы были и есть по газу..
http://kh.ridna.ua/2017/02/13/u-hmelnytskhazi-poyasnyly-chomu-chajnyk-hrijetsya-dovshe-i-yaki-zminy-u-platizhkah-chekaty-spozhyvacham/

  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
19 минут назад, Kataleya сказал:

кто мне может пояснить?
взялись они типо серьёзно, контр. пробы взяли, замеры провели.. и т.д., газ нормальный, показательные выступления засчитаны :good:так что теперь меня ждёт оплата калорий?
Уже оприлюднені Нацкомісією зміни в Постанові № 84 від 26.01.2017 р. “Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП щодо запровадження на ринку природного газу використання одиниць енергії”. Передбачено, що разом з обсягом спожитого палива в кубометрах, у рахунках за газ буде вказано розмір використаного ресурсу в енергетичних одиницях, тобто кіловатах (кВт/год), гігакалоріях (Гкал) та мегаджоулях (МДж/м3).
как они себе это видят или представляют?
а счётчик который считает кубы, теперь, в разе чего, надо менять на другой счётчик? или добавлять второй счётчик:fool: а за чей счёт банкет?, звиняйте..
я ничего не понимаю:dash1:
оно к тому шло, т.к. вопросы были и есть по газу..
http://kh.ridna.ua/2017/02/13/u-hmelnytskhazi-poyasnyly-chomu-chajnyk-hrijetsya-dovshe-i-yaki-zminy-u-platizhkah-chekaty-spozhyvacham/

Очень хорошая интересная и насущная тема! :) 

По поводу качества..Замеры и анализ..должны делать не зависимые организации.А так..одна кантора :) Ну кто б сомневался..что качество плохое))

По поводу начислений :

Менять счётчики - полный моразм..и в сегодняшних реалиях..это просто нереально ..и никто это делать не будет.

Думаю будет выведен некий коэфициент..взависимости от качество газа в даный период..(т.е. он может меняться)..и его будут умножать на количество кубов ..может делить :) автоматом.Это и будет цена в платёжке.

Т.е.всё по формуле.

 

  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

меня, как потребителя услуг газа, развели как молодую имхо
если я получаю услугу от монополиста газзбута и она не качественная - я могу это проверить, оценить, предъявить?  и т.д.
нет, не могу, мне не чем произвести замеры и протестировать что находится в трубе....
как я могу понять чтотам в трубе с ценой в почти 7 грн за м3 газа
вот в чём компот..., счётчик, считающий кубы, калориями не светит, а чайник долго закипает - и это правда, и готовка еды затягивается по времени на дольше, и по теплу, по радиаторам вопросы тоже имеются
теплоотдачи я не вижу...
я думаю - нас разводят!
и тут гляжу, удумали Постанову.. надо калориями брать... ну?
как быть?
п.с. если что, я не на субсидии, плачу по полной программе такск.., дорогое удовольствие за бадягу, не так ли?

Змінено користувачем Kataleya
  • Подобається 1

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 минуты назад, Kataleya сказал:


я думаю - нас разводят!
и тут гляжу, удумали Постанову.. надо калориями брать... ну?
как быть?

Поставьте тепловой насос электрический как я и да прибудет с Вами счастье. Но не осуществимо к сожалению в многоквартирных домах.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
7 минут назад, snezha сказал:

Поставьте тепловой насос электрический как я и да прибудет с Вами счастье. Но не осуществимо к сожалению в многоквартирных домах.

а как проверить дома, какой я газ покупаю?
ведь я потребляю услугу,  ведь так и плачу за это... а качественно мне её оказали или нет - механизма проверить нет!
экспертизу закажу - обязана их (газовщиков)  за 10 дней предупредить, отбор в присутст. работника газзбута, если экспертиза оки, а при таких уведомлениях она будет 100% оки
я попадаю ещё и на экспертизу ( в районе 3 к грн) и дорогая плати... не смеши газконтору..не умничай:acute:
а в таком русле поставила вопрос...

Змінено користувачем Kataleya

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.

×