San4es Опубліковано 23 травня, 2025 Опубліковано 23 травня, 2025 1 час назад, taurenx сказал: работает техника Думаю, потом узнаем про директиву тайную... и кого заставили покупать... 2 Цитата
+Сова Опубліковано 23 травня, 2025 Опубліковано 23 травня, 2025 1 час назад, taurenx сказал: Сегодня по ходу на новости пофиг , работает техника. Гонят вверх скорее новости уже работают в обратную сторону, против самого доллара, судя по рынку акций Цитата
Digger Опубліковано 23 травня, 2025 Опубліковано 23 травня, 2025 (змінено) Світові ринки охопила хвиля розпродажів після чергового випаду Трампа, цього разу в бік ЄС. Він пригрозив ЄС 50% митами з наступного місяця та заявив про можливий тариф у 25% на Apple, якщо компанія не перенесе виробництво iPhone до США. Аналітики кажуть, чим ближче до завершення 90-денної тарифної паузи,тим більш агресивнішими можуть бути заяви і, відповідно, реакція ринків - буде дуже волатильно. На цьому фоні інвестори підвищують ймовірність на зниження ставок ЄЦБ, очікуючи щонайменше три зменшення у 2025 році. Змінено 23 травня, 2025 користувачем Digger 2 1 3 Цитата
Популярний пост orest777 Опубліковано 24 травня, 2025 Популярний пост Опубліковано 24 травня, 2025 Трамп оголосив, що хоче увести 50% тарифи на імпорт з ЄС вже з 1 червня, тоді як 90-то денна заморозка тарифів мала діяти до 9 липня. Цікаво виходить: цю чергову йухню Трамп виголосив після того, як ЄС розпочали серйозну роботу щодо запровадження санкцій щодо росії (18 пакет) через відмову кремля від 30-ти денного припинення вогню та небажання вести переговори. ЄС готує нові санкції проти росії — джерела Bloomberg: Європейський Союз розглядає https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-05-24/eu-weighs-cutting-20-banks-from-swift-in-new-russia-sanctions можливість відключення понад 20 російських банків від системи SWIFT. Також обговорюється зниження стелі цін на нафту до $45 та заборона на використання газопроводів Північного потоку. Мета 18 пакету — обмежити доходи москви та унеможливити відновлення її газового експорту до Європи. Цей пакет ставить під серйозну загрозу надії Трампа і Віткофа розпочати торгівлю російськими енергоносіями та сировинами з ЄС через прокладки бізнесу сімї Трампа. А перед цим США заблокували спільну резолюцію G7 щодо загарбницьких дій кремля. Фактично Трамп оголосив війну ЄС через підтримку України і навіть не дочекався закінчення свого ж 90-то денного замороження тарифних воєн. Цікавою буде відповідь Брюселю наступного тижня (а виглядає на те, що ЄС+Британія починають відчувати свою вагу і силу). Але економічна ситуація в США така, що навіть після таких новин євро припало лишень на кілька годин і ще до кінця п’ятничної сесії повернулося до рівнів в майже 1,14. Долар активно валиться і до інших світових валют. Підозрюю, що рівні 1,18 чи й 1,2 будуть відносно швидко. Щодо глобальної світової кризи, про яку говорять все частіше і все більша кількість аналітиків і журналістів. В теперішній ситуації світова криза обовязково почнеться. І викликана вона буде значним скороченням споживання через невизначеність і страх у всьому світі (особливо в багатій Європі) та протекціонізмом, спровокованим "офісом простих рішень" Трампа. Але вона може й не настати у випадку припинення війни в Україні. Реанімація світового попиту та зусилля і фінанси, необхідні для відновлення України та кремля, навпаки, дадуть поштовх до значного покращення світової економіки. Багато хто це розуміє. Думаю щось краще буде зрозуміло після закінчення 90 денних перемовин між Пекіном та Вашингтоном. А якщо криза таки настане, то, на мою думку, найкращі шанси пережити її "малою кровю" має ЄС і ті, хто приєднаються до (Велика Британія, Канада, Японія, можливо Австралія, Туреччина). В любому випадку, як на мене, євро виглядає більш привабливо в найближчий час. Хоч треба памятати, що все змінюється дуже швидко а через те, що більшість акторів світової політики економіки і безпеки (небезпеки) виявилися набагато слабшими ніж видавалося (понти колотили), більшість погроз, загроз і ультиматумів виявляється великим пшиком і збудником інформаційного спокою на кілька днів (а інколи і годин)... 🙂 8 16 1 4 Цитата
taurenx Опубліковано 24 травня, 2025 Опубліковано 24 травня, 2025 9 минут назад, orest777 сказал: . Долар активно валиться і до інших світових валют. Підозрюю, що рівні 1,18 чи й 1,2 будуть відносно швидко. Если ЕС подожмут тарифами, то при еще более крепком евро какой будет торговый баланс? Имхо евро уже переоценен. 1 1 Цитата
