Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Только что, Oleg1 сказал:

В 1980 році згідно статистичних даних в УРСР була середня зарплата 155 рублів . Обмінний курс який Ви вказали був державний , він забезпечувався тільки туристам на кишенькові витрати державою . На чорному ринку один долар в цей час коштував три рублі . В цей час були дешеві комунальні платежі , продукти харчування але був дефіцит якісних вітчизняних та зарубіжних товарів (авто , одяг , взуття , побутова техніка , ліків і т. д ) Для того того щоб купити певні товари потрібно було мати  «блат « або дати взятку . Тоді внаслідок дефіциту товарів була проблема не заробити кровні а їх витратити . Ви видно цей час не пам’ятає ...

Чому ж,чудово пам"ятаю.При бажанні все можна було купить,особливо ближче до 90-х.Я просто порівнюю рівень життя.Зараз мої знайомі приїздять з Фінляндії,де збирають огірки на плантації,так от місцеві жителі їм не вірять,що можливо взагалі вижити при зарплатні 100-200$ при їхніх 2000-3000євро,хоча ціни на продукти такі ж,навіть дешевші😉

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Сумно 1
  • Подобається 2
  • Не подобається 1
Опубліковано
5 минут назад, виктор амосов сказал:

Чому ж,чудово пам"ятаю.При бажанні все можна було купить,особливо ближче до 90-х.Я просто порівнюю рівень життя.Зараз мої знайомі приїздять з Фінляндії,де збирають огірки на плантації,так от місцеві жителі їм не вірять,що можливо взагалі вижити при зарплатні 100-200$ при їхніх 2000-3000євро,хоча ціни на продукти такі ж,навіть дешевші😉

Журнал Time в 1980 году (номер от 23 июня) сравнил доходы и траты среднестатистической американской и советской семьи. Заработки в СССР тогда были примерно в 5 раз меньше, чем в США. Основные продукты и потребительские товары, наоборот – дешевле были в США. Единственное, в чём выигрывал советский человек перед американцем – в бесплатном жилье и почти бесплатных услугах ЖКХ.

Напомним, средняя зарплата в СССР в 1980 году равнялась 155 рублям, или примерно 37 рублей в неделю (в РСФСР – 169 рублей в месяц, в Москве – 192 рубля).

Почти бесплатные услуги ЖКХ и бесплатное жильё, конечно, должны льстить апологетам советской власти. Однако не стоит забывать, что в том году в СССР в среднем приходилось 15 кв. м жилья на человека, а в США – 50 кв. м. Существовал в Советском Союзе и проторынок жилья – кооперативные квартиры. К примеру, в Москве к 1985 году было возведено около 2 тысяч кооперативных домов, стоимость двухкомнатной квартиры в них составляла 6-7,5 тысяч рублей.

L9v1XQ-E_Nk.jpg

• Лайк 1
  • Подобається 3
  • Не подобається 3
Опубліковано
Только что, turboo сказал:

Журнал Time в 1980 году (номер от 23 июня) сравнил доходы и траты среднестатистической американской и советской семьи. Заработки в СССР тогда были примерно в 5 раз меньше, чем в США. Основные продукты и потребительские товары, наоборот – дешевле были в США. Единственное, в чём выигрывал советский человек перед американцем – в бесплатном жилье и почти бесплатных услугах ЖКХ.

Напомним, средняя зарплата в СССР в 1980 году равнялась 155 рублям, или примерно 37 рублей в неделю (в РСФСР – 169 рублей в месяц, в Москве – 192 рубля).

Почти бесплатные услуги ЖКХ и бесплатное жильё, конечно, должны льстить апологетам советской власти. Однако не стоит забывать, что в том году в СССР в среднем приходилось 15 кв. м жилья на человека, а в США – 50 кв. м. Существовал в Советском Союзе и проторынок жилья – кооперативные квартиры. К примеру, в Москве к 1985 году было возведено около 2 тысяч кооперативных домов, стоимость двухкомнатной квартиры в них составляла 6-7,5 тысяч рублей.

L9v1XQ-E_Nk.jpg

Не буду сперечатись,факти річ вперта.Хотілось би почути висновки Time зараз по бургерах і тд...зараз ЖКХ нічим не відрізняються,навіть більші.

