Аид Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 Для человейника и не только могу подсказать за автономные отопители которые используют для обогрева кабин грузовиков. ДТ они потребляют умеренно, да КПД далек от идеального, однако их использование очень не сложно. 1 1 2 Цитата
Fura! Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 8 часов назад, NWEN сказал: Вывод простой или утеплились, или запаслись топливом, или сокращаем обогреваемое пространство(те самые палатки по квартирах). Канализация, ну, пакетики. я вже в якійсь темі писав про свої дизельні обігрівачі. Минулого року я замовив на виробництві в Китаї обігрівачі з теплообмінником на 10 кВт. Хоча 8 кВт теж з головою вистачає. Він споживає максимум 25вт на годину, єдине, що в перші секунд 7 там трошки ампер бере на іскру. Працює від звичайного автомобільного акумулятора та від 220. Є версії із вбудованим акумулятором на 24 години роботи, але я боявся таке брати, бо все ж температура під кожухом значна. Ставите його в одній кімнаті і на 40% потужності будете там ходити в шортах. Єдине, що потрібно продумати вихлоп і обов'язково поставити датчик СО2. https://www.youtube.com/watch?v=QUtNIinbzZQ Shandong Yichen International Trade Co., Ltd. - я у них замовляв. На замовлення вони можуть запропонувати теплообмінник на 10кВт. Але потрібно брати 40+ шт. 6 Цитата
Totolya Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 каждую зиму так пугают, и каждый раз оказывается у страха глаза велики 1 1 Цитата
Аид Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 2 минуты назад, Totolya сказал: каждую зиму так пугают, и каждый раз оказывается у страха глаза велики у каждого свой выбор 1 2 Цитата
NWEN Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 4 часа назад, Fura! сказал: я вже в якійсь темі писав про свої дизельні обігрівачі. Минулого року я замовив на виробництві в Китаї обігрівачі з теплообмінником на 10 кВт. Хоча 8 кВт теж з головою вистачає. Він споживає максимум 25вт на годину, єдине, що в перші секунд 7 там трошки ампер бере на іскру. Працює від звичайного автомобільного акумулятора та від 220. Є версії із вбудованим акумулятором на 24 години роботи, але я боявся таке брати, бо все ж температура під кожухом значна. Ставите його в одній кімнаті і на 40% потужності будете там ходити в шортах. Єдине, що потрібно продумати вихлоп і обов'язково поставити датчик СО2. https://www.youtube.com/watch?v=QUtNIinbzZQ Shandong Yichen International Trade Co., Ltd. - я у них замовляв. На замовлення вони можуть запропонувати теплообмінник на 10кВт. Але потрібно брати 40+ шт. Кстати да, спасибо Вам и Аиду, для многоэтажек вполне себе вариант. Я со своим домоцентричным мышлением как-то рассматривал опции, запастись и закопаться больше чем ужиматься, поэтому упустил эту возможность из виду. Кстати, пока вспомнилось, когда-то обсуждали солнечные панели. Так вот, на личном опыте утверждаю что это полная фигня. У них катастрофически падает выработка именно в те моменты когда она больше всего нужна. А ветряк даже теоретически не подходит, так что малая альтернативная энергетика не для наших широт. Разве что если миниГЭС разрешат. Так что если коротко на автономную выработку кроме генератора на топливе рассчитывать не приходится 1 1 1 Цитата
Fura! Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 32 минуты назад, NWEN сказал: Так вот, на личном опыте утверждаю что это полная фигня. у мене інша думка - це круто.. повністю виправдало вкладені 8000$ Маю 8 кВт поле і 20кВт\г акумулятори. Найгірший дощовий день - 3,6 кВт дають (в туман має бути гірше, буду бачити). В середній похмурий день - до 5 кВт. Це краще, ніж нічого. Зараз сонячно +-, то 15-25 кВт дає. Рекорд - 53 кВт. У мене така ж схема, як ваша - генератор йде через інвертор, відповідно нема сонця - вмикаю генератор, щось йде на власні потреби, а залишок в акумулятор. Якщо є фінансова можливість - то однозначно варто ставити. 5 Цитата
