Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

мне еще такой момент прикалывает. 

в 19м веке территория была частью российской империи, российская империя имела официальным языком русский, и вела делопроизводство, суды, общей властных структур, армии, школ - на русском, и россия считали всех россиянами (малоросами, россиянами определенного района). 

сейчас наша страна ведь делает то же самое? раз живешь тут значит ты украинец, а значит все должно быть на украинском и украинский вытесняет все другие языки.

так может наша страна это тоже империя? у нас же много районов которые не были частью страны многие века, там поколениями люди говорили и говорят на других языках. 

выходит украина с помощью политических интриг - влияние на ленина, внедрение хрущева и так далее провела мощнейшую операцию по отжатию чужих территорий и ведет имперскую политику по отношению к ним?

• Лайк 1
  • Подобається 1
  • Не подобається 1
Опубліковано
41 минуту назад, Ирина_ сказал:

це інструмент більшовицької тактики підрив "старої імперії" - тобто, усунення залишків царського великоруського централізму і створення нової, більш гнучкої, керованої системи, де "нації" визнаються формально, але влада залишається за партією.національне питання було використане проти імперських шовіністів щоб позбавити стару еліту підтримки

Я что то не припомню чтобы, мои батьки ходили на работу, под дулом пистолета, получали ЗП, ездили в Ялту или Одессу в отпуск, под конвоем, получали квартиру от предприятия насильственно.

• Лайк 4
  • Дякую 1
  • Не подобається 2
Опубліковано (змінено)
1 час назад, Ирина_ сказал:

це інструмент більшовицької тактики підрив "старої імперії" - тобто, усунення залишків царського великоруського централізму

В моем городке в Бессарабии, при УССР была Болгарская школа, Молдавская, Украинская и три Русские. Я учился в Русской, но все равно у нас был предмет Рiдна мова та литература. Родители отдавали ребенка в ту, которую считали нужным. 

Сегодня, в связи с депопуляцией остались 2-3 школы и естественно - все украинские - без выбора.

Змінено користувачем aleksandr7434saman
  • Лайк 1
  • Дякую 1
  • Сумно 1
  • Подобається 3
  • Не подобається 1
Опубліковано (змінено)
9 часов назад, Totolya сказал:

@Fura! посмотрите как фундаментально, тонко, профессионально работают западные ребята десятилетиями.

це відверта маніпуляція... Візьмемо IMDb top 250 (мені ще трошки залишилося, щоб закрити цей список): Doctor Zhivago (1965), The Hunt for Red October, Eastern Promises, War and Peace - палітра залежить від сюжету, сезону, місця події. Тут Росія зображена досить яскраво. 

У фільмах Traffic, Sicario (я пишу англійською, бо не завжди впевнений у перекладі цих назв, тому ці фільми ви завжди знайдете в пошуку саме англійською мовою) це роблять спеціально, щоб передати спеку, пил, сухість повітря. Але те ж саме роблять для Техасу, Арізони - і ніхто не каже, що це змова проти Арізони. Бо там і справді сухо, там і справді пустеля (я там не був, але в це вірю). 

На вашому відео ми бачимо вибірку з кількох сцен, вирваних з контексту і подають їх як "загальне правило". Це називається "selective framing" - вибирають приклади, які підтверджують тезу, але ігнорують все інше. Як 1% та 99%. 

Палітра є інструментом емоцій, а не політичний прийом. Якщо в кадрі Росія взимку, під дощем - буде сірий фільтр. Якщо в кадрі Мексика в пустелі -буде жовтий.
А от змова тут є лише в головах тих, хто будь-що шукає "руку Заходу".

Але чесно, пишучи цей текст, глянув у вікно... Хто поставив цей довбаний фільтр мені? Чому за вікном стоять огидні панельні будинки? Як вийти із цього павільйону WB?  Чи це студія Довженка? 

Змінено користувачем Fura!
Опубліковано
28 минут назад, Fura! сказал:

Хто поставив цей довбаний фільтр мені?

Ви самі собі поставили цей фільтр. Якщо шукати погане - будете бачити погане. Якщо шукати хороше - будете бачити хороше. Комусь ковбаса по 2.25, а комусь відеомагнітофон. Але з точки зору вище - це просто 2 рівні світосприйняття - один мислить з бази вижити, інший з бази трошки вище - тобто розваги. Обидва рівні "хліба і видовищ" завжди використовуються для управління народами. 

Опубліковано
В 08.08.2025 в 01:59, Fura! сказал:

Але чесно, пишучи цей текст, глянув у вікно... Хто поставив цей довбаний фільтр мені? Чому за вікном стоять огидні панельні будинки? Як вийти із цього павільйону WB? 

