Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 часа назад, abcd сказал:

Да,конечно,все это я знаю и разделяю ваше непонимание.

Но Моцарт писАл о том,что опубликуют данные о звр и вот тогда то все станет понятным и что то поменяется.

Опубликовали,повторюсь,что-то поменялось?

Подтвердился тренд на уменьшение ЗВР. Что из этого будет, выше уже расписали, не вижу необходимости дублировать. 

Опубліковано
2 часа назад, dimmustranger сказал:

Тому що ми вже знаємо як все закінчиться. Зараз НБУ ревальвує гривню, проїдаючи всі резерви, а потім коли об'єми допомоги зменьшаться буде курс 50.
Параллельні процеси - експортери не хочуть офіційно заводити валюту щоб не конкурувати з НБУ у грі хто дешевше продасть. У найкращому варіанті - заводять кеш, у найгіршому - не заводять нічого.
По факту після введення "гнучкого курсу" різниця між вуличним курсом і міжбанком збільшилась. У профіті тільки банки, які купують по 36 і перепродають через касу по 37.4+. Можете почитати про надприбутки банків у 2023р. Навіщо вбивати і загоняти в тінь той нечисельний екпорт який лишився? Щоб банки заробили? Навіщо витрачати на це фінансову допомогу, яка нам ще буде в нагоді?

вы абсолютно неправы, как показала статистика обьемы от экспорта растут, как показала сегодняшняя статистика и обьемы продаж от нбу с 80 упали до 60 процентов, и прежде чем это писать почитали бы статистику😉
кто не подписан почитайте чат и статистику из закрытой ветки, там все четко пишут, а тот тут народ совсем запутали, наслушались непонятно кого и выводы соответсвенныеъ а в чате гиганты между прочим говорили что будет 36 на межбанке, прросто об это умолчали, бесплатная ветка ведь
кстати в банке можете не покупать по 37.4 вас не заставляют берите в обменке, всем легче жить юбудет

• Хаха 2
  • Подобається 3
  • Не подобається 6
Опубліковано
10 часов назад, InGodWeTrust сказал:

кто не подписан почитайте чат и статистику из закрытой ветки, там все четко пишут, а тот тут народ совсем запутали, наслушались непонятно кого и выводы соответсвенныеъ а в чате гиганты между прочим говорили что будет 36 на межбанке, прросто об это умолчали, бесплатная ветка ведь
кстати в банке можете не покупать по 37.4 вас не заставляют берите в обменке, всем легче жить юбудет

Если и есть тут "запутанный народ", то только, что касается происходящего в стране, а что касается валюты, то таковых здесь мало.

Например, я сдавал в оптовые обменки Киева крайний раз по 37.90 доллар или евро по 40.22 с последующей онлайн-покупкой в банках не дороже 37.43 по доллару или размещением конвертационных депозитов не дороже 37.10 по доллару. 

Когда курс гривны на МБ продолжил укрепление и оптовые обменки снижали курс приема, то было сдано еще доллар по курсам 37.66-37.85, но без дальнейших покупок, а с размещением гривны на короткие 7-дневные и одномесячные депозиты под 12%-14%.

Сейчас нахожусь с "черпачком" в режиме ожидания и наблюдения за ситуацией на МБ, курсами Приватбанка и оптовых обменок. Гривна для покупок на этот месяц и начало следующего месяца есть. На следующий месяц гривна есть еще на залоговом депозите в Кредитвесте под 17.25%.

А пока наблюдаем и читаем, например, о вольфраме, а также удивительные статьи своих коллег в Economist и как после этого одни коллеги дарят гранаты на день рождения, а другие коллеги с ними неумело обращаются, после чего делаем очередные неутешительные выводы.

