Перейти до змісту

Каким будет курс 01.07.2026?  

128 проголосували

1. 1. Каким будет курс продажи доллара на наличном рынке 01.07.2026? (голосование будет закрыто 15 июня)

• Менее 42,00
      0
    • 42,00-42,50
      0
    • 42,50-43,00
    • 43,00-43,40
      0
    • 43,40-43,70
    • 43,70-44,00
    • 44,00-44,30
    • 44,30-44,60
    • 44,60-45,00
    • 45,00-46,00
    • Более 46,00

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
13 минут назад, orest777 сказал:

Вітаю. По  перше, величезне спасибі за розгорнутий і аргументований коментар, адже в таких діалогах до правди можна докопатися. По друге, в жодному разі то не був камінь в присадибну ділянку, але я завжди за об’єктивність і всесторонність і коли читачам дають вдосталь однієї сторони медалі, то я вважаю, що вони мають бачити і іншу сторону.

Ну а тепер по аргументах. Оскільки цю відповідь пишу поміж досить щільний робочий графік, то змушений зробити це не так красиво, без цитат, і схематично, без розлогих коментарів. Отже

-          МВФ дійсно залишимо, маю надію, що зараз його вимоги не будуть підмінятися власними зручними коментарями теперішніх привладних, як було минулі роки…

-          Щодо першого і другого пунктів (викладаю своє бачення і розуміння, оскільки їх думок і аргументів не знаю). У кожної групи людей, які доривалися і дориваються до корита в нашій країні є свої методи збагачення в силу їх суб’єктивних знань-вмінь та об’єктивних зовнішніх обставин (як в середині країни так і в світі зокрема). Кучма і біля нього підгрібали не стратегічні активи, розбудовували схеми і механізми освоєння держбюджету; Ющенко…. Про…спав країну; завгар з Пахлом і дітьми підгрібали по новому вже й з стратегічними активи і, тримаючи стабільний курс і видимість добра у всьому, скуповували всю доступну валюту включаючи ЗВР; прихильники сліпого трасту на початках були біля розбитого корита  з пустими ЗВР (оскільки залишок в тих майже 5 млрд, якщо не помиляюся, це був повний неліквід чи їх просто фактично не було) плюс війну. Єдиним варіантом були зовнішні запозичення. А коли ситуацію вдалося стабілізувати, взяли на озброєння банкопад-рефінанси-дерибан бюджету (міжнародні позики та й весь ЗВР були під жорстким зовнішнім контролем і туди не залізеш)-валютні коливання. Всі ми чітко знаємо, що у зв’язку з тим, що слова різко розходилися з діями, зовнішні запозичення в цивілізованих джерелах стали неможливими. Тоді, мабуть і задумалися про позики в нових місцях, а найголовніше, стало питання, що робити з награбованим, адже коли воно там і в їх валюті, то воно практично не їхнє і один клік мишкою спец службовця в США, Британії чи Німеччині може лишити їх без нічого (це стосується і всіх папєрєдніків з вікопомного 1991 р). От і запустили схему, спочатку це були гіперуспішні євро бонди під космічні відсотки а потім вже під не такі кримінальні 7-8%. Слід зауважити, що все позитивне, що зараз відбувається сформувалось і почалося не весною, а значно раніше і вже минулого року вхід в грн ОВДП став можливий, адже ні чужі ні навіть свої і під дулом пістолета б не полізли в цей інструмент бачачи суттєві ризики. Ось таке моє бачення чому саме зараз.

-          Щодо пункту три, ситуація в країні поки така, що серйозні зовнішні запозичення під відсотки 3-5 є далі не можливі. Зе до влади прийшов на дуже чітких і конкретних месиджах і до цього часу не виконує обіцяного в силу зрозумілих об’єктивних і суб’єктивних чинників, тому мусить продовжувати активно залучати в грн. ОВДП. Період його президентства вже щільно запакований погашеннями, через що треба виходити в довші періоди. Поки ні ВАГОМИХ економічних, ні політичних, ні судових аргументів переконання вкладатися в такі папери немає, тому й залишають єдиний доступний – високі відсотки. Як тільки ситуація зміниться, думаю, відсотки почнуть знижуватися.

