Digger Опубліковано 7 лютого Опубліковано 7 лютого (змінено) Украина рискует остаться без международного финансирования, что может привести к остановке социальных выплат уже в ближайшие месяцы, -Гетманцев. "Мы на грани финансовой катастрофы"... если условия программы не выполняются, транша не будет, а последствия лягут на плечи обычных граждан. Ранее Рада не смогла поставить на голосование ряд законов, которых требует МВФ. / Та шо ж такое... удивительно даже Змінено 7 лютого користувачем Digger 2 Цитата
Популярний пост orest777 Опубліковано 15 лютого Популярний пост Опубліковано 15 лютого В 07.02.2026 в 23:14, Digger сказал: Украина рискует остаться без международного финансирования, что может привести к остановке социальных выплат уже в ближайшие месяцы, -Гетманцев. "Мы на грани финансовой катастрофы"... если условия программы не выполняются, транша не будет, а последствия лягут на плечи обычных граждан. Ранее Рада не смогла поставить на голосование ряд законов, которых требует МВФ. / Та шо ж такое... удивительно даже Є невеличка проблема: МВФ вимагає не те, що "не можуть поставити на голосування"... Держборг України станом на 31 грудня 2025 року - вже 9 трлн грн, майже 100% ВВП. Лише за 2025 рік борг виріс на 2 трлн грн. Головні джерела боргу 2025 року: 37,9 млрд дол. — кредити ERA від G7; 12,1 млрд дол. — фінансування від ЄС. Переважно це пільгові кошти партнерів, а не комерційні позики під високі відсотки, через це середня вартість боргу впала до 4,55% (у 2021 було 7,2%). Структура за кредиторами: 66% — пільгові позики від урядів і МФО; 22% — внутрішні ОВДП; 10% — зовнішні ринкові папери. За валютами: євро — 46%, долар — 23%, гривня — 21%. З хорошого: строк до погашення боргу зріс з 6,3 року у 2021 до 13,4 року у 2025. Зовнішній борг — взагалі до 15,7 року. Є й проблеми: 75% боргу — зовнішній. Понад 40% усього держборгу — перед ЄС. Пільговий період мине і борг треба буде віддавати. Хіба до того часу ми станемо членом ЄС і борг нам спишуть. Але ідея перевиборів затьмарює очі і будь які перспективи… 5 11 1 4 Цитата
Digger Опубліковано 16 лютого Опубліковано 16 лютого В 15.02.2026 в 12:04, orest777 сказал: Хіба до того часу ми станемо членом ЄС і борг нам спишуть. Ви вважаєте, що це реалістичні сподівання? Я навпаки... 2 1 Цитата
Аид Опубліковано 16 лютого Опубліковано 16 лютого 3 часа назад, Digger сказал: Ви вважаєте, що це реалістичні сподівання? Я навпаки... Догонят и еще раз спишут 5 2 2 2 Цитата
Аид Опубліковано 20 лютого Опубліковано 20 лютого Венгры пока блокируют 90 млрд кредита. Блокируют на пару Словаками поставки ДТ, перед сельхозсеоном. 2 Цитата
Популярний пост orest777 Опубліковано 22 лютого Популярний пост Опубліковано 22 лютого В 16.02.2026 в 16:20, Digger сказал: Ви вважаєте, що це реалістичні сподівання? Я навпаки... Станом на зараз імовірність як в анекдоті про зустріти динозавра: 50 на 50 :) Якщо серйозно, то Україна може цікавити ЄС з кількох причин: - ємний контрольований ринок збуту. Уже не актуально. Більшість платоспроможного населення виїхало в той же ЄС, піднімаючи ВВП окремих країн досить суттєво - перспективна економіка з висококваліфікованими кадрами, територія, на якій з мінімальними витратами можна швидко налагодити виробництво всього, що не хочуть виробляти і з дуже привабливою собівартістю. Не актуально, більшість виробничих площадок зруйновані, фундаментальні чинники (доступність і достатність електроенергії, морська логістика, вигідні маршрути сушею в Азію і тд) уже відсутні. Значна частина родовищ копалин, які могли цікавити союз під окупацією - величезні можливості АПК. Теж уже не цікаво через значні руйнування інфраструктури та проблеми з морською і річковою логістикою (в середині союзу вистачає свого виробництва а можливість експортувати за межі союзу вирощену в Україні продукцію значно ускладнені) - залишається тільки безпекова складова, ЗСУ зараз єдиний дієвий інструмент безпеки в регіоні. Але питання що ефективніше: абсорбувати цілу країну з проблемами на трильйони чи найняти військових в свої армії. Старі норми моралі і права у світі руйнуються з неймовірною швидкістю. Право сили уже сприймається досить адекватно у всьому світі, тільки стоїть питання хто сильний: якщо свої то взагалі ок. Чи в питанні подальшого майбутнього України переможуть старі норми і цінності, чи ми зможемо бути переконливими в новій парадигмі чи спрацює третій варіант розвитку подій поки сказати важко. Все ще змінюється... 8 4 4 Цитата
+escobar Опубліковано 22 лютого Опубліковано 22 лютого On 2/16/2026 at 2:20 PM, Digger said: Ви вважаєте, що це реалістичні сподівання? Я навпаки... Есть момент политической целесообразности и долга. Или вы думаете что Польша оказалась на привилегированом счету у западных стран начиная с 90х просто так? 1 Цитата
+escobar Опубліковано 22 лютого Опубліковано 22 лютого (змінено) Либо евроинтеграция, либо "Воссоединение", российские войска с ракетной составляющей в Ужгороде и Яворове, страны ЕС ссутся в подштаники и гадят в памперсы. Время вилять задом закончилось. Змінено 22 лютого користувачем escobar Цитата
сказкин Опубліковано 23 лютого Опубліковано 23 лютого Мне становится понятно,что мы все зашли в тупик с предсказанием курса долара.Кроме экономики,сейчас очень много влияет политика,которая меняется очень быстро и в разные стороны.Все смешалось в кучу.Утром одни мысли ,вечером другие.Я думаю,что Ормузкий пролив готов к войне.Удар по ирану в контексте.А это значит сумашедшие цены на нефть и т д.Я думаю это начнется в марте.И война будет не быстрой,а затяжной.Ближний Восток подгорает понемногу... 1 1 2 Цитата
Популярний пост orest777 Опубліковано 23 лютого Популярний пост Опубліковано 23 лютого 2 часа назад, сказкин сказал: Мені стає зрозуміло, що ми всі зайшли в глухий кут з прогнозом курсу долара. Крім економіки, зараз дуже багато впливає політика, яка змінюється дуже швидко і в різні сторони. Все змішалося в купу. нафта і т д. Я думаю це почнеться в березні. І війна буде не швидкою, а затяжною. Іранська нафта не складає визначного обсягу реалізації через санкції. Тому якогось катастрофічного росту ціни не передбачаю. Під час 12ти денної війни з Ізраїлем минулого року нічого такого не було. Вплив на фінансові ринки світу буде залежати не від тривалості бойових дій а від успішності дій військ США і їх союзників. Але технологічні відмінності і рівень озброєння і виконавців такий, що важко уявити тріумф персів. Ну і абсолютна залежність ціни грн від дій і бажань НБУ а не подій в Ірані є не останньою причиною того щоб з нею (ціною грн) нічого надзвичайного не сталося. 4 5 8 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.