Была бы цель - уехали бы из панелек. А не сидели бы депрессировали среди них.

Опубліковано
51 минуту назад, Fura! сказал:

це відверта маніпуляція... Візьмемо IMDb top 250 (мені ще трошки залишилося, щоб закрити цей список): Doctor Zhivago (1965), The Hunt for Red October, Eastern Promises, War and Peace - палітра залежить від сюжету, сезону, місця події. Тут Росія зображена досить яскраво. 

У фільмах Traffic, Sicario (я пишу англійською, бо не завжди впевнений у перекладі цих назв, тому ці фільми ви завжди знайдете в пошуку саме англійською мовою) це роблять спеціально, щоб передати спеку, пил, сухість повітря. Але те ж саме роблять для Техасу, Арізони - і ніхто не каже, що це змова проти Арізони. Бо там і справді сухо, там і справді пустеля (я там не був, але в це вірю). 

На вашому відео ми бачимо вибірку з кількох сцен, вирваних з контексту і подають їх як "загальне правило". Це називається "selective framing" - вибирають приклади, які підтверджують тезу, але ігнорують все інше. Як 1% та 99%. 

Палітра є інструментом емоцій, а не політичний прийом. Якщо в кадрі Росія взимку, під дощем - буде сірий фільтр. Якщо в кадрі Мексика в пустелі -буде жовтий.
А от змова тут є лише в головах тих, хто будь-що шукає "руку Заходу".

Але чесно, пишучи цей текст, глянув у вікно... Хто поставив цей довбаний фільтр мені? Чому за вікном стоять огидні панельні будинки? Як вийти із цього павільйону WB?  Чи це студія Довженка? 

вы рассказываете это все людям, которые выросли на голливудских фильмах? 

мы что, сами не помним как что показывается?

52 минуты назад, Fura! сказал:

Чому за вікном стоять огидні панельні будинки?

серьезно? когда ясно, сухо, светит солнышко и все утопает в зелени? 

вы хоть раз помните чтобы голливуд снимал панельки не в пасморную погоду поздней осенью после дождя?

а ракурсы? вы думаете нельзя одно и то же снять чтобы выглядело привлекательно и отталкивающе?

разве не очевидно, что кинематограф таким образом сильно влияет на сознание людей, формируя образ "града на холме", в результате чего туда стекаются инвестиции, мозги и другие ресурсы?

вы думаете они такие тупые, что не стали бы забесплатно получать такой положительный эффект для страны?

а вы не обращали внимание какие кадры используются в американских/британских медиа агентствах для изображения событий в китае и рф? там те же фильтры. 

есть тг каналы, которые об этом рассказывают. показывают фотку этого агентства, а рядом фотку того же места но без фильтров и обычным ракурсом. 

восприятие совершенно разное. "ой, это все просто фотограф так видит"

Опубліковано
1 час назад, aleksandr7434saman сказал:

Я что то не припомню чтобы, мои батьки ходили на работу, под дулом пистолета, получали ЗП, ездили в Ялту или Одессу в отпуск, под конвоем, получали

квартиру от предприятия насильственно.

43 минуты назад, aleksandr7434saman сказал:

В моем городке в Бессарабии, при УССР была Болгарская школа, Молдавская, Украинская и три Русские. Я учился в Русской, но все равно у нас был предмет Рiдна мова та литература. Родители отдавали ребенка в ту, которую считали нужным. 

Сегодня, в связи с депопуляцией остались 2-3 школы и естественно - все украинские - без выбора.

емоційний, з ноткою ностальгії і напевно, історично вірно. тільки відношення не має до мого поста. я не адвокат модерну, я лише відповіла на запитання, що:це була свідома стратегія зруйнувати імперський центр і сформувати нову вертикаль влади через національні форми. Ульянов боровся проти великодержавного шовінізму як загрози радянському проекту.Україна мала стати радянською не російською мовою, а українською.

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Подобається 4
  • Не подобається 1
Опубліковано
15 минут назад, MPrevail2 сказал:

Была бы цель - уехали бы из панелек.

дякую за рекомендацію. Але я не винен, що мій новий будинок збудували посеред обжитого району. Жити за містом у будні дні не зручно, логістично. Зручно жити за містом у вихідні дні, що я і роблю. 

Опубліковано
1 час назад, Totolya сказал:

выходит украина с помощью политических интриг

ааа-ха-ха - козацький лайк Вам - реально смішно.

ні, це план з розвалу Російської Імперії, узгоджений з Кайзерівською Охоронною, втілений іноагентом Російської Імперії - Ульяновим.

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки
  • Створити...