-          По пункту чотири, згоден, зачекаємо

-          Щодо пункту п’ять, почекаємо річних даних, я думаю що не тільки сг покаже хорошу динаміку. Більше того, чим експорт сг гірше ніж експорт металургійної продукції? Коли ми експортували руду, металолом і низькоякісну, енергомістку продукцію, яка йшла у світі на переробку чи в бетон на будівництвах – це було чимось значно краще сг? Руда – це експорт і ще й хороший, а зерно чи ягоди чи яйця-кури – це не експорт чи він поганий? Крім того, росте ІТ може й більше сг, росте енергетика Ахметов освітлює пів Європи. Є певні питання по машинобудуванню і хім. промисловості, але скільки доданої вартості було в тому машинобудуванні при технологіях і обладнанні початку минулого століття? А хімпром був тісно пов'язаний з імпортом і ще не зрозуміло чого було більше: втрат чи виграшу. Щодо заробітчан, я їх рідко згадую, оскільки родом з Західної України і знаю дуже багато не з книжок а з родинного досвіду про міграцію початку 20 століття, в період  40-50 років, на початку 90-х виїздило значно більше ніж тепер. Це велика людська трагедія дуже часто (розбиті сімї, покоління яке виросло без батьків і не знає що тепер з своїми дітьми робити). Але з початку 90-х це безперервний процес і їх гроші були весь час і були періоди, коли вони ще більше рятували країну ніж зараз. Зловживати цим чинником і переоцінювати його вагу я б не радив. Зараз його використовують, як на мене, для відволікання уваги чи формування негативних емоцій, як колись питання мови…

-          Щодо пункту шість, я жодної секунди сумніву не мав, що повернення дніпровських до влади пов’язане з певними видами на бюджет. Особливо коли побачив склад моно коаліції, кабміну і тд. Але, станом на зараз, валютний ринок не відчував і не відчуває тиску з сторони схематозної грн.. Думаю, в цьому році його вже не буде, а ризик на наступний рік – це питання пізнішої перспективи. Крім того, це питання наступного прем’єра треба глянути хто це буде. Адже ці бородаті водії електроскутерів досиджують останні дні (до речі, електроскутери з такими самими бородатими безголовими вершниками стали величезною проблемою на автодорогах у нас, кращеб вони так і каталися по коридораз КМ, ВР, ОП).

-          Пункт сім. Ваша картинка і дані в ній, на мій погляд, свідчать тільки про те, що відміна воєнного  збору при купівлі валюти фізособами стала тим чинником, який повернув ВСІ валюто обмінні операції в банки. До цього в банках інколи здавали, але практично не купували. Після відміни люди почали і купувати валюту в банках. А особливо після лібералізації  резервів і позицій для банків, коли банки змогли ганяти валюту з кас в безнал на МБ, вони стали активно боротися з вікнами (не тільки безпекою і комфортом але й курсами) за клієнта і суттєво наростили волюто обмінні операції і заробіток з них.  Ну і Ви ж маєте чітко розуміти розмір, вагу і вплив в описаних явищах (для ОВДП) заначок простих людей і колишніх і теперішніх прикоритних.

-          Пункт вісім, нас розсудить час. Та, станом на зараз, це позитивний вербальний чинник для зміцнення грн..

-          Ну і щодо П.С. я не відкидаю варіанту, що 26 листрпада можуть насипати чотирьох річок більше ніж 2-3 млрд. Щодо міжбанку, Ви абсолютно праві. ОВДП забезпечують МБ частково у вівторок-середу. В понеділок і четвер-пятниця це експортери і каси банків (Нафтогаз – це аномалія цього року і дуже не часта, та  якщо їх шляхом успішно підуть і інші, то наступного року цих аномалій буде і буде), але якось дивно спостерігати суттєвий ріст пропозиції на МБ (а обороти МБ суттєво виросли, навіть в порівнянні з минулим роком) від експортерів (сіро чорних через каси банків в тому ж числі) і говорити, що експорт не росте. Чи констатувати практично 20% ріст продажу валюти в каси банків і говорити про закінчення заначок, не розділяючи звичайних і не звичайних їх тримачів (адже нерезидентів і «нерезидентів» ми з Вами бачимо, то чому ж тоді не класифікувати правильно інші валютні джерела?).

-          П.П.С позавчора нерези купили ОВДП на 1,1 млрд, вчора ще на 1 млрд. цей процес  треба підтримати і «податковоамністованими». Адже «совєцькій чєловєк в булошную на таксі нє єздіть» а якщо «їздить» то «хто білєтов купіт пачьку тот получіт»…амністію або Баканову подзвоню (с)

Оресте, щиро дякую, але... таки щільний графік. Обіцяю, ввечері продовжу так само по пунктах. Є деякі моменти, які варто уточнити.

