Перейти до змісту

Каким будет курс 01.05.2026?  

72 користувача проголосувало

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.05.2026? (голосование будет закрыто 10 апреля)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Опитування закрите для нових голосів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 часов назад, asti сказал:

Та от ще з ціми ОВДП проблеми - справа в тому що вони у мене у Південному - а там без перед замовлення можна тільки 50к гривень зняти - я з четверга кожний день замовляю у них на видачу і кожен раз дзвоню і відмовляюсь - сьогодні сказали: ми вам більше замовлять не будемо! І це клієнту на якому банк за майже 6 років співпраці заробив тисяч 30 гривень, якщо не більше! Ніякої лояльності! 😡😡

6 часов назад, asti сказал:

Що значить просто зняти суму..??!

По-перше, ці ОВДП ще потрібно продати, а це не так просто як, наприклад, у Сенсі - два кліки і гроші на картці - тут потрібно скерувати розпорядження брокеру на продаж, перед цим потрібно зв'язатися зі зберігачем (теж банк Південний) щоб він виставив папери на біржу, потім брокер скидає на відділення розпорядження на продаж - його потрібно підписати і тільки потім відбувається продаж після якого ще десь годину-півтори потрібно чекати поки гроші зайдуть на рахунок; потім іти до менеджера, робити видатковий ордер і лише після цього іти до каси забирати гроші, які повинні бути замовлені заздалегідь. Повітряна тривога і процес переривається, у відділенні перерва з 13 до 14 - воно закривається. Коштує це задоволення 1000 грн  комісія брокера + 300 грн винагорода зберігача. Тобто процес не такий вже й простий і недешевий))

Ну і звичайно, просто продати папери і чекати кращого курсу держачи кошти на поточному нецікаво, адже папери приносять дохід, а гроші на рахунку просто лежать//)

5 часов назад, asti сказал:

Колись банк Південний - я співпрацюю з ними вже майже 6 років - пропонував одні з найкращих умов для роботи з ОВДП. Тому у свій час купив через них доволі великий пакет паперів і зараз продаю частину тому що по-перше доляр припав, а по-друге скоро погашення, а там сума чималенька...

Завжди цікаво спостерігати, коли хтось рахує заробітки інших, але можете бути впевненим, що Південний навіть і не підозрює, скільки він на вас «заробив», тому можете не хвилюватись через власні емоції про відсутність до вас якоїсь там лояльності з боку банку)

Я вам скажу більше, будь-який сучасний банк, у більшості випадків, це самодостатня система з набором певних алгоритмів та правил, якому байдуже ваша «кажущаяся» участь в підвищенні його фінансового благополуччя, якщо не рахувати, звичайно ж, спеціально куплених Premium/VIP пакетів)), тим більше, що «заробіток банку за ваш рахунок», як кажете, в 30000 гривень за шість років, в середньому, це всього 13 гривень на день, що навряд чи вас може зробити якимось особливим або значущим для банку клієнтом)

Тепер по суті – щодо ОВДП.

Мені достеменно невідомо, коли саме Сенс запровадив можливість купівлі/продажу паперу у своєму додатку в «два кліки», про які вам добре відомо, але можу сказати абсолютно точно, що це було задовго ще ДО війни. І дуже малоймовірно, що папір, який наразі продаєте, куплений вами в Південному більше ніж 4 роки тому.

Тоді до вас логічне питання – чому за таких найпростіших і найвигідніших умов, що є в Сенсі, ви свідомо пішли на багатоетапну і значно складнішу процедуру в Південному, на яку зараз «жалієтесь», і через що робите безглузді для банку дії з готівкою – «замовляю, але не забираю»?

Можливо «колись», Південний і мав найкращі умови для роботи з ОВДП, але точно не в останні роки.

Здається, що сказати точніше, ніж Моцарт своїм висловленням, – "Пан знається на вишуканих збоченнях", вже неможливо)

Опубліковано

Відповідаю ТС:

Так, шановний, іноді відбуваються й малоймовірні речі - більшу половину пакету, частину якого я збираюсь продати я купив улітку-восени 2019 року! Тоді з ОВДП з-поміж банків у наших центральноукраїнських степах ще мало хто працював - ба більше - більшість менеджерів та навіть керівників відділень навіть не чули про таке! А якщо й чули то, як наприклад Укргаз або Ощад, направляли до Києва та й тарифи там були як для юросіб (тобто великі для невеликих об'ємів паперів). Південний в цьому сенсі був приємним виключенням - по-перше там брокер зразу піднімав слухавку і був клієнтоорвєнтованим - докладно розповідав що до чого, по друге, персонал на місці теж знав що робити - а не як у інших банках махав рукою на Київ, по-третє тут були нормальні тарифи, ну і по-четверте тоді ще у Південному був лояльний фінмон - я приніс їм довідку про продаж квартири за 840000 грн у еквіваленті п'ятирічної на той момент давнини і банк надав мені ліміт на операції у розмірі (увага!) 1,5 мільйони на місяць.(!) Були часи...

