Перейти до вмісту

Каким будет курс 01.01.2025?  

152 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.01.2025? (голосование будет закрыто 10 декабря)

• Менее 39,00
    • 39,00-40,00
      0
    • 40,00-40,50
      0
    • 40,50-41,00
      0
    • 41,00-41,40
    • 41,40-41,70
    • 41,70-42,00
    • 42,00-42,50
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,50
    • 43,50-44,00
    • Более 44,00

Це опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано:

Транш затримують, під радою поки 200 чол. ключове слово поки) 

Але я всерівно чекою свої 26,60 Як бачимо вище в Укргазі вже є цей рівень.

Опубліковано: (змінено)
14 часа назад, KPECT сказал:

А ближе к теме ветки рискну предположить (не дожидаясь завтрашнего Межбанка), что поднимемся завтра на 5 копеек еще до обеда. А потом и посмотрим.  
Доброй всем ночи. 

Теперь знаем у кого шар! :)

Змінено користувачем nord555a
Опубліковано:

Прикупил немного по 26,7 в привате, хотя есть банки и с курсом на 5 копеек ниже. Нет времени и суммы чтоб был резон по ним бегать. Загнался в дорогой дешевеющий доллар или выгодно купил, время покажет. Покупал из ожеданий, что зимой будет дороже..

Опубліковано:

Усім привіт. Власне і до 27,19 і з 27,19 до тепер пояснюється ОВДП І репатріацією в значній мірі. Прошу уважно перечитати мій вчорашній допис і статтю на економічній правді (яку там наводив), особливу увагу звернути на наведені документи КМ і графік погашення ОВДП, які мали попасти під репрофайлінг.

https://kurs.com.ua/forums/topic/181-prognoz-kursa-dollara-k-grivne/?do=findComment&comment=434812
Значні суми останнього часу:
02.08 - 1,8 млрд
09.08 - 0,4 млрд
16.08 - 1 млрд
23.08 - 1,2 млрд
всього змушені були перепозичити через зрив репрофайлінгу 4,4 млрд.
У вересні всього 1,25 млрд 13.09
І був (є) ще фактор, про який також писав - репатріація татарина,
з 25 вересня він вийшов на МБ (думаю, всі памятають поведінку курсу в ці дні). Ось вам і чинники, які загнали курс до 27,19.

Після чого, Південний ГЗК засунули в середину рідного банку конвертуватися там як собі хоче (про відкуп репатріантами власної валюти я писав ще літом), щоб не заважали просадити курс під жовтневі погашення-перепозичення ОВДП.

А тепер жовтень ОВДП
4.10 - 1,66 млрд
11.10 - 1,82 млрд
18.10 - 1,9 млрд
всього 5,4 млрд додаткового перепозичення під яке і прижимали курс. Про вплив ОВДП валютних і номінованих я писав і раніше. Треба віддати належне, значно більше і акцентованіше на це звертав увагу шановний 101195.  Крім того, протягом останніх днів платилися податки за квартал, гривня була потрібна, тому НБУ по схемі запиту найкращого курсу ще й викупляв з ринку.

Станом на зараз всі ці фактори закінчуються, включається с/г (сіро-чорно-готівкове) де погода дала можливість активно збирати олійні і тд (про все писав, шукати цитувати не буду – не маю часу), від сьогодні ОВДП гостро уже не стоять, квартальні податки виплачуються за день-два, сезонно надходження за метал закінчуються і доведеться репатріантам йти на МБ за валютою с/г і АйТі.