alex790579 Опубліковано 16 жовтня, 2024 Опубліковано 16 жовтня, 2024 (змінено) 30 минут назад, Moskit сказал: Все гарно описано та спрогнозовано, лишилося маленьке нез'ясоване питання (принаймі для мене): В якій валюті із запропонованих (юань, рупія, рубль) будуть розраховуватися між собою Індія та Китай? А в іншому - все виглядає перфектно) Це вже з іншого більш давнього посту цього ж автора: "В первую очередь, речь о крупнейших участниках БРИКС: России, Индии и Китае. Будет создана расчетно-платежная платформа БРИКС-Bridge. Ее запустят на базе трех цифровых валют: цифрового юаня, рубля и рупии. Это промежуточное звено между денежными агрегатами М0 (наличка) и М1 (счета в нацвалютах). Назовем ее М 0-1. То есть на одну платформу зальют три цифровые валюты, что позволит проводить расчеты между компаниями трех стран в режиме 24/7 и в течение нескольких минут на транзакцию. Платформа также позволит открывать мультивалютные счета и депозиты в цифровой валюте той или иной страны без прямой конвертации в другие валюты. Таким образом, из расчетов полностью выводятся китайские и индийские банки, которые боятся западных санкций и ограничивают операции с российскими компаниями. Расчеты теперь будут организовывать центральные банки, в обход банковской системы второго уровня - коммерческих банков. Скорее всего, данную модель акцептуют на саммите БРИКС в Казани. Как ограничить ее работу с помощью санкций? Тут придется блокировать работу центробанков трех стран: Китая, РФ и Индии. Реально ли это? Оставлю за скобками" Я скажу так - це точка зору. Я не економіст і не можу проаналізувати життєздатність наведеної Кущем моделі. Можливо, мають місце маніпуляції інформацією - не знаю. Може, хтось більш компетентний в цьому питанні знайде нестиковки. Але моє імхо - ця версія виглядає дійсно логічно. І якщо вона справдиться то дійсно кардинально змінить розклад сил. Змінено 17 жовтня, 2024 користувачем alex790579 Цитата
Moskit Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 (змінено) 15 хвилин тому, alex790579 сказав: Я скажу так - це точка зору. Я не економіст і не можу проаналізувати життєздатність наведеної Кущем моделі. Можливо, мають місце маніпуляції інформацією - не знаю. Може, хтось більш компетентний в цьому питанні знайде нестиковки. Але моє імхо - ця версія виглядає дійсно логічно. виділеному жирним тексту - "бурхливі, тривалі оплески, які місцями переходять в овації" (с) аналітик так багато і гарно написав про майбутнє, але на сьогодні наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). П.С. скільки років треба вирощувати і збирати чай на 20 млрд доларів? П.П.С. "роздуми Куща" про майбутні розрахунки нагадали стару історію про Вовочку, який питав у тата "Що таке реальне та віртуальне?") Змінено 17 жовтня, 2024 користувачем Moskit 2 1 1 Цитата
alex790579 Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 4 минуты назад, Moskit сказал: виділеному жирним тексту - "бурхливі, тривалі оплески, які місцями переходять в овації" (с) аналітик так багато і гарно написав про майбутнє, але на сьогодні наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). П.С. скільки років треба вирощувати і збирати чай на 20 млрд доларів? Якщо (це ключове слово))) я вірно зрозумів теорію - то мова йде про мультивалютні платежі за допомогою блокчейн- технологій, при яких в транзакціях закладено співвідношення курсів однієї валюти до іншої, і, відповідно, таким чином визначена вартість товарів або послуг, які продаються/купляються. Такий собі опосередкований натуральний товарообмін. Тоді дійсно - в перспективі цим країнам долар (або євро) будуть непотрібні. Ну, якось так бачу. Але, повторюсь - не спеціаліст. Цікаві думки людей обізнаних з цього приводу, які могли спрогнозувати, скажімо, майбутнє долара як валюти резервування... Цитата
