Fat Point Опубліковано 29 липня, 2024 Опубліковано 29 липня, 2024 24 минуты назад, Modestus сказал: до закінчення воєнного стану в країні. Очень размытая формулировка . Я думаю ни он ,никто другой не понимает когда вп закончится. Если учитывать стандартные фразы ,которые мы слышим несколько лет "выйдем на границы 1991 г","вернём Крым "," мирные переговоры с Рф - не ко времени "и т.д. , то можно предположить ,что военные действия злостно затягиваются и вп не скоро закончится.. Естественно ,что фиксация курса на каких-то цифрах не даст продолжительный эффект. Наступит двоекурсие, троекурсие и на чёрном рынке курс будет выше. 1 1 Цитата
Аид Опубліковано 29 липня, 2024 Опубліковано 29 липня, 2024 2 часа назад, Fat Point сказал: Очень размытая формулировка . Я думаю ни он ,никто другой не понимает когда вп закончится. Если учитывать стандартные фразы ,которые мы слышим несколько лет "выйдем на границы 1991 г","вернём Крым "," мирные переговоры с Рф - не ко времени "и т.д. , то можно предположить ,что военные действия злостно затягиваются и вп не скоро закончится.. Естественно ,что фиксация курса на каких-то цифрах не даст продолжительный эффект. Наступит двоекурсие, троекурсие и на чёрном рынке курс будет выше. 20 августа протухнет верховная рада и власти в стране по факту не будет. Любые принятые законы не будут иметь силы. 4 3 Цитата
vladimirs Опубліковано 29 липня, 2024 Опубліковано 29 липня, 2024 20 минут назад, Аид сказал: 20 августа протухнет верховная рада и власти в стране по факту не будет. Любые принятые законы не будут иметь силы. ничего по факту не изменится 1 Цитата
Аид Опубліковано 29 липня, 2024 Опубліковано 29 липня, 2024 58 минут назад, vladimirs сказал: ничего по факту не изменится Для простых смертных да. Однако все имеет последствия в перспективе. 2 4 1 Цитата
Modestus Опубліковано 8 серпня, 2024 Опубліковано 8 серпня, 2024 Богдан Данилишин: На чому трималася стабільність економіки і що буде далі? Цитата З початку 2024 р. строкові гривневі депозити населення зросли на 20 млрд грн, а чиста купівля іноземної валюти населенням склала 4,3 млрд дол. Тобто у січні-травні привабливість гривневих активів відносно валютних склала "1:8", в т.ч. у травні "1:10". Ніякої ефективної трансмісії облікова ставка не здійснює та фактично жодних валютних ризиків не нівелює. Політика "приваблення гривневих активів" дуже дорого обходиться державному бюджету. Так, за 5 місяців 2024 р. приріст строкових гривневих депозитів населення у банківській системі склав +20 млрд грн, а виплати НБУ процентів банкам за депозитними сертифікатами - 37 млрд грн. Ще з пресконференції НБУ ми дізналися про справжню мету валютної лібералізації, затіяної НБУ в 2023 році. Виявляється метою була поява волатильності на валютному ринку! Однак, представники НБУ з кам’яними обличчями розказували про "волатильність", як про чергову перемогу НБУ. Волатильність – це завжди ознака спекулятивних тенденцій. І метою адекватної монетарної політики завжди є – ЗНИЖЕННЯ ВОЛАТИЛЬНОСТІ РИНКІВ, а не її підвищення. НБУ вказав і основного винуватця підвищення валютного попиту. Виявляється – це Уряд, який здійснює видатки із коштів міжнародної допомоги. Склалося враження, що НБУ тільки зараз зрозумів, що в країні війна, а державні фінанси є глибоко дефіцитними. Чому ж НБУ не враховував цей фактор раніше, коли запускав свою Стратегію валютної лібералізації? Прорахунки політики НБУ множаться з кожним днем, найбільш яскраво виражені з них - наступні: прогноз інфляції (похибка 130%); провал з монетарною трансмісією (процентна маржа банків стійко тримається на рівні 12 відс. пунктів і розширюється (!) незважаючи на зменшення частки проблемних кредитів); неадекватність політики "приваблення гривневих активів" (населення віддає перевагу валютним активам проти гривневих у пропорції "10 до 1"); провал з прогнозом динаміки валютних резервів (похибка 4 млрд дол.); незначне відновленням кредитування (рівень кредитування залишається на мізерних рівнях близько 10% ВВП); https://www.epravda.com.ua/columns/2024/08/7/717697/ Цитата
