Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
7 минут назад, Аид сказал:

70% производимых процессоров переводят электричество в тепло ради майнинга виртуальных денег

что происходит из-за того, что власти печатают деньги, чтобы воровать их у своих граждан, а владельцы мировых валют - у людей всего мира. 

если бы вместо печатания денег эти же деньги собирали отдельным налогом, это было бы и честней, и огромная масса ресурсов, направленная на криптоиндустрию, могла бы перевести на новый уровень какую-то полезную область.

в итоге всем было бы лучше. 

но приходится сдирать бабки инфляцией, потому что плебс обидится, что его обдирают, а когда инфляцией обдирают, то не так обидно, оно ж само так

Опубліковано (змінено)
1 час назад, Аид сказал:

А есть ли развитие?

Ну лепят больше транзисторов и сокращают расстояние между ними на подложке. Какой прорыв за последние 20 лет? 

70% производимых процессоров переводят электричество в тепло ради майнинга виртуальных денег.

Про 70% согласен полностью.

А вы помните первые массовые компьютеры? 133 пень, Дуум, и прочие характеристики и возможности: интернет через телефонный модем, а если ещё и телефон спаренный на блокираторе, приставки, загружающиеся с кассет. А сейчас проц телефона мощнее всего космического корабля прошлого. Вот именно про это технологическое развитие я и говорю.

Змінено користувачем San4es
Опубліковано
1 час назад, San4es сказал:

Про 70% согласен полностью.

А вы помните первые массовые компьютеры? 133 пень, Дуум, и прочие характеристики и возможности: интернет через телефонный модем, а если ещё и телефон спаренный на блокираторе, приставки, загружающиеся с кассет. А сейчас проц телефона мощнее всего космического корабля прошлого. Вот именно про это технологическое развитие я и говорю.

Я помню первый ПК и это был ящик на i286 с зелененьким монохромом.

А сейчас квантовый ящик на холодных атомах вполне себе не фантастика.

• Лайк 1
  • Подобається 3
  • Не подобається 2
  • 4 тижня потому...
Опубліковано (змінено)
В 24.12.2024 в 21:27, Ирина_ сказал:

малий реактор - це суто нішевий продукт, для віддалених зон, там де мала щільність населення і утруднений підвіз звичайного палива, на кшталт  віддалених островів, тощо. весь сенс малої ядерної енергетики полягає у створенні компактного джерела енергії там, де більш традиційні способи скрутні або практично не реалізуємо. Білл Гейтс фінансує проект будівництва реактора "реактор на хвилі, що біжить", в ньому як паливо виступає у238,опромінюється у плутоній-239, що ділиться, з охолодженням рідким натрієм.

image.png.ae6c50762dc42a7f54b9ba91ed5b58ac.png

а я ж говорил! на каждую кухню по маленькому реактору. пацан какой-то уже заколхозил...а это могли быть Вы! 🤩

Змінено користувачем gadina86
Опубліковано
27 хвилин назад, gadina86 сказав:

image.png.ae6c50762dc42a7f54b9ba91ed5b58ac.png

а я ж говорил! на каждую кухню по маленькому реактору. пацан какой-то уже заколхозил...а это могли быть Вы! 🤩

а далі як у класика "мой номер 245, на телогреечке - печать"

П.С. для ознайомлення https://kodeksy.com.ua/kriminal_nij_kodeks_ukraini/statja-265.htm

Опубліковано
6 минут назад, Moskit сказал:

а далі як у класика "мой номер 245, на телогреечке - печать"

П.С. для ознайомлення https://kodeksy.com.ua/kriminal_nij_kodeks_ukraini/statja-265.htm

В нинішніх умовах так, але тут є декілька розрізів проблеми які хотілось би підсвітити:

1. Стаття яка зараз існує може бути і відмінена. В нас звісно люблять зарегулювати всі гайки, але в багатьох випадках всі ті регуляції тільки погіршують життя.

2. З іншого боку просто відмінити статтю, - я знаю наших кулібінів. Натворять такого, що потім одна радіоактивна пляма на всю країну буде.

3. А ще з одного боку, - що заважає зробити технологічне рішення яке унеможливить, або зробить недоцільнім самостійне кулібінство. За умови існування декількох ліцензованих компаній, конкуруючих між собою то дасть дуже гарний ефект.

Я не настільки компетентний в галузі енергетики щоб оцінювати реальність малих та дуже малих атомних реакторів, але якщо це технологічно можливо та економічно доцільно то це переверне ринок енергетики і приб'є "природних монополістів", які чесно кажучи вже дістали. Бо вся ця діч, та зверхнє ставлення газових хозяйств та енерго до добра не доведе. Чисто щоб з тим не перетинатися, я навіть готовий трохи повозитись, щоб те не терпіти. Але поки що в законному полі можливостей майже нема, ну а шляхом "мой номер 245, на телогреечке - печать" йти не хочеться.

А з наявного маємо тільки вітряки(нерентабельні для домогосподарств на більшій частині нашої країни) та сес(також нерентабельні для більності сценаріїв, рентабельні тільки у випадку якщо графік генерації добре співпадає з графіком споживання). Про генератори і таке інше й говорити не приходиться, там з рентабельністю взагалі біда.

