Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
31 минуту назад, Fura! сказал:

Перепрошую, що втручаюсь у дискусію експертів, які все бачать наскрізь. Я от менш проникливий, і в мене є проста дилема: чому на майдані стрибали одні, а Росія сьогодні зрівнює з землею саме російськомовні міста? Причому чим більше там етнічних росіян - тим більше руїн... 

Географія - вони ближче.

Рф ніколи історично не вміла у точкові спецоперації - немає структур з компетенціями, скажімо, Моссаду, усі військові операції по типу "слон в посудній лавці". 

Але як це відміняє роль майдану як каталізатора цих процесів (війни)?

Опубліковано
2 часа назад, Fura! сказал:

Перепрошую, що втручаюсь у дискусію експертів, які все бачать наскрізь. Я от менш проникливий, і в мене є проста дилема: чому на майдані стрибали одні, а Росія сьогодні зрівнює з землею саме російськомовні міста? Причому чим більше там етнічних росіян - тим більше руїн... 

Зачем вы задаёте такой  вопрос ,на который легко ответить . Давайте что-нибудь посложнее придумайте.😂

Никакой связи тут нет (см выделенное ) ,руин тем больше ,чем дольше идут боевые действия в этом городе. Есть примеры мгновенного захвата городов в 2022 году целыми и невредимыми. Названия этих городов думаю знаете.

• Лайк 2
  • Подобається 1
  • Не подобається 2
Опубліковано
8 часов назад, San4es сказал:

Был там раз. Более там бывать не хочу. Впечатления 2012 года. 

Слабохарактерний🤣.

Зараз у рази менше туристів-іноземців, але в рази більше "туристів"-українців.

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Хаха 1
Опубліковано
3 часа назад, Fura! сказал:

є дипломатія

минские соглашения, запад признался что изначально никто договариваться не собирался, а тянули время чтобы решить вопрос военным путем. 

економічні санкції

наши сами с удовольствием разрывали все связи вредя своей экономике и усложняя жизнь простым людям. так что любым санкциям были бы только рады. 

політичний тиск

конкретней? у них что, была сетка НКОшек, чтобы качать медийку и выводить улицу если что не так?

інформаційна робота

каким образом?

против этого работали на самом высоком уровне. все блочилось, любой рубль из рф, любое слово в пользу рф - измена родине. 

война так то с 2014го, и все душилось на корню максимально жестко

робота з кордонами і правоохоронними органами

это вообще как? можно конкретней?

Я б зробив із анексованого Донбасу справжній, процвітаючий суб'єкт ФР, дивлячись на який, мешканець Тернополя би задумався, а чи не краще було б жити разом?.. 

1. житель тернополя бы об этом не узнал. жителю тернополя заблочили все российские источники, объяснили что там одно вранье, и что на самом деле что у них даже унитазов нет.

2. чем бы это помогло, если донбас по конституции украинский, запад признает его украинским, поэтому военную операцию украины запад бы признал абсолютно легальной, и все равно во всем была бы виновата рф потому что оккупировала его, убила всех украинцев и завезла туда русских.

Але є різні способи воювати: точечні удари по військових об’єктах, штурми з мінімальною шкодою для цивільної інфраструктури

вот я играю за украину, вы за рф. 

я размещаю солдат в городской многоэтажке. почему? потому что знаю, что враг не будет сносить ее. 

враг же бьет только военным объектам, а для многоэтажек используют штурмы, чтобы не дай бог ничего не повредить. 

понятно что при штурме русских умрет гораздо больше, чем если снести кабом. 

получается потерять много своих солдат ради сохранения укрепов врага - это ваша тактика?

и даже если бы они это сделали, что бы это дало?

нам бы объяснили, что здания не разрушают, потому что украинские войска не защищаются в городах, что русские просто кошмарят мирное население, и что они используют своих солдат как пушечное мясо, что им лучше потерять сотню жизней, но сберечь пару снарядов. 

в общем все равно ни слова хорошего в их сторону не сказали бы, а представили все так, что они все равно все делают неправильно, все делают как можно хуже. 

• Лайк 4
  • Дякую 3
  • Подобається 2
  • Не подобається 6
Опубліковано
2 години назад, Totolya сказав:

в общем все равно ни слова хорошего в их сторону не сказали бы, а представили все так, что они все равно все делают неправильно, все делают как можно хуже. 

Виносять інфраструктуру , елетростанції вони теж бо там ЗСУ шна арта засіла? )

В прифронтових зонах любі місця де є скупчення військових типу магазинів, генделиків, пошт все виноситься.  Рф на жертви серед цивільних не зважає. 

За оцінками Організації Об'єднаних Націй, з початку повномасштабної війни в Україні було вбито близько 13 тисяч мирних жителів. Як передає агенція dpa, про це у вівторок, 8 квітня, повідомив у Раді Безпеки в Нью-Йорку координатор ООН з надання надзвичайної допомоги Том Флетчер. Згідно з даними Управління Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ), у період з 24 лютого 2022 року по 31 березня 2025 року в Україні було підтверджено загибель щонайменше 12 910 людей серед цивільного населення, у тому числі 682 дитини, а ще майже 30 700 отримали поранення. 

Це лиш дані з контрольованих Україною територій, кількість постраждалих під час окупації ніхто не знає. 

• Дякую 1
  • Сумно 2
  • Подобається 4
Опубліковано
5 часов назад, Олександрм сказал:

Это логистика. По правилам военных действий ,кто сумеет разрушить больше логистики ,тот и заработает очки. Украина разрушает российскую логистику внутри России также само. Или это другое ?

А дальше будет зависеть от количества ресурсов или для охраны логистики или для восстановления.

Это борьба за истощение противника.