Modestus Опубліковано 4 жовтня, 2024 Опубліковано 4 жовтня, 2024 МВФ прогнозує дефіцит фінансування в Україні до $26 мільярдів у наступному році Цитата Оцінки прогнозу Міжнародного валютного фонду щодо дефіциту державного фінансування в Україні на 2025 рік зберігаються на рівні до $26 млрд, але за результатами останнього перегляду програми EFF цей показник може змінитися. Про це сказала в четвер у Вашингтоні директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак, передає власний кореспондент Укрінформу. Козак також поінформувала, що засідання виконавчої ради МВФ щодо виділення наступного траншу для України в межах програми розширеного фінансування очікується до річних зборів МВФ і Світового банку, запланованих на 21-26 жовтня. https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3912517-mvf-prognozue-deficit-finansuvanna-v-ukraini-do-26-milardiv-u-nastupnomu-roci.html 3 1 Цитата
Modestus Опубліковано 7 жовтня, 2024 Опубліковано 7 жовтня, 2024 Міжнародні резерви становили 38,9 млрд дол. США за підсумками вересня Цитата Станом на 1 жовтня 2024 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 38 898,6 млн дол. США. У вересні вони знизилися на 8,1%. Така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для покриття структурного дефіциту валюти на ринку та згладжування курсових коливань, а також борговими виплатами країни в іноземній валюті. Ці операції були частково компенсовані надходженнями від розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики (валютні ОВДП) та одним із найменших з початку року обсягів міжнародної допомоги, що надійшли у вересні після значних обсягів у серпні. Це вкотре продемонструвало притаманну для цього року неритмічність надходження допомоги від міжнародних партнерів. https://bank.gov.ua/ua/news/all/mijnarodni-rezervi-stanovili-389-mlrd-dol-ssha-za-pidsumkami-veresnya Довідково: Станом на 1 вересня 2024 року міжнародні резерви України становили 42 330,5 млн дол. США. 2 Цитата
alex790579 Опубліковано 16 жовтня, 2024 Опубліковано 16 жовтня, 2024 (змінено) От Куща. Точка зрения на возможную будущую расстановку сил на мировых финансовых рынках, а также на будущее позиционирование доллара как мировой резервной валюты, а также других валют в которых ранее производились международные финансовые рассчёты. "Держим в уме", что рынок, как правило, отыгрывает слухи и возможные потрясения заранее (лонгрид): Проясняется часть повестки на саммите БРИКС. Одна из ключевых частей переговоров - создание альтернативной финансовой инфраструктуры. Обсуждается три ключевых элемента оной: 1. Трансграничная платежная система БРИКС. Я ее уже описывал в своих постах: три цифровые валюты (юань, рупия, рубль), клиринг по операциям, режим 24/7 без комиссий и мультичастотное курсообразование на базе смарт-контрактов. Тут больше удар по доллару, так как огромный сегмент расчетов уйдет на цифровую платформу БРИКС. 2. Депозитарий ценных бумах БРИКС. Аналог Euroclear. Тут удар по европейской депозитарной инфраструктуре и ее доходам. 