Moskit Опубліковано 24 травня, 2025 Опубліковано 24 травня, 2025 20 хвилин назад, taurenx сказав: Если ЕС подожмут тарифами, то при еще более крепком евро какой будет торговый баланс? Имхо евро уже переоценен. imho це не євро зміцнюється, це слабкість (тимчасова?) долара як результат базікання "найкращого президента Америки". Якщо deep state його не вгамує - довіра до долара як резервної валюти буде втрачена остаточно. П.С. правило з 90-х: зберігай гроші у тій валюті, в якій воні надійшли) валютообмін - не для всіх 3 1 4 Цитата
Популярний пост елкга Опубліковано 24 травня, 2025 Популярний пост Опубліковано 24 травня, 2025 В 18.05.2025 в 17:03, Mихаил сказав: То есть ниже 1.107 Вы уже не ждёте ? Как по мне до заседания ФРС 18 июня ещё есть время и есть куда падать , тем более что на сопутствующих новостях евро так и не смог пройти выше 1.127 - всего лишь техническая коррекция , как видим даже фундаментал не помог . А я жду коррекцию поглубже ... Если коррекция продолжится ниже 1.1020(шпиля вниз) я не жду,ну нарисуем 2 дно на 1.1070 и пойдем вверх(это по 4H от 10 апреля-"мишкам" из шортов выйти не дадут).Добавлю что растет волатильность,а это признак приближения экономического кризиса.P.S.Изменения в экономкалендаре:завтра 21.40 выступает Пауэл(надеюсь не со словами:"Я устал.Я ухожу"🤣🤣🤣),а в понедельник глава Бундесбанка и Лагард(в 16.30 и17.30)и это будет на тонком рынке(в понедельник в США выходной).Так что не только Трамп может-"Я Ваш дом труба шатал"😎😎😎. 3 7 2 Цитата
Популярний пост orest777 Опубліковано 24 травня, 2025 Популярний пост Опубліковано 24 травня, 2025 1 час назад, taurenx сказал: Если ЕС подожмут тарифами, то при еще более крепком евро какой будет торговый баланс? Имхо евро уже переоценен. 1. Торговий баланс ЄС непристойно профіцитний, як на теперішній час 2. Експорт з ЄС максимально диверсифікований і США займає зараз значно менше ніж 20% його 3. Значний ріст ВПК ЄС (на фоні значного остраху світу купувати озброєння в США) робить експорт ЄС ще якіснішим 4. ЄС має важіль на США (якщо слова Трампа не виявляться маренням деменційного діда): це зріджений газ, імпорт якого в ЄС виріс в цьому році на більше ніж 40%. Дзеркальні мита на нього не викличуть захоплення в друзів президента США. А газу вистачає і в ЄС і в Катару. 5. Крім торгівельного балансу є ще платіжний. А в умовах, коли американські трежурки нікому не потрібні, а вільних грошей в світі овер багато, чи не єдиною альтернативою є цінні папери ЄС. Це також аргумент. Я нікого ні в чому не переконую. Але ми вже кілька років живемо в світі де все міняється з швидкістю 1-3 місяці. Ігнорувати ці реалії і довго залишатися в полоні не актуальних переконань небезпечно. Те що зараз відбувається ще пів року тому здавалося неймовірним. Через пів року ми всі знову можемо бути дуже здивовані, але певні фундаментальні речі перемальовуються досить чітко, як на мене. 8 19 5 Цитата
Популярний пост Mихаил Опубліковано 25 травня, 2025 Популярний пост Опубліковано 25 травня, 2025 В 24.05.2025 в 18:46, елкга сказал: Если коррекция продолжится ниже 1.1020(шпиля вниз) я не жду,ну нарисуем 2 дно на 1.1070 и пойдем вверх(это по 4H от 10 апреля-"мишкам" из шортов выйти не дадут).Добавлю что растет волатильность,а это признак приближения экономического кризиса.P.S.Изменения в экономкалендаре:завтра 21.40 выступает Пауэл(надеюсь не со словами:"Я устал.Я ухожу"🤣🤣🤣),а в понедельник глава Бундесбанка и Лагард(в 16.30 и17.30)и это будет на тонком рынке(в понедельник в США выходной).Так что не только Трамп может-"Я Ваш дом труба шатал"😎😎😎. Честно, я уже не жду пролива вниз и тем более двойного дна . Проторговали недельный имбаланс и закрылись недельной свечой выше него - коррекция закончилась . Ещё возможен какой то ренж на уровнях 1.14-1.16 и дальше вверх к техническим целям. 2 11 Цитата
Digger Опубліковано 26 травня, 2025 Опубліковано 26 травня, 2025 (змінено) Охрана, отмена..! 50-відсоткового мита на товари ЄС з 1 червня до 9 липня "Сьогодні мені зателефонувала Урсула фон дер Ляєн, президентка Європейської комісії, з проханням продовжити термін дії 50-відсоткового тарифу на торгівлю і Європейський союз до 1 червня. Я погодився на продовження - 9 липня 2025 року - для мене було честю зробити це. Голова комісії сказав, що переговори почнуться швидко". Доречі У травні адміністрація Трампа програла 96% справ у судах, — професор Стенфордського університету Адам Боніка Як зазначають аналітики інформаційного ресурсу Data for Democracy відсоткове відношення програшів Трампа та його прибічників у судах стрімко зростає. При цьому ідеологічна різниця між суддями при ухваленні рішень відіграє дедалі меншу роль. Змінено 26 травня, 2025 користувачем Digger 1 3 1 1 Цитата
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.