Вообще в стране работает пропагандистская машина для радикализации общества и я рада констатировать  тот факт ,что часть населения не клюют на пропаганду и имеют своё мнение ,отличное от офисного. Это даёт надежду.

• Лайк 1
  • Хаха 1
  • Не розумію 1
  • Подобається 2
  • Не подобається 1
Опубліковано
11 часов назад, Totolya сказал:

минские соглашения, запад признался что изначально никто договариваться не собирался, а тянули время чтобы решить вопрос военным путем. 

Спочатку я думав відповідати на кожну репліку окремо, але це складно, тому я процитував тільки одну (і мова не про неї). 
У всій вашій відповіді я бачу тільки  одне - все одно домовлятися не можна, санкції не працюють, політичний тиск - це змова НКО, інформаційна робота - це зрада, а воювати і руйнувати міста - це ок. 

Мінські угоди. Україна підписала їх після Іловайська й Дебальцевого, щоб зупинити гарячу фазу. Росія жодного разу не виконала базові пункти: припинення вогню, контроль кордону, обмін полоненими. Коли одна сторона системно порушує і казати, що ніхто домовлятися не збирався - це маніпуляція.

Санкції існують не для того, щоб було приємно, а щоб зробити війну дорожчою для еліт і посилити тиск на систему. Сам факт, що Росія роками будує схеми обходу і жаліється на несправедливість, показує, що це працює.

Політичний тиск- це не сітка НКО, а міжнародні суди, дипломатична ізоляція, візові й фінансові санкції для конкретних людей.

Інформаційна робота - це теж не зрада. Це розслідування, перевірка фактів, медійні кампанії, які доносять правду про злочини. Завдяки цьому світ бачить Бучу, Маріуполь і Голодомор, а не захист російськомовних.

Так як їм воювати? дуже просто. Якщо ти справді захищаєш росіян, то не розстрілюєш Харків, Маріуполь і Донецьк, не депортуєш дітей і не ставиш фільтраційні табори. Це не захист, а окупація й геноцид. 

Пам'ятаю одну із перших пар якогось міжнародного права, не можу згадати, якого саме. Коли на лекції прозвучала тема "Закони та звичаї війни", то у мене просто вирвався такий різких сміх, наче я реально почув короткий, але дуже смішний анекдот. Разом з цим ще було б цікаво почути про "Правила розбійного грабежу" та "Естетика серійного гвалтівника".  Але саме цей парадокс і є основою міжнародного права, якщо вже людство не може уникнути воєн, воно намагається хоча б обмежити найбільші жахіття.

Тож коли ви мене питаєте: “А як Росії треба було воювати?” - відповідь проста - НІЯК. Бо можна дотримуватися дипломатії, санкцій, політичного тиску. Але якщо вже вони вибрали війну - то як мінімум можна було б не топтати всі закони та звичаї війни, які людство створювало роками. А вони вибрали саме шлях масових злочинів.

Новий робочий тиждень стартував, у мене купа справ. Час витрачати на суперечки, де ніхто нікого не переконає, сенсу не бачу. Працювати корисніше, ніж доводити очевидне...

• Дякую 4
  • Подобається 4
  • Не подобається 1
Опубліковано (змінено)
11 часов назад, Олександрм сказал:

В прифронтових зонах любі місця де є скупчення військових типу магазинів, генделиків, пошт все виноситься.  Рф на жертви серед цивільних не зважає. 

За оцінками Організації Об'єднаних Націй, з початку повномасштабної війни в Україні було вбито близько 13 тисяч мирних жителів. Як передає агенція dpa, про це у вівторок, 8 квітня, повідомив у Раді Безпеки в Нью-Йорку координатор ООН з надання надзвичайної допомоги Том Флетчер. Згідно з даними Управління Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ), у період з 24 лютого 2022 року по 31 березня 2025 року в Україні було підтверджено загибель щонайменше 12 910 людей серед цивільного населення, у тому числі 682 дитини, а ще майже 30 700 отримали поранення. 

Це лиш дані з контрольованих Україною територій, кількість постраждалих під час окупації ніхто не знає. 

Январь 2008 г. — Обновление данных о потерях в Ираке

Дальнейшие исследования, проведенные ORB совместно с исследовательским партнером IIACSS, подтверждают нашу предыдущую оценку, согласно которой в результате конфликта, начавшегося в 2003 году, погибло более 1 000 000 иракских граждан.

В ответ на предыдущие исследования ORB, основанные на опросах, проведенных преимущественно в городах, мы провели почти 600 дополнительных интервью в сельской местности. В целом, результаты соответствуют «городским результатам», и теперь мы оцениваем число погибших с марта 2003 года по август 2007 года, вероятно, порядка 1 033 000 человек. С учетом погрешности, связанной с данными подобных опросов, предполагаемый диапазон составляет от 946 000 до 1 120 000 человек.

Дополнительную информацию об исследовании, наших расчётах, формулировках анкеты и таблицах данных можно найти по ссылкам ниже. Также доступна статья с информацией о IIACSS и его директоре-основателе, докторе Мунките Дагере.

По оценке исследователя Карла Конетты, потери армии Саддама Хусейна за неполный месяц боевых действий в марте-апреле 2003 года составляют 9200 солдат убитыми плюс-минус 1600 человек.

Достоверных данных по потерям войск проамериканского правительства нет. По некоторым подсчётам, иракская армия и другие силовые структуры потеряли 17 690 человек убитыми и ещё 1002 бойцов лояльных новому правительству ополчений.

США: 4 423 погибших и 31 942 раненых (ещё 66 военнослужащих погибли и 297 получили ранения после окончания операции «Иракская свобода»).

Так что радуйся что тут не резвится США

Змінено користувачем Аид
  • Сумно 2
  • Подобається 1
  • Не подобається 2

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки
  • Створити...