Опубліковано (змінено)
40 минут назад, виктор амосов сказал:

В цей час низькокваліфікована працівники мали зарплати 60 рублів . В загальному пересічні люди були більше задоволені своїм життям тому що майже всі отримували мініімум для прожиття , ніхто не видрізнявся статками і «жаба» нікого не давила . Але ініціативні , кмітливі та підприємливі люди немогли себе реалізувати . Тому що у випадку виявленні в них не трудових доходів над ними висів меч правосуддя не такий як на даний час . Зараз збільшилась соціальна нерівність між класами суспільства звідси незадоволеність життям . Але треба зрозуміти що в даний час від держави мало що залежить як Ви живете . Мислення має працювати як покращити своє матеріальне становище , перекваліфікуватися  і т. д. « спасение утопающего діло рук самого утопающего « а не згадувати факти минулого століття , в цей час ми вже точно не повернемся . У Фінляндії для того щоб вони жили як зараз декілька поколінь людей інтенсивно працювало  та привело до влади тих політиків які створили економічну модель яка зараз в них є . Так що все залежить від кожного з нас як ми живемо

Змінено користувачем Oleg1
  • Лайк 3
  • Дякую 1
  • Хаха 1
  • Подобається 4
  • Не подобається 1
Опубліковано
Только что, Oleg1 сказал:

В цей час низькокваліфікована працівники мали зарплати 60 рублів . В загальному пересічні люди були більше задоволені своїм життям тому що майже всі отримували мініімум для прожиття , ніхто не видрізнявся статками і «жаба» нікого не давила . Але ініціативні , кмітливі та підприємливі люди немогли себе реалізувати . Тому що у випадку виявленні в них не трудових доходів над ними висів меч правосуддя не такий як на даний час . Зараз збільшилась соціальна нерівність між класами суспільства звідси незадоволеність життям . Але треба зрозуміти що в даний час від держави мало що залежить як Ви живете . Мислення має працювати як покращити своє матеріальне становище , перекваліфікуватися  і т. д. « спасение утопающего діло рук самого утопающего « а не згадувати факти минулого століття , в цей час ми вже точно не повернемся .

Ще раз повторюю,я просто порівнюю.Сьогодні звичайний сантехнік чи автоелектрик має 1000-2000$ при умові не ледачої натури і адекватності,а вчитель та медсестра,яка рятує наше життя має 200$ і саме це залежить від держави!

• Лайк 2
  • Подобається 3
  • Не подобається 1
Опубліковано

на рахунок сантехніків не в курсі (в курсі, але не бачила підтвердження), але мої знайомі вчительки (бачила виписки на власні очі) мають 14000-16000 грн. міс. + репетиторство та на оздоровлення можуть отримати раз до року сумму, еквівалентну, вищезгаданим цифрам.

Опубліковано (змінено)
17 минут назад, виктор амосов сказал:

Ще раз повторюю,я просто порівнюю.Сьогодні звичайний сантехнік чи автоелектрик має 1000-2000$ при умові не ледачої натури і адекватності,а вчитель та медсестра,яка рятує наше життя має 200$ і саме це залежить від держави!

Ви забули про "бідних" держслужбовців, з їхніми 100000+ тис.грн. зарплатами, так картина буде повніша... А також варто порівняти їх корисність для держави і відповідність грошової винагороди.

До речі, деяких вчителів варто судити за їхню "роботу", а не зарплату видавати. Адже у великій мірі на їхній совісті купа вихованих відморозків...

Змінено користувачем tiger74k
доповнення
Опубліковано
Только что, ozon1 сказал:

на рахунок сантехніків не в курсі (в курсі, але не бачила підтвердження), але мої знайомі вчительки (бачила виписки на власні очі) мають 14000-16000 грн. міс. + репетиторство та на оздоровлення можуть отримати раз до року сумму, еквівалентну, вищезгаданим цифрам.

То подивіться новини,чому масово звільняються медсестри та фельдшера в Україні,а вчителі поки що без вибору.Де це такі зарплати,в приватному коледжі?

Опубліковано

не всі хочуть і можуть бути в системі, виконувати її "дурноваті танці з бубном", та деякі вважають себе вартими кращого життя

був випадок,

моя колєжанка, вчителька іноземної, гарна, висока дівчина, звільнилася зі школи та пішла працювати в аєрорух

їй у школі казали: Схаменись! Життя за межами школи немає! Як ти підеш туди - ми тебе назад не приймемо!!! Це самогубство!

... Вже там працює понад 5 років, не жаліє. Але теж (звичка) займається, деколи, репетиторством.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...