3. Система перестрахования БРИКС. Тут уже удар по британским страховщикам. Кстати, в рамках БРИКС уже создан и свой аналог Всемирного банка или МВФ - Новый банк развития под руководством Дилмы Русеф, которая ранее занимала пост президента Бразилии. Основная цель - распараллелить финансовые системы стран БРИКС на оншорную фиатную, классическую ("дружит" с евро и долларом, то есть с США и ЕС). И оффшорную цифровую (машет доллару и евро ручкой). Оншорная - для линка национальных, классических финансовых систем с Западом. Оффшорная - для операций внутри БРИКС и со странами глобального мира в рамках нового цифрового финтеха. Вот вам и на практике революция Глобального Юга против неэквивалентного глобального обмена фиатных резервных валют Запада на материальные ресурсы развивающихся стран. Ну и конечно, одна из целей - обход санкций и недопущение блокировки активов стран БРИКС в будущем. Я проанализировал аналитический доклад БРИКС по созданию альтернативной финансовой системы и нашел любопытную табличку. На данный момент в мире заблокировано: - 120 млрд дол Ирана. - 300 млрд дол РФ. - 168 млрд дол Ливии. - 12 млрд дол Афганистана. - 31 тонна золота Венесуэлы. И это уже не копейки заблокированных средств КНДР или Сирии. На эти деньги жить можно... Змінено 16 жовтня, 2024 користувачем alex790579 4 1 1 4 5 Цитата
Moskit Опубліковано 16 жовтня, 2024 Опубліковано 16 жовтня, 2024 3 години тому, alex790579 сказав: 1. Трансграничная платежная система БРИКС. Я ее уже описывал в своих постах: три цифровые валюты (юань, рупия, рубль), клиринг по операциям, режим 24/7 без комиссий и мультичастотное курсообразование на базе смарт-контрактов. Все гарно описано та спрогнозовано, лишилося маленьке нез'ясоване питання (принаймі для мене): В якій валюті із запропонованих (юань, рупія, рубль) будуть розраховуватися між собою Індія та Китай? А в іншому - все виглядає перфектно) 1 Цитата
alex790579 Опубліковано 16 жовтня, 2024 Опубліковано 16 жовтня, 2024 (змінено) 30 минут назад, Moskit сказал: Все гарно описано та спрогнозовано, лишилося маленьке нез'ясоване питання (принаймі для мене): В якій валюті із запропонованих (юань, рупія, рубль) будуть розраховуватися між собою Індія та Китай? А в іншому - все виглядає перфектно) Це вже з іншого більш давнього посту цього ж автора: "В первую очередь, речь о крупнейших участниках БРИКС: России, Индии и Китае. Будет создана расчетно-платежная платформа БРИКС-Bridge. Ее запустят на базе трех цифровых валют: цифрового юаня, рубля и рупии. Это промежуточное звено между денежными агрегатами М0 (наличка) и М1 (счета в нацвалютах). Назовем ее М 0-1. То есть на одну платформу зальют три цифровые валюты, что позволит проводить расчеты между компаниями трех стран в режиме 24/7 и в течение нескольких минут на транзакцию. Платформа также позволит открывать мультивалютные счета и депозиты в цифровой валюте той или иной страны без прямой конвертации в другие валюты. Таким образом, из расчетов полностью выводятся китайские и индийские банки, которые боятся западных санкций и ограничивают операции с российскими компаниями. Расчеты теперь будут организовывать центральные банки, в обход банковской системы второго уровня - коммерческих банков. Скорее всего, данную модель акцептуют на саммите БРИКС в Казани. Как ограничить ее работу с помощью санкций? Тут придется блокировать работу центробанков трех стран: Китая, РФ и Индии. Реально ли это? Оставлю за скобками" Я скажу так - це точка зору. Я не економіст і не можу проаналізувати життєздатність наведеної Кущем моделі. Можливо, мають місце маніпуляції інформацією - не знаю. Може, хтось більш компетентний в цьому питанні знайде нестиковки. Але моє імхо - ця версія виглядає дійсно логічно. І якщо вона справдиться то дійсно кардинально змінить розклад сил. Змінено 17 жовтня, 2024 користувачем alex790579 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.