Аид Опубліковано 15 жовтня, 2021 Опубліковано 15 жовтня, 2021 Шото я не понял а почему дизельгенератор? 2 3 2 Цитата
San4es Опубліковано 25 травня, 2025 Опубліковано 25 травня, 2025 Уже три блекаута в Европе. Во всяком случае, что знаю сам. В Каннах во время кинофестиваля🤣 2 Цитата
Популярний пост Аид Опубліковано 29 травня, 2025 Популярний пост Опубліковано 29 травня, 2025 В 25.05.2025 в 21:01, San4es сказал: Уже три блекаута в Европе. Во всяком случае, что знаю сам. В Каннах во время кинофестиваля🤣 Бельгия обвиняет Нидерланды в воровстве ветра. Якобы их ветряки воруют ветер в Северном море и до бельгийских ветер не долетает. Уровень отупения становится глобальным. 14 1 2 Цитата
Аид Опубліковано 29 травня, 2025 Опубліковано 29 травня, 2025 https://www.power-technology.com/projects/seamade-offshore-wind-farm-north-sea/?cf-view €1,3 млрд https://www.power-technology.com/projects/northwester-2-offshore-wind-farm/?cf-view €700 млн 2 ярда на ветер... который увы поменялся. 2 2 Цитата
sim72pin Опубліковано 29 травня, 2025 Опубліковано 29 травня, 2025 4 часа назад, Аид сказал: Бельгия обвиняет Нидерланды в воровстве ветра. Якобы их ветряки воруют ветер в Северном море и до бельгийских ветер не долетает. Уровень отупения становится глобальным. На самом деле, наоборот, Нидерланды заявили о снижении эффективности установок (да и то всего лишь до 3%) Цитата
Аид Опубліковано 29 травня, 2025 Опубліковано 29 травня, 2025 13 минут назад, sim72pin сказал: На самом деле, наоборот, Нидерланды заявили о снижении эффективности установок (да и то всего лишь до 3%) На самом деле можно глянуть статистику выработки и обнаружить что запланированные цифры и реальные очень расходятся. 3 2 Цитата
Аид Опубліковано 30 травня, 2025 Опубліковано 30 травня, 2025 11 часов назад, Аид сказал: На самом деле можно глянуть статистику выработки и обнаружить что запланированные цифры и реальные очень расходятся. Да и по Британии можно глянуть ветряки могут в течении месяца а то и недели выдавать и 0,6ГВт и 24 ГВт. И головную боль энергетиков я прекрасно понимаю, когда зеленое говно зависит от капризов погоды а не от запасов угля под ТЭЦ или газа в ПГХ дабы маневрировать вокруг постоянства АЭС. Все это работает пока Евросовок не побил горшки между собой. 3 2 Цитата
Популярний пост Ирина_ Опубліковано 30 травня, 2025 Популярний пост Опубліковано 30 травня, 2025 В 25.05.2025 в 21:01, San4es сказал: Уже три блекаута в Европе. Во всяком случае, что знаю сам. В Каннах во время кинофестиваля🤣 модель дрібного продажу систем «під ключ» - зокрема, вітроенергетичних установок і фотоелектричних систем - часто виявляється економічно невигідною з точки зору масового ринку.значні фінансові стимули, спрямовані на масове просування відновлюваних джерел енергії, нерідко сприяють формуванню регуляторних ініціатив, що підмінюють економічну доцільність нормативним примусом.сприяють просуванню так званої «зеленої енергетики» шляхом лобіювання відповідних програм на рівні урядових структур, що, у свою чергу, веде до деформації першопочаткової(!!!) ідеї вітрогенераторів та фотоелектричних систем- енергетичної автономії індивідуальних домогосподарств(!!!). вітрова та сонячна енергетика, за своєю природою, характеризуються високим ступенем варіативності та залежності від погодних умов, що ускладнює прогнозування виробництва та створює дисбаланси між генерацією та споживанням у реальному часі. у зв’язку з цим різко зростає навантаження на системних операторів, які змушені компенсувати нестачу або надлишок електроенергії шляхом залучення резервних потужностей, зокрема традиційних теплових або гідроелектростанцій. така практика не лише нівелює екологічні переваги ВДЕ, але й підвищує вартість балансування системи, що, зрештою, лягає на кінцевого споживача у вигляді зростання тарифів та збоїв поставки,аварій.відсутність високоефективних систем накопичення енергії (energy storage) та недостатній розвиток "розумних" мереж (smart grids) ще більше загострюють проблеми адаптації мережевої інфраструктури до змін у структурі генерації.без вирішення питань технічної гнучкості,узгодження аспектів технічних можливостей та економічної вигоди, регіонального балансування, масове впровадження ВДЕ може не лише не призвести до декарбонізації, але й погіршити стабільність та надійність електропостачання - ефективна енергетична трансформація вимагає не стільки кількісного нарощування потужностей з відновлюваних джерел, скільки комплексного підходу до модернізації енергетичної системи, включно з удосконаленням інфраструктури, регуляторного середовища та економічних механізмів, що забезпечують її збалансованість і стійкість у довгостроковій перспективі. 7 2 3 Цитата
Fura! Опубліковано 31 травня, 2025 Опубліковано 31 травня, 2025 Не можу нічого сказати про масові СЕС, їхню ефективність та як страждають диспетчери. Але можу поділитися своїм досвідом. Маю маленьке швейне виробництво, з потребою 25-50 кВт в робочий день, залежно від пори року. Поставив на дах 8 кВт панелей, інвертор на 10 кВт, акумулятори на 20 кВт. Я забезпечений електроенергією на 80%, мінімум. Все стало у 8000 дол, інвертор та акумулятори купував сам в Китаї, панелі дешевше було брати в Україні, монтаж, щитова, грозозахист, всі дроти, метал також купував тут. Сам не робив нічого, за все платив. При вартості е\е для підприємств 10+ грн (в моєму випадку 12+ грн) - це не тільки вигідно, але й зручно. Я забезпечений електрикою і можу безперебійно працювати. Нема Сонця - мені достатньо 3 години, щоб зарядити акумулятори. Повний блек-аут, хмарно - підключив генератор, беру максимум по номіналу, частина йде на цех, залишок - в акумулятор. В гарний сонячний день я економлю до 650 грн. Для підприємств - це реально вигідно та необхідно. Користуюсь тільки повних три місяці, час покаже, як буде. Але зовсім не шкодую витрачених грошей. Чомусь впевнений, що найближчим часом бізнес буде платити по 15-18 грн за 1 кВт.. Що стосується великих виробництв. У знайомих річна потреба 320 МВт на рік, на даху стоїть 33 кВт панелей, за рік вони дали 35.1 мВт (не ідеальний кут, можна і більше зняти). Здається, що це ніщо? Але 35100*12 грн= 421200 грн.. та й трохи є. 3 1 5 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.