Перейти до змісту

Каким будет курс 01.07.2026?  

128 проголосували

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.07.2026? (голосование будет закрыто 15 июня)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
      0
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 25.06.2026 в 16:21, Mozart сказав:

Добавлю к написанному здесь: сегодня в Bloomberg прошло сделок на МБ на сумму 330,47 млн долларов. Всего, наверно, больше 400 млн (включая другие торговые площадки). Из них НБУ продал минимум 250 млн долларов. То есть сейчас огромные суммы идут исключительно на удержание курса ниже 45 грн. 
Если б подобное было раньше... то курс давно пошел бы вниз. Но, как видим, курс просто стоит на месте. Это называется "эффект сжатия пружины". И когда НБУ перестанет держать... курс может выстрелить. 
Вопрос только "когда". 

Кул сторі. Я чую про пружину і от-от вистрілить вже півтори року мінімум. Ще коли я почав крупно заходити в ОВДП в кінці 24-го року і писав про це тут. Долар тоді був по 42, євро 5к тоді здавав по 44 з лишнім, точний курс не пам'ятаю. По євро профіту небагато (десь 53-54 еквівалент), а от по долару великий плюс. Візьмемо грубо кажучи 15% чистими, то за півтора роки отримав еквівалент 51+ грн за долар. А в мене переважна більшість ОВДП довгі з дохідністю 16-17% чистими без перевкладення нарахованих відсотків. Так, я не думав, що цього року стрибнемо вище 44, але враховуючи величезний профіт за весь минулий рік, бо курс майже не змінився, перехід на рівень 45 не виглядає таким драматичним. Кілька днів тому перевклав частину погашень в ОВДП на кілька місяців до 19.08, бо довгі по 16% вже не такі цікаві, як раніше по 18%. Особисто для себе зробив висновок, що якщо мені буде непотрібний долар для крупних покупок (нерухомість, авто і т.д.), то краще буду тримати в гривневих ОВДП, бо навіть тримання валюти в банківській комірці в сейфі має свої певні ризики. 

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...