Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

• 3 місяці потому...
  • 3 року потому...
Опубліковано
4 часа назад, Аид сказал:

Бельгия обвиняет Нидерланды в воровстве ветра. Якобы их ветряки воруют ветер в Северном море и до бельгийских ветер не долетает.

Уровень отупения становится глобальным.

На самом деле, наоборот, Нидерланды заявили о снижении эффективности установок (да и то всего лишь до 3%) 

Опубліковано
13 минут назад, sim72pin сказал:

На самом деле, наоборот, Нидерланды заявили о снижении эффективности установок (да и то всего лишь до 3%) 

На самом деле можно глянуть статистику выработки и обнаружить что запланированные цифры и реальные очень расходятся.

Опубліковано
11 часов назад, Аид сказал:

На самом деле можно глянуть статистику выработки и обнаружить что запланированные цифры и реальные очень расходятся.

Да и по Британии можно глянуть ветряки могут в течении месяца а то и недели выдавать и 0,6ГВт и 24 ГВт. И головную боль энергетиков я прекрасно понимаю, когда зеленое говно зависит от капризов погоды а не от запасов угля под ТЭЦ или газа в ПГХ дабы маневрировать вокруг постоянства АЭС.

Все это работает пока Евросовок не побил горшки между собой.

Опубліковано

Не можу нічого сказати про масові СЕС, їхню ефективність та як страждають диспетчери. 
Але можу поділитися своїм досвідом. 

Маю маленьке швейне виробництво, з потребою 25-50 кВт в  робочий день, залежно від пори року. 

Поставив на дах 8 кВт панелей, інвертор на 10 кВт, акумулятори на 20 кВт. Я забезпечений електроенергією на 80%, мінімум. 

Все стало у 8000 дол, інвертор та акумулятори купував сам в Китаї, панелі дешевше було брати в Україні, монтаж, щитова, грозозахист, всі дроти, метал також купував тут. Сам не робив нічого, за все платив. 

При вартості е\е для підприємств 10+ грн (в моєму випадку 12+ грн) - це не тільки вигідно, але й зручно. Я забезпечений електрикою і можу безперебійно працювати. Нема Сонця - мені достатньо 3 години, щоб зарядити акумулятори. Повний блек-аут, хмарно - підключив генератор, беру максимум по номіналу, частина йде на цех, залишок - в акумулятор.

В гарний сонячний день я економлю  до 650 грн. 

Для підприємств - це реально вигідно та необхідно.

Користуюсь тільки повних три місяці, час покаже, як буде. Але зовсім не шкодую витрачених грошей. 

Чомусь впевнений, що найближчим часом бізнес буде платити по 15-18 грн за 1 кВт.. 

Що стосується великих виробництв. У знайомих річна потреба 320 МВт на рік, на даху стоїть 33 кВт панелей, за рік вони дали 35.1 мВт (не ідеальний кут, можна і більше зняти). Здається, що це ніщо? Але 35100*12 грн= 421200 грн.. та й трохи є. 

• Лайк 3
  • Дякую 1
  • Подобається 5

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки
  • Створити...