• Лайк 3
  • Подобається 3
  • Не подобається 1
Опубліковано
11 година тому, dimmustranger сказав:

Тому що ми вже знаємо як все закінчиться. Зараз НБУ ревальвує гривню, проїдаючи всі резерви, а потім коли об'єми допомоги зменьшаться буде курс 50.
Параллельні процеси - експортери не хочуть офіційно заводити валюту щоб не конкурувати з НБУ у грі хто дешевше продасть. У найкращому варіанті - заводять кеш, у найгіршому - не заводять нічого.
По факту після введення "гнучкого курсу" різниця між вуличним курсом і міжбанком збільшилась. У профіті тільки банки, які купують по 36 і перепродають через касу по 37.4+. Можете почитати про надприбутки банків у 2023р. Навіщо вбивати і загоняти в тінь той нечисельний екпорт який лишився? Щоб банки заробили? Навіщо витрачати на це фінансову допомогу, яка нам ще буде в нагоді?

Ото ж бо й воно, що знаємо. Це валютний форум, а не клуб захисту експортерів чи імпортерів. Чи можливо ми можемо вплинути на дії НБУ чи Мінфіну чи ще когось? - Ні (підтверджено історією). Чи маємо ми компетенцію радити щось НБУ чи Мінфіну? - Ні.

Тоді що нам залишається? - Вірно використовувати інформацію. Якщо Ви/ми знаємо чим це закінчиться - так хеджуйте ризики доступними вам ресурсами та й по всьому.

Бо збоку виглядає, що дуже багато форумчан "наїлись" долара від 40 і до 38 грн/дол, а тепер їм всім некомфортно від того, що відбувається і починаються поради та "благі наміри"

Що до експортерів. То вони і при зростаючому тренді не спішать заводити валюту в Україну. бо "завтра буде дорожче". Я впевнений, що зароки роботи в Україні в таких умовах, вони чудово дають собі раду. Тим більше, не забувайте про проблеми із логістикою яка суттєво збільшує час повернення валютної виручки. В цьому теж НБУ винен?

Якщо не хочете купувати $ у банків, щоб не дати їм заробити, купуйте долар на МБ (як бізнесмен), або у обмінок як ФО.

Надприбутки банків здебільшого пов'язані із великою дохідністю депо сертифікатів та ОВДП де банки зберігали свою ліквідність бо кредитувати не було кого.

Яким чином НБУ заганяє в тінь експортерів (як це взагалі можливо?) та як із цим пов'язані надприбутки банків?

РЕЗЮМЕ:

"Ми би так хотіли" (с) в економіці не працює. Це складна система. Навіть якщо учасники цієї системи бачать якісь перекоси, але не можуть нічого змінити, то вони або адаптуються до цього або заробляють на цьому. Чого і вам та всім форумчанам бажаю.

Опубліковано
1 час назад, lutsak.oleg@ukr.net сказал:

Шановний Моцарт,ви ж казали що нижче 37.00 за доллар в цьому році непобачим,так шо я вам скажу ,я вже побачив сьогодні, і 36.80 -36.98 в банках онлайн наливають😉

Передбачити відверто шкідливі дії Нацбанку було важко. 
Користуйтесь моментом, навряд, що така лафа буде довго.

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Подобається 6
  • Не подобається 3
Опубліковано (змінено)
1 час назад, lutsak.oleg@ukr.net сказал:

Шановний Моцарт,ви ж казали що нижче 37.00 за доллар в цьому році непобачим,так шо я вам скажу ,я вже побачив сьогодні, і 36.80 -36.98 в банках онлайн наливають

Якщо я не помиляюсь, то для купівлі готівкового долара за 37.00 Моцарт мав на увазі каси банків?

А про купівлю долара за 36.80 йдеться в КІБ, який було піддано штрафу з боку НБУ в розмірі  135 млн.грн., і лише один раз на місяць в еквіваленті до 50 тис.грн. і розміщенням на депозит строком на один місяць?;)

Змінено користувачем Modestus
Опубліковано
47 минут назад, Modestus сказал:

Якщо я не помиляюсь, то для купівлі готівкового долара за 37.00 Моцарт мав на увазі каси банків?

А про купівлю долара за 36.80 йдеться в КІБ, який було піддано штрафу з боку НБУ в розмірі  135 млн.грн., і лише один раз на місяць в еквіваленті до 50 тис.грн. і розміщенням на депозит строком на один місяць?;)

Я мав на увазі оптовий готівковий курс. Я взагалі оперую саме цим курсом. Те, що ставлять банки, у яких можна купити 100-200 доларів сумнівної якості, не є орієнтиром. 

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...