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Подобається 3
Опубліковано
12 часов назад, Mozart сказал:

Знаете, что это означает? :) У народа ТУПО ЗАКАНЧИВАЮТСЯ заначки.

Заначки заканчиваются, но первичка и вторичка стали уверенности в цене. Как же так?

Опубліковано
40 минут назад, Tes_mk сказал:

Заначки заканчиваются, но первичка и вторичка стали уверенности в цене. Как же так?

Неравномерное распределение материальных благ.

Вы же понимаете, что деньги не исчезают. Они просто перетекают в другие карманы.
И разница между бедными и богатыми растёт.

Опубліковано (змінено)

Можно спорить и аргументированно обосновывать привлекательность проживания в Украине, но... люди уезжают.

Уезжают массово, у каждого, повторяю, у каждого есть знакомые или друзья, родственники, которые недавно уехали за границу. Не буду перечислять свои наблюдения, у всех есть свой пример. А представьте какова реальная статистика!

Змінено користувачем fibi
  • Лайк 2
  • Дякую 2
  • Хаха 1
  • Подобається 4
Опубліковано
43 минуты назад, Olja сказал:

на даний час, таки очевидно що значна кількість молоді , інтелектуалів, освічених, особливо ІТ - поглядають на валізи 😥, про що вчора і писала тут

і курс тут не важливий абсолютно, хоч 10 хоч 100 , важливо купівельна спроможність грошей (любих, чи грн, чи дол., чи іншої валюти) в конкретній країні, соціальні умови проживання (без регулярних відключень світла, води, інтернету...), по дорогах реально страшно їздити (хто їздить в любу іншу країну - зрозуміє різницю), соціум в цілому (озирніться навколо себе, і що Ви бачите? не сидіти ж молодим людям закритим у своїй "коробці" та не виходити на вулицю), та хоч якась впевненість у завтрашньому дні, а не просинатись і зразу дивитись на курс та постійно очікувати "покращення" тарифів і нових податкових плюшок...

Як щось не так написала - поправте, тільки аргументовано.

Т.е. все эти образованные интеллектуалы все отлично продумали, все настолько плохо что стоит уезжать, а затем ВСЮ ЖИЗНЬ батрачить на банк, только чтобы иметь свою конуру с мебелью?

Нет, ну вообще успехов им конечно...

Опубліковано
1 minute ago, fibi said:

Можно спорить и аргументированно обосновывать привлекательность проживания в Украине, но... люди уезжают.

Уезжают массово, у каждого, повторяю, у каждого есть знакомые или друзья, родственники, которые недавно уехали за границу. Не буду перечислять свои наблюдения, у всех есть свой пример. А представьте какова реальная статистика!

Уезжают те кто остался у разбитого корыта без малейших перспектив.

Но тут начинают пугать отъездом мега интеллектуалов, у которых мозги наверное жирком заплыли от слишком беззаботной жизни, и все представляется как апокалипсис высшей меры.

Смешно.

• Хаха 1
  • Подобається 1
  • Не подобається 12
Опубліковано
25 минут назад, Kometa сказал:

Неравномерное распределение материальных благ.

Вы же понимаете, что деньги не исчезают. Они просто перетекают в другие карманы.
И разница между бедными и богатыми растёт.

Это было бы отличное объяснение если бы рос, к примеру, только сегмент элит и средний, но растет все, включая цены на хрущи.

Опубліковано
19 хвилин тому, escobar сказав:

Но тут начинают пугать отъездом мега интеллектуалов, у которых мозги наверное жирком заплыли от слишком беззаботной жизни, и все представляется как апокалипсис высшей меры.

Что примечательно, больше всех пугаются те, кто сам уехать не может в силу разных обстоятельств. Подозреваю, что чаще всего процесс эмиграции умных и деятельных возмущает тех, кто надеялся на результаты труда этих умных и деятельных - как то наполнение бюджета и ПФ, рост экономики и т.д.

Опубліковано
21 хвилину тому, Ashuprox сказав:

Что примечательно, больше всех пугаются те, кто сам уехать не может в силу разных обстоятельств. Подозреваю, что чаще всего процесс эмиграции умных и деятельных возмущает тех, кто надеялся на результаты труда этих умных и деятельных - как то наполнение бюджета и ПФ, рост экономики и т.д.

Взагалі памятати слід, що "добре там де нас немає",  та основну річ "завжди так не буде", це все життя,  і як казав один із зелених президентів (точно не згадаю), зменшуй свої потреби або розвивай можливості

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Створити...