alibob Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 (змінено) 1 годину тому, Fura! сказав: у мене інша думка - це круто.. повністю виправдало вкладені 8000$ Маю 8 кВт поле і 20кВт\г акумулятори. Найгірший дощовий день - 3,6 кВт дають (в туман має бути гірше, буду бачити). В середній похмурий день - до 5 кВт. Це краще, ніж нічого. Зараз сонячно +-, то 15-25 кВт дає. Рекорд - 53 кВт. У мене така ж схема, як ваша - генератор йде через інвертор, відповідно нема сонця - вмикаю генератор, щось йде на власні потреби, а залишок в акумулятор. Якщо є фінансова можливість - то однозначно варто ставити. Мабуть до чисел 3,6, 5, 15-20, 53 одиниця виміру не кВт, а кВт*г за добу? Змінено 23 жовтня, 2025 користувачем alibob Цитата
Fura! Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 6 минут назад, alibob сказал: Мабуть до чисел 3,6, 5, 15-20, 53 одиниця виміру не кВт, а кВт*г за добу? звичайно.. 1 Цитата
NWEN Опубліковано 23 жовтня, 2025 Опубліковано 23 жовтня, 2025 3 часа назад, Fura! сказал: у мене інша думка - це круто.. повністю виправдало вкладені 8000$ Маю 8 кВт поле і 20кВт\г акумулятори. Найгірший дощовий день - 3,6 кВт дають (в туман має бути гірше, буду бачити). В середній похмурий день - до 5 кВт. Це краще, ніж нічого. Зараз сонячно +-, то 15-25 кВт дає. Рекорд - 53 кВт. У мене така ж схема, як ваша - генератор йде через інвертор, відповідно нема сонця - вмикаю генератор, щось йде на власні потреби, а залишок в акумулятор. Якщо є фінансова можливість - то однозначно варто ставити. Ок, поясню свою: Основная потребность в энергии в наших широтах отопление. Даже на юге одесской области ниже 5квт/час в холода упасть нереально. Пусть кондишка, СОР=3, и бытовое потребление, 2квт/час. 50квт/сутки. Потом, в самые пасмурные зимние дни, декабрь-январь когда нужно больше всего выработка иногда падает до 10-20% от номинала. Тоесть меньше 2квт/час из 8 днем. А еще помним что греться нужно и ночью. А еще помним что ниже -5 кондей часто превращается в тыкву(сор падает). Итого СЭС отопление не вывозит. а 100-200кВт потребления ээ на иные нужды это не то изза чего стоит затеваться. Даже на бессарабии. Теперь к альтернативам: тепловая энергия от газа или ТТ стоит порядка 1грн/кВт. 8000*40= 320 000грн, и столько же кВт тепловой энергии. Или же около 30 лет отопления в доме где потери 5квт/час. Ну или в плохо утепленном кирпичном лет 10. Вопрос, - нафига козе баян? Вопрос номер 2, - если зимой топиться от СЭС, куда девать прорву энергии летом. Если не топиться, 100-200кВт, - нафига козе баян. Если есть желание можем еще дойти до стоимости обслуживания 20квтч АКБ. там все тоже интересно. Стоимость сохранения колеблется 3-5грн/квт. Напомню дневной тариф 4,32. Ночью вдвое меньше. Вопрос про баян снова уместен. Если рассматривать ситуацию в комплексе то скорее рационально поставить кондишку на межсезонье и экономить за счет ночного тарифа(2,16/3, при СОР 3, стоимость порядка 70коп/квт тепла), однако даже там окупаемость 45000+квт, или 15000 часов работы двенашки, можем обсудить отдельно когда имеет смысл, но далеко не всегда. Можно конечно еще рассмотреть как резервное питание, однако, там тоже есть свои но. Поле из панелей привлекает лишнее внимание, да и вкладывать 8000 в резерв если за 500 баксов берется генератор с запасом топлива и спокойно ждет своего часа... А ежели кто думает что переживет все прямо с комфортом и без потерь, мои соболезнования. Огромный холодильник и телик в условиях блекаута и отсутствия работы на недели понадобится не только лишь всем. А вот в очереди на грабеж разукрашенные как елка панелями и прочим дома будут стоять первые. И если кто скажет что в таких условиях не случится мародерка, не поверю. Тут даже более того, если все будет всерьез то генератор будет запускаться изредка и так чтобы его было не видно не слышно. Мой вывод однозначен, дополняю жирным: 3 часа назад, Fura! сказал: Якщо є фінансова можливість - то однозначно варто ставити. Если деньгам не нашлось лучшего применения 6 Цитата
aleksandr7434saman Опубліковано 24 жовтня, 2025 Опубліковано 24 жовтня, 2025 А кто что знает за тепловые насосы земля-воздух, вроде называются. Я когда то мечтал дом построить, читал немножко. Типа две скважины, туда трубки с теплообменником и зимой тепло, летом прохладно. Ну при условии, что дом грамотно построен и утеплен. Тогда считали на 100-120 квадратный дом, 18-20 к евро и пожизненная гарантия. Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.