Опубліковано
2 години назад, asti сказав:

Відповідаю ТС:

Так, шановний, іноді відбуваються й малоймовірні речі - більшу половину пакету, частину якого я збираюсь продати я купив улітку-восени 2019 року! Тоді з ОВДП з-поміж банків у наших центральноукраїнських степах ще мало хто працював - ба більше - більшість менеджерів та навіть керівників відділень навіть не чули про таке! А якщо й чули то, як наприклад Укргаз або Ощад, направляли до Києва та й тарифи там були як для юросіб (тобто великі для невеликих об'ємів паперів). Південний в цьому сенсі був приємним виключенням - по-перше там брокер зразу піднімав слухавку і був клієнтоорвєнтованим - докладно розповідав що до чого, по друге, персонал на місці теж знав що робити - а не як у інших банках махав рукою на Київ, по-третє тут були нормальні тарифи, ну і по-четверте тоді ще у Південному був лояльний фінмон - я приніс їм довідку про продаж квартири за 840000 грн у еквіваленті п'ятирічної на той момент давнини і банк надав мені ліміт на операції у розмірі (увага!) 1,5 мільйони на місяць.(!) Були часи...

Ну ,то шо вам мішає зарас перевести ОВДП на обслуговування  в інший банк ? (без втрати відсотків),законом дозволено

Опубліковано
4 часа назад, asti сказал:

Відповідаю ТС:

Ваша інвестиція за цей період якщо перерахувати в долари повернеться чи буде збиткова ?

Опубліковано
57 минут назад, Oleg1 сказал:

Ваша інвестиція за цей період якщо перерахувати в долари повернеться чи буде збиткова ?

Вже порахував - курс з урахуванням відсотків вийшов 45,26...

• Лайк 1
  • Дякую 2
  • Подобається 2
Опубліковано
2 часа назад, lutsak.oleg@ukr.net сказал:

Ну ,то шо вам мішає зарас перевести ОВДП на обслуговування  в інший банк ? (без втрати відсотків),законом дозволено

Фінмон мішає  - там більше мільйона пакет. І що значить перевести?! Можна перевести папери з одного зберігача на іншого, але це теж вартує коштів і потребує певної процедури//)

Опубліковано (змінено)
1 годину назад, asti сказав:

Фінмон мішає  - там більше мільйона пакет. І що значить перевести?! Можна перевести папери з одного зберігача на іншого, але це теж вартує коштів і потребує певної процедури//)

Стосовно фінмона , можна пробувати по різних банках розкидати частинами ,настільки я чув Приват Банк вроді до ляма пропускає без фінмона,но то таке чутки,краще взнайте самі якщо потрібно,+ небере комісії за переведення ОВДП на своє обслуговування.І ще,якщо і запитає фінмон,настільки я знаю шо Довідка з вашого банку про те що ви уже пройшли процедуру у своєму банку фінмонмоніторинга джерел походження коштів,у вашому випадку це продаж квартири,то це і є доказовою базою для фінмоніторингу іншого банку.Стосовно комісій вашого банку за перевод ,то я вже незнаю,всіх банках по різному,напримір з Сенс Банку перевести в інший це копійки,всього навсього 300 грн.Так шо тута варто проаналізувати і подумати стоїть воно тих нервів і затрат ,чи не стоїть,але вибір вам робити,і то шо я написав незначить шо воно 100% так є ,бо постанови міняються з кожним місяцем по різному

Змінено користувачем lutsak.oleg@ukr.net
Опубліковано
7 часов назад, asti сказал:

Відповідаю ТС:

Зрозуміло, дякую за роз’яснення.

Мені завжди здавалось, що випадки купівлі фізичними особами паперу на горизонті в 5+ років, серед звичайних пересічних, бувають лише в казках) Банки, юрікі, нерези – то зрозуміло, але в нашій країні з постійними революціями, кардинальними змінами влади, а тепер вже і війною, з огляду на шлях гривні, який починався десь з 1,8 за долар з кінця 90-х, вкладатись в гривневі інструменти навіть на 1,5-2 роки іноді бувало надто «некомфортно», принаймні мені.

Якщо в середньому відкупитесь в межах 42-43, при беззбитковому 45, це хоч і буде рівнозначно триманню валюти в тумбочці, але враховуючи усі обставини, думаю, все одно досить непоганий результат з «утешительным призом» в умовні 5% за 6 років.

І маю відкоригувати попередній власний допис в частині можливості купівлі/продажу ОВДП в додатку Сенс «задовго ще ДО війни». Трохи погарячився я)

Уточнив у підтримки – до війни купити папір в Сенсі (Альфі) можливо було лише у відділенні, а у додатку таку функцію запровадили з 2022 року

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки
  • Створити...