Опубліковано
2 часа назад, gadina86 сказал:

а я ж говорил! на каждую кухню по маленькому реактору. пацан какой-то уже заколхозил

image.jpeg.0e53565f488a7c08a0da4dc390632fde.jpeg

порушення техніки безпеки та регламентних вимог. наслідки неакуратного поводження з радіоактивними матеріалами. внаслідок неправильного нахилу  контейнера утворилася крит.маса.

• Лайк 3
  • Дякую 1
  • Сумно 1
  • Подобається 2
Опубліковано (змінено)
36 хвилин назад, NWEN сказав:

3. А ще з одного боку, - що заважає зробити технологічне рішення яке унеможливить, або зробить недоцільнім самостійне кулібінство. За умови існування декількох ліцензованих компаній, конкуруючих між собою то дасть дуже гарний ефект.

imho

ліцензовані компанії є, може і конкурють між собою (за гроші)

Технологічне рішення, що зробить недоцільним самостійне кулібінство, буде, очевидно, з категорії "проривних технологій", що змінять світ (вдома "шаманити" буде дорожче та важче, ніж на виробництві). Щось на зразок впровадження електрики в побут і на виробництві

Технологічне рішення, що унеможливить... - стаття 265 ККУ)))

Не слід забувати і про контроль за ядерними матеріалами: одна справа централізовані великі об'єкти, інша - інспекція приватних домоволодінь (чи раптом баба Маня таблетку з ізотопом сусіду в борщ не додала, бо він щось не те сказав про неї)

Змінено користувачем Moskit
Опубліковано
1 час назад, Moskit сказал:

imho

ліцензовані компанії є, може і конкурють між собою (за гроші)

Технологічне рішення, що зробить недоцільним самостійне кулібінство, буде, очевидно, з категорії "проривних технологій", що змінять світ (вдома "шаманити" буде дорожче та важче, ніж на виробництві). Щось на зразок впровадження електрики в побут і на виробництві

Технологічне рішення, що унеможливить... - стаття 265 ККУ)))

Не слід забувати і про контроль за ядерними матеріалами: одна справа централізовані великі об'єкти, інша - інспекція приватних домоволодінь (чи раптом баба Маня таблетку з ізотопом сусіду в борщ не додала, бо він щось не те сказав про неї)

Щодо недоцільного, я маю на увазі рішення на кшталт
https://westinghousenuclear.com/energy-systems/evinci-microreactor/

Воно обслуговування потребує мало. Обслуговування тільки ліцензованною компанією.

І так це проривна технологія, і виходячи з того що подібні рішення вже існують то теоретично це можливо. І з таким підходом баба Маня не має доступу до небезпечних матеріалів.

Щодо ст. 265, це не технологічне рішення, а організаційне. І воно не унеможливлює, а встановлює покарання. Тобто окремий бовдур, все одно може догратися до наслідків подібних до фото вище, для себе чи іншої людини, просто потім того хто це зробив покарають.

В чинній парадигмі, де доступ до радіоактивних матеріалів майже неможливий для пересічного, та й недоцільний, певно ст.265 та діючий підхід в цілому розумний, тут погоджуся.

Але поширення ММР буде вимагати трохи іншого підходу. І я не ратую за те щоб відмінити ст.265ККУ, швидше теоретизую, що врегулювати можливість встановлення ММР з меншою кількістю бюрократії ліцензованими організаціями, дало би гарний ефект. Навіть якщо це буде лімітовано дозволом встановлення поряд з єнергоємкими виробництвами це вже крок вперед. А при умовно-массовому виробництві шлях до здешевлення енергії, та товарів, які за допомогою неї виробляються.

Одні плюси, і майже без мінусів, при грамотній організації. Наскільки я знаю в ММР недостатньо масси для ядерного вибуху, і основна небезпека це витік радіоактивних матеріалів. Однак за рахунок невеликого розміру, знову ж таки, ліквідація наслідків такої аварії буде набагато простішою. Хоча-б тому що фон буде нижче, і надіюся настільки нижче що від нього можна будет передбачити адекватний захист, а не як в чорнобилі, де фон був такий що там ніякий захист не спасе.

Нам звісно до массових ММР ще дуже далеко, але, якщо не пускать туди кулібіних, та дати більше можливості бізнесу, то з цього може вийти непоганий буст. І навіть зелена революція. По справжньому зелена, а не як з ВЕС/СЕС/електромобілями, де чомусь не рахують вуглецевий слід при виробництві та доставці.

Опубліковано
4 часа назад, Ирина_ сказал:

крит.маса.

Про реактор,в котором уран 238 превращается в плутоний 239 и в что-то еще,по кругу (волновой ). 239 плутоний,можно же в уран 235 превратить (или как правильно назвать). Это вечный двигатель,что ли? )

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на цю тему...

×   Вставлено із форматуванням.   Вставити як звичайний текст

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

Завантаження...
  • Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки
  • Створити...