Moskit Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 (змінено) 6 хвилин тому, alex790579 сказав: Якщо (це ключове слово))) я вірно зрозумів теорію - то мова йде про мультивалютні платежі за допомогою блокчейн- технологій, при яких в транзакціях закладено співвідношення курсів однієї валюти до іншої, і, відповідно, таким чином визначена вартість товарів або послуг, які продаються/купляються. Такий собі опосередкований натуральний товарообмін. Тоді дійсно - в перспективі цим країнам долар (або євро) будуть непотрібні. Ну, якось так бачу. Але, повторюсь - не спеціаліст. Цікаві думки людей обізнаних з цього приводу, які могли спрогнозувати, скажімо, майбутнє долара як валюти резервування... скоріше за все, але є маленьке "але" (я теж не спеціаліст, можливо помилаюсь): розрахунки в "цифрових валютах" мають бути узаконеними на рівні законодавчих органів країн і тільки після цього будуть "припасовуватися" одна до одної деталі цих майбутніх операцій. Тобто поки що - це розмови про "віртуальне" П.С. до речі останній "прикордонний конфлікт" між Індією та Китаєм був лише чотри роки тому, із потерпілими з обох боків Змінено 17 жовтня, 2024 користувачем Moskit 1 Цитата
alex790579 Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 (змінено) 24 минуты назад, Moskit сказал: наш північний сусід (боронь Боже від нього) поставив нафти до Індії на 20 (чи вже може на всі 40 млрд доларів) і жодного "живого долара" за це не отримав. Пропонують тільки рупії, або вкладатися в економіку Індії, або забирати індійським чаєм). П.С. скільки років треба вирощувати і збирати чай на 20 млрд доларів? А яка тоді різниця, власне, північному сусіду, в чому отримати оплату за поставлені енергоресурси - у чаї чи у ліках, чи ще в чомусь, якщо співвідношення вартості нафти до цих товарів буде чітко й адекватно визначене? Змінено 17 жовтня, 2024 користувачем alex790579 Цитата
alex790579 Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 2 минуты назад, Moskit сказал: розрахунки в "цифрових валютах" мають бути узаконеними на рівні законодавчих органів країн і тільки після цього будуть "припасовуватися" одна до одної деталі цих майбутніх операцій. Согласие есть продукт при полном непротивлении сторон ©️ Цитата
Moskit Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 4 хвилини тому, alex790579 сказав: А яка тоді різниця, власне, північному сусіду, в чому отримати оплату за поставлені енергоресурси - у чаї чи у ліках, чи ще в чомусь, якщо співвідношення вартості нафти до цих товарів буде чітко й адекватно визначене? хочуть бартерні відносини - нехай так і буде. Ми це проходили в 90-х, коли зарплату видавали "товарами народного споживання" і люди замість грошей мусили міняти кастрюлі з емальованими баняками на гроші. Кому зарплату давали горілкою - були у виграші, одразу до поляків) от тільки і ліки, і чай мають терміни придатності( Треба добре порахувати, скілько того треба взяти. А якщо ще й Китай захоче замість юаней зелений чай підсунити? 7 хвилин тому, alex790579 сказав: Согласие есть продукт при полном непротивлении сторон ©️ не має і не буде там "по любви") 2 Цитата
Modestus Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 1 час назад, Moskit сказал: "роздуми Куща" про майбутні розрахунки нагадали стару історію про Вовочку, який питав у тата "Що таке реальне та віртуальне?") Новая платежная система БРИКС Цитата
Moskit Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 6 годин тому, Modestus сказав: Новая платежная система БРИКС якщо точніше, то це роздуми про планування нової платіжну систему. що з того вийде побачимо: що запланували - через декілька тижнів, як буде працювати - 1 Цитата
Modestus Опубліковано 17 жовтня, 2024 Опубліковано 17 жовтня, 2024 2 часа назад, Moskit сказал: якщо точніше, то це роздуми про планування нової платіжну систему Я мав на увазі, насамперед, що це роздуми не лише Куща. І взагалі, теорія створення декількох валютних зон існує давно і вже здійснюється її реалізація на практиці: http://bulletin-econom.univ.kiev.ua/wp-content/uploads/2016/01/110_10.pdf 1 2 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.