palu41 Опубліковано: 11 квітня, 2020 Опубліковано: 11 квітня, 2020 13 часов назад, логик сказал: вы что смету на этот объект видели .земля у застройщика была - земля вообщето в аренде я пишу о том, что могу подтвердить. и за смету, и за землю. Цитата
логик Опубліковано: 11 квітня, 2020 Опубліковано: 11 квітня, 2020 29 минут назад, palu41 сказал: я пишу о том, что могу подтвердить. и за смету, и за землю. умничать не надо по прямым расценкам как я понимаю - тогда спору нет Цитата
Це популярне повідомлення. orest777 Опубліковано: 12 квітня, 2020 Це популярне повідомлення. Опубліковано: 12 квітня, 2020 Перепрошую в учасників даної теми, що вриваюся в дискусію, але мене попросили прокоментувати бачення динаміки цін на нерухомість в теперішніх умовах. Спочатку нагадаю, що я вже якось тут писав, адже щось з написаного тоді актуальне ще й зараз Дуже коротко, глянемо на чинники, які працюють на зменшення ціни нерухомості. Значна пропозиція нового свіжо збудованого житла, пропозиція квартир від тих, хто вкладався в житлову нерухомість для збереження фінансів в період 2014-2015, зменшення купівельної спроможності неселення, відсутність кредитування, зменшення кількості бажаючих придбати житло. Крім того, помирає зараз велика кількість старших людей, які мають ще радянське житло. В результат і їх діти чи внуки вже не потребують щось купувати. Ситуація з епідемією також може внести певні зміни – росте перевага заміського житла, багато хто зараз може вирішити змінити свою ультра елітну комірку в бетонному мурашнику на хату в селі, а там пропозиції вистачає. Щодо політичної і економічної ситуації в країні: хто чекав найгіршого від результатів минулорічних виборів отримав підтвердження, ті хто надіявся на покращення зрозумів, що їх знову кинули. Це також для багатьох може стати останньою каплею на шальки рішення виїхати в цивілізований світ. Що на стороні росту ціни? Значне збільшення податку на третю і більше квартиру, продану за один рік (з 8,5% до понад 20%). Певна відчутна інфляція долара США, євро, яка значно посилиться друком трильйонів додаткової ліквідності для боротьби з паузою у виробництві, викликаною пандемією (зрозуміло, що для нашого ринку чинник не дуже вагомий). Є ще нюанси з переділом сфер впливу в будівельній галузі країни, рейдерськими захопленнями, віджимами площадок і земель, що може призвести до певних затримок в недобудах… Але пропозиції і так вистачає. Як на мою дилетантську думку, нерухомість, особливо не комерційна, буде дешевшати. Мабуть, по різному в різних містах, але… 3 13 1 14 Цитата
a31078 Опубліковано: 12 квітня, 2020 Опубліковано: 12 квітня, 2020 11.04.2020 в 10:10, Oleg1 сказал: Все залежить наскільки девальвує гривня відносно долара внаслідок економічного кризису . Майже всі будматеріали та комплектуючі які застосовують для будівництва , вітчизняного виробництва не прив’язані до долара . Зарплата будівельників в доларовому еквіваленті теж може істотно зменшитись Крім цього в залежності від глибини кризи впаде купівельне спроможність громадян , в кого є кошти і забезпечений житлом ( інвестори в будівництво ) буде чекати дна . Прив’язані до долари в більшій мірі будівельні матеріали які застосовують для ремонту житла . Все залежить від глибини кризи і межі на мою думку немає Що Ви таке пишите шановний ! Як це ціна українського виробника Будматеріалів не залежить від курсу долара ..! У нас в Україні усе в гривневому еквіваленті прив'язано до Зеленого !!! 1 Цитата
+Oleg1 Опубліковано: 12 квітня, 2020 Опубліковано: 12 квітня, 2020 1 час назад, a31078 сказал: Що Ви таке пишите шановний ! Як це ціна українського виробника Будматеріалів не залежить від курсу долара ..! У нас в Україні усе в гривневому еквіваленті прив'язано до Зеленого !!! Я розумію Ваш сарказм але маєм те що маєм . Зараз в зв’язку з забороною роздрібної торгівлі будівельних матеріалів ( крім Епіцентру ) , деякі будівельні матеріали імпортного виробництва можна придбати по дешевших цінах ніж в період коли був долар 24 5 гр в оптових продавців . В зв’язку фінансовими труднощами деякі оптові фірми реалізовують будівельні матеріали з дисконтом . Ніхто не відміняв закону пропозиції і попиту . Якщо проаналізувати ринок цементу , то ціна на цемент завжди піднімається навесні з інтенсивним збільшенням будівельних робіт і просідає осінню . На щастя ринок будівельних матеріалів поки що не монополізований за винятком окремих сегментів . 1 Цитата
виктор амосов Опубліковано: 12 квітня, 2020 Опубліковано: 12 квітня, 2020 5 часов назад, orest777 сказал: ..... Як на мою дилетантську думку, нерухомість, особливо не комерційна, буде дешевшати. Мабуть, по різному в різних містах, але… Cаме в різних містах і по різному.При успішному виході з карантину тисячі заробітчан поїдуть в Київ(не в Польщу,Італію,Германію...)і також для життя і для бізнесу будуть роздивлятись варіанти. Думаю буде ажіотаж на курортах України,бо бажаючих відпочити і придбати житло на Чорному морі буде в рази більше,так як всі сполучення з іншими країнами поки що будуть закриті,доведеться сильно полюбити неньку Україну! 1 Цитата
