Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Майдаунам в США платят от 50$ за просто тусить в толпе, более активным (плакатики и спичи от 150 до 500$). Однако не плохо. Это так понимаю в час.

• Лайк 1
  • Сумно 1
  • Не подобається 3
Опубліковано (змінено)

Стратегія Трампа зрозуміла: проколоти глобальну "бульбашку", створити море нестабільності на зовнішньому контурі, щоб потоки капіталу попрямували до "тихих гавань", головним чином, у США. (При цьому щось перепаде і Латинській Америці, і Єгипту, і Саудівській Аравії, і Туреччині, і Британії з Австралією.)

Інфляція та послаблення американської валюти (індекс долара  вже впав на 3%) — це не тільки ризики, але й певні можливості для США. 

Зокрема і у контексті знецінення номінальної суми державного боргу і вирівнення торговельного балансу. 

Якщо Китай адміністративно може посилити девальвацію юаня до долара для компенсації тарифного шоку, то євро, ймовірно, може посилитись відносно американської валюти.

З іншого боку, формування нового образу США як "геополітичного ковчега" для порятунку в морі нестабільності зможе забезпечити розгортання світових потоків ліквідності в бік США. 

Наразі потреба у ліквідності доларової системи рекордно зростає. 

У 2025 р. емітентам всіх випущених у США облігацій було потрібно $62 трлн для їх погашення. 

Звісно, цей процес розтягнуто у часі. Але на початку "нульових" ця сума була в чотири рази нижчою.

У найближчі три роки для рефінансування державних та корпоративних боргів за облігаціями емітентам буде потрібно $30 трлн. 

Раніше ці гроші можна було отримати за рахунок програм "кількісного розширення" ФРС, але як отримати таку ліквідність в умовах жорсткішої політики ("кількісного стиснення")? 

Тільки за рахунок розгортання глобальних потоків ліквідності в бік США. 

Інакше єдиним сценарієм може лишиться нова емісія долара та посилення інфляції.

Втім, на фоні зниження ставок ФРС та падіння індексу долара (він може просісти ще на 5%), дуже важко розраховувати на потоки капіталу всередину національної економіки. 

І тоді єдиним сценарієм залишається криза. 

О. Кущ

Змінено користувачем Digger
Опубліковано (змінено)

Кирило Буданов:

Цитата

1. А що б ви порадили сьогодні тим людям, які, от знаєте, сьогодні якась частина суспільства все ніяк не може прокинутися і з мотивацією якось можуть прокидатись…

- Уже пізно прокидатися. Все, час на це вичерпаний. Якщо він не прокинувся за 11 років, то, ну, мабуть, що це не його.

2. Як можна замотивувати сьогодні людину захищати країну? Що для цього тепер треба зробити і в майбутньому, для майбутнього покоління?

- Риторичне питання. Я б навіть зворотнє вам поставив контрпитання: а як може бути громадянин України, який не хоче захищати Україну і чи громадянин він після цього?

3. Саме тому я чекала від вас відповіді.

- Якщо ви думаєте, що я боюся дати відповідь, я вам її дам. Він жодним чином не може вважати себе громадянином і суспільство має його сприймати саме так, як би це жорстко не звучало. Хтось може з автоматом в руках захищати, хтось може, як то кажуть, в тилу кувати перемогу. Але всі мають працювати на цю перемогу. А якщо людина каже: "Так а я тут до чого? Нехай там хтось інший робить"… Ні, ти не громадянин.

4. Жорстко, але справедливо. Дивлячись ваші інтерв'ю, я бачу, що ви за словом в карман не лізете. Ви не боїтесь, ніхто потім не може сказати: "Генерале, ти там лишнього наговорив"?

- Ну, хай кажуть, в чому проблема? У нас же ж демократичне суспільство. Якщо я не виходжу за рамки державної таємниці, це моя особиста позиція. Якщо я влізу в розголошення фактів держтаємниці — це абсолютно інше питання. Але, як ви бачите, я в них не влажу.

5. Чи потрібно суспільство знати дійсно правду яка, відбувається на фронті?

Суспільство має бути готове дізнатися правду мабуть з часом. Під час війни всю правду знати, думаю, що це зайве. Інакше ну можуть різні думки у людей з'являтись. Я не кажу про те, що спотворена реальність, чи щось таке, ні, просто свідомість людей — вона не у всіх пристосована до сприйняття жорсткої правди, не треба цим, як то кажуть, випробовувати людей. Все має бути дозовано.

Змінено користувачем Modestus
Опубліковано (змінено)
2 часа назад, Аид сказал:

Буданов очень хочет в политику, но спонсора с мешком капусты все никак.

Думаешь он мало сам "накалядовал" и ему именно капусты для "большой политики" не хватает ?
У парня скорее с чем-то другим проблемы большие. Ему как раз вот в таких интервью за помелом следить надо - мелет много лишнего, всякие прогнозы несбыточные делает и т.д. Поэтому его всерьез никто из "большой политики" не воспринимает.

Змінено користувачем alex_agent
Опубліковано
7 минут назад, alex_agent сказал:

проблемы большие

Ураинские сми напишут про всех - "гении и герои, нам повезло что они есть у нас". На то они и независимые сми...

🤣🤣🤣

Опубліковано
53 минуты назад, alex_agent сказал:

Думаешь он мало сам "накалядовал" и ему именно капусты для "большой политики" не хватает ?
У парня скорее с чем-то другим проблемы большие. Ему как раз вот в таких интервью за помелом следить надо - мелет много лишнего, всякие прогнозы несбыточные делает и т.д. Поэтому его всерьез никто из "большой политики" не воспринимает.

Ну парняга на себя уже слишком много взял.

Опубліковано

В Хаджебеевск в перспективе прибудет Антанта. SAS и африканские французы. Состав скорее всего из универсальных солдат, воздухом не душат и кровь не течет. Французы уже в области Хаджебеевска (но не много) в Румынии и Молдове. А вот британцы SAS в процессе.

Похоже верят шо по ним не прилетит.

Опубліковано
9 часов назад, Аид сказал:

В Хаджебеевск в перспективе прибудет Антанта. SAS и африканские французы. Состав скорее всего из универсальных солдат, воздухом не душат и кровь не течет. Французы уже в области Хаджебеевска (но не много) в Румынии и Молдове. А вот бриты SAS в процессе.

Похоже верят шо по ним не прилетит.

Какава цель визита? 

Интервенция или ...?

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки
  • Створити...