Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Андрій Пишний ☝️Сьогодні ми підвищили облікову ставку до 15,5%, як і передбачено в нашому січневому прогнозі. Також скоригували параметри операційного дизайну процентної політики, щоб посилити трансмісію. 

Окреслю важливі моменти щодо цих рішень. 

Наразі ми бачимо, що вплив попередніх рішень НБУ з монетарної політики загалом відповідає нашим очікуванням. Прискорення інфляції з початку 2025 року, спричинене передусім тимчасовими чинниками, є близьким до січневого прогнозу. У ньому ми передбачали, що для забезпечення необхідних монетарних умов нам потрібно в березні підвищити ставку на 1 в.п. Ми це робимо.

Водночас фундаментальний інфляційний тиск посилюється суттєвіше, ніж прогнозувалося. Крім того, попри стабілізацію інфляційних очікувань (і навіть поліпшення очікувань населення), увага до теми інфляції залишається підвищеною, про що свідчать дані пошукових запитів. Це генерує ризики тривалого закріплення інфляції на високих рівнях. 

Відповідно зростає вірогідність переходу до циклу зниження облікової ставки пізніше, ніж це передбачалося в нашому січневому прогнозі.  Крім того, якщо проінфляційні ризики збільшаться, НБУ не зволікатиме з додатковим підвищенням облікової ставки.

Нашим завданням було і залишається підтримання привабливості гривневих інструментів для заощадження. Тож для посилення конкуренції банків за вкладників НБУ додатково з 4 квітня оновлює параметри операційного дизайну процентної політики. Це сприятиме подальшому зростанню процентних ставок за строковими гривневими депозитами, а відповідно посиленню інтересу населення до таких інструментів.

Зважена політика дасть змогу зберегти контроль над очікуваннями, підтримати привабливість заощаджень у гривні та стійкість валютного ринку. Із надходженням нового врожаю це посприяє приведенню інфляції до цілі 5% на горизонті політики. 

У контексті оцінки ризиків варто відзначити, що, попри збільшення геополітичної невизначеності, ми  залишаємося в межах базового сценарію нашого прогнозу. Концентруємося на максимально ефективній реалізації нашого ключового мандата. Таку саму позицію ми погодили з МВФ минулого тижня в межах роботи з місією щодо сьомого перегляду програми EFF. 

Очікуваних обсягів зовнішньої підтримки має бути достатньо для беземісійного фінансування дефіциту бюджету, підтримання стійкості валютного ринку та належного рівня міжнародних резервів. Зокрема, наш базовий сценарій передбачає використання протягом трьох років коштів у сумі близько $50 млрд за механізмом ERA Loans.

Ще раз наголошую, що ми готові вжити додаткових заходів, якщо ризики для цінової динаміки та інфляційних очікувань зростатимуть.

FB_IMG_1741277011149.jpg

Опубліковано (змінено)
54 минуты назад, Pavel159 сказал:
2 часа назад, Кремень сказал:

Особисто я не купував долари вчора в Райфі (про що ВЧОРА до обіду написав Моцарту в особисті повідомлення

2 простых вопроса:

1 - что помешало вчера сообщить об этом в общей ветке?

Дам відповідь особисто Вам щоб більше не було бажання язвити чи то тролити мене + заодно виправдати за що вліпив Вам мінус (хоча як Ви вірно зауважили що тут ніхто нікому і нічого не повинен). Отже я був на риболовлі і прийняв це рішення свідомо, знаючи що не буду купувати валюту в цей день. Писати повідомлення в гілку сидячи на кризі над лункою - те ще "задоволення" тому Моцарту написав дуже коротке повідомлення в телеграм. Вам достатньо моїх пояснень? Але запам'ятайте на майбутнє що більше ВАМ ОСОБИСТО я відповідати не буду якщо будете себе вести як слідчий на допиті. Гарного вечора! :hi:

Змінено користувачем Кремень
  • Лайк 1
  • Хаха 1
  • Не розумію 3
  • Сумно 2
  • Подобається 4
Опубліковано (змінено)
4 часа назад, AlexMarkov сказал:

Сегодня странный и ужасный сон был, что прибивают к 41 и отскок пружиной вверх, только не запомнилось до какого уровня отскок (((.

А как Вы поняли что отскок, если цифры не видели??? Может быть "отскок" на 30.00 был?)))

Змінено користувачем C_Сергей
Опубліковано

Євро продовжує надавати крила гривні. 

Мене більше цікавить,  як поведе себе курс,  при протисканні 41,20 на мб,  пригадую були такі спроби минулого року,  але дуже миттєві і починався відскок. 

Опубліковано

Информация в этом мире стоит денег. Иногда очень больших.

Поэтому платный аналитик должен подавать информацию поскорее, ну а остальным достаточно поддерживать рейтинг.

Кстати о курсе. Думаю что завтра еще немного просядет. Несмотря на пятницу отскока не жду.

Опубліковано
6 хвилин назад, Twin сказав:

Євро продовжує надавати крила гривні. 

Мене більше цікавить,  як поведе себе курс,  при протисканні 41,20 на мб,  пригадую були такі спроби минулого року,  але дуже миттєві і починався відскок. 

на завтра НБУ: плюс 0.31 грн до курсу євро, мінус 0.09 грн  до курсу долара

мабуть завтра треба "перекинутися" з євро

але то лише мої думки, навіть не сни)

• Лайк 1
  • Дякую 2
  • Подобається 4
Опубліковано
4 часа назад, Кремень сказал:

написав що чомусь впевнений, що все в  тому же Райфі буде курс ще нижче (що ми вже бачимо зараз) і маю сподівання що завтра буде можливість купити ЩЕ НИЖЧЕ. Тож досить уже вірити в те, що Райф - індикатор дна місяця.

просто чуйка или были причины ? 
кроме ставки НБУ

Опубліковано
9 хвилин назад, 8222222 сказав:

BOOM отработали !

цена доставлена

(индекс доллара если падает то гривна и другая валюта укрепляется!!!)

DXY_2025-03-06_16-07-12.png

Завтра может произойти солидный отскок и дикси пойдет вверх, пара евробакс уже намекает с вечера об этом, а если не завтра, то со вторника уж точно должен)))

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...