+Вальцман Опубліковано: 12 квітня, 2020 Опубліковано: 12 квітня, 2020 10 минут назад, виктор амосов сказал: Cаме в різних містах і по різному.При успішному виході з карантину тисячі заробітчан поїдуть в Київ(не в Польщу,Італію,Германію...)і також для життя і для бізнесу будуть роздивлятись варіанти. Думаю буде ажіотаж на курортах України,бо бажаючих відпочити і придбати житло на Чорному морі буде в рази більше,так як всі сполучення з іншими країнами поки що будуть закриті,доведеться сильно полюбити неньку Україну! Только где деньги заробитчани будут брать для скупки недвижимости в Одессе или для отдыха в Одессе по ценам Египта и Турции? 3 2 Цитата
Це популярне повідомлення. orest777 Опубліковано: 12 квітня, 2020 Це популярне повідомлення. Опубліковано: 12 квітня, 2020 6 минут назад, виктор амосов сказал: Cаме в різних містах і по різному.При успішному виході з карантину тисячі заробітчан поїдуть в Київ(не в Польщу,Італію,Германію...)і також для життя і для бізнесу будуть роздивлятись варіанти. Думаю буде ажіотаж на курортах України,бо бажаючих відпочити і придбати житло на Чорному морі буде в рази більше,так як всі сполучення з іншими країнами поки що будуть закриті,доведеться сильно полюбити неньку Україну! І Київ зможе їм всім дати роботу? Мені здається, що в Києві не конче надлишок вакансій спостерігається. Якраз більше робочих місць буде і є у Львові, Івано-Франківську, Навіть Дніпрі та Харкові. Щодо житла на березі Чорного моря, для чого? Є значно простіший і дешевший метод відпочити там, тим більше, що житла багато пропонують в Одесі, а відпочивають люди в Затоці, Залізному Порті і тд. А є ще Шацьк, Карпати для відпочинку. Ну і людей так перелякають за цей час, що я не впевнений чи захочуть вони лежати в десятьох на одному квадратному метрі брудного піску. Вкладатися в апартаменти з надією здавати їх протягом сезону? А якась більш-менш людська інфраструктура в додачу там планується? Хоча б в найближчі 50т років? Зараз є маса пропозицій апартаментів в Болгарії, Грузії, Туреччині там справді є інфраструктура і перспективи вигідно здати відпочиваючим. І сезон там довший. Думаю, заробітчани віддадуть перевагу не нашому побережжю Чорного моря... Можливо, я помиляюся. 13 Цитата
+Вальцман Опубліковано: 12 квітня, 2020 Опубліковано: 12 квітня, 2020 1 минуту назад, orest777 сказал: І Київ зможе їм всім дати роботу? Мені здається, що в Києві не конче надлишок вакансій спостерігається. Якраз більше робочих місць буде і є у Львові, Івано-Франківську, Навіть Дніпрі та Харкові. Щодо житла на березі Чорного моря, для чого? Є значно простіший і дешевший метод відпочити там, тим більше, що житла багато пропонують в Одесі, а відпочивають люди в Затоці, Залізному Порті і тд. А є ще Шацьк, Карпати для відпочинку. Ну і людей так перелякають за цей час, що я не впевнений чи захочуть вони лежати в десятьох на одному квадратному метрі брудного піску. Вкладатися в апартаменти з надією здавати їх протягом сезону? А якась більш-менш людська інфраструктура в додачу там планується? Хоча б в найближчі 50т років? Зараз є маса пропозицій апартаментів в Болгарії, Грузії, Туреччині там справді є інфраструктура і перспективи вигідно здати відпочиваючим. І сезон там довший. Думаю, заробітчани віддадуть перевагу не нашому побережжю Чорного моря... Можливо, я помиляюся. Все правильно говорите. Никогда не понимал, зачем ехать и отдыхать в Украине с никаким сервисом по ценам Турции и Египта. Зачем разрабатывать инфраструктуру, если и так прут шо глухонемые. Смотрю каждый год на толпы "семейных" туристов. Сел посчитал, посуточная аренда, плюс питание и развлечение, бенз на дорогу. Одно к одному в лучшем случае. 1 Цитата
виктор амосов Опубліковано: 12 квітня, 2020 Опубліковано: 12 квітня, 2020 Только что, orest777 сказал: І Київ зможе їм всім дати роботу? Мені здається, що в Києві не конче надлишок вакансій спостерігається. Якраз більше робочих місць буде і є у Львові, Івано-Франківську, Навіть Дніпрі та Харкові. Щодо житла на березі Чорного моря, для чого? Є значно простіший і дешевший метод відпочити там, тим більше, що житла багато пропонують в Одесі, а відпочивають люди в Затоці, Залізному Порті і тд. А є ще Шацьк, Карпати для відпочинку. Ну і людей так перелякають за цей час, що я не впевнений чи захочуть вони лежати в десятьох на одному квадратному метрі брудного піску. Вкладатися в апартаменти з надією здавати їх протягом сезону? А якась більш-менш людська інфраструктура в додачу там планується? Хоча б в найближчі 50т років? Зараз є маса пропозицій апартаментів в Болгарії, Грузії, Туреччині там справді є інфраструктура і перспективи вигідно здати відпочиваючим. І сезон там довший. Думаю, заробітчани віддадуть перевагу не нашому побережжю Чорного моря... Можливо, я помиляюся. Я мав на увазі,що повітряне сполучення найближчим часом буде закрито.З іншим звісно згоден. Цитата